Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Нормално ли е Профайлд да калибрира апарат близо 20 (двадесет дни) като приемем че още не е калибриран и върнат!
Случаят е следният: на 25 май изпращам тяло д7100 (гаранционен) и 85 (извънгаранционен) за калибрация в Профайлд.Това е втори път в който го изпращам тъй като две-три седмици преди това отново бе пратен и върнат уж калибриран, но всъщност не. Преди около 7 дни след обаждане получих отговор, че не разполагали с обектив за тест и че все още не знаели дали проблема е в апарата или обектива ( тествал съм тялото с 3 обектива - не е в 85цата проблема) та ми казват бъдете търпелив...е колко още-догодина може би?!?..
Искам да попитам вас, нормално ли е това- да се бавят толкова време?
После тези n-брой дни + дните от първия път когато го бях пратил имам ли право да се добавят към досегашната гаранция или бъркам?
Разбира се,че е нормално. То е задължително даже,защото е гаранционен. Къде ще ходиш,ще чакаш. Виж,ако си платиш,гледай колко бързо ще ти го оправят. В България е така,ти не знаеше ли? И нищо не можеш да направиш. Пише го в гаранционните условия. Да,ще ти се добавят към гаранцията тези дни,но това какво те грее? Пропуснатите ползи,кой ще ти върне?
Не само с апаратите е така. С всякаква техника. Имат 30 дни да ти го оправят,ако е в 2-те задължителни години гаранция. Ако обаче имаш удължена гаранция,този срок отпада и чакаш докато ти го оправят. Аз имах точно този случай.
Преди да изтече 30 дневния срок ще ти се обадят ..... ако не, може да смениш тялото с ново. Така си смених един гаранционен обектив/18-140/. Чаках един месец за калибрация, но били го пратили в холадия/поне така казаха/, но не се върна навреме и си взех нов....от магазина
При 85 1.8 изискваше над +20 , а на 85/3.5 макро с който също го пробвах искаше нещо от рода на +16 а може би и повече. Разбирам ако беше нещо в стойност до 10, но за чак толкова голяма реших да се обърна към сервиза. Първия път, когато изпратих тялото и ми го върнаха за околон4 дена със сервизен протокол и всички трябваше проблема да е отстранен. Когато обаче отидох да снимам една сесия (тестова) останових че примерно 2 от 10 снимки са с фокус където трябва, от статив също съм го пробвал не са с правилен фокус. Е, на бленда 2.8-3.5 и т.н започванда избледнява , но не мисля, че това трябва да ме устройва. Да добавя, че с 50/1.8г ситуацията е сходна.
1. Изчакваш 30 дена и на 31 ден отиваш при търговеца и искаш замяна на стоката или пък връщане на парите
или
2. Ако го върнат (а те ще го върнат, най-вероятно около 27-28-ия ден) преди 30-ия ден, проверяваш -ако е ок, ок е, ако не е-пак в сервиза и след това ако не го оправят-пак при търговеца с рекламация.
Всичко това, ако гаранцията на апарата е на физическо, а не на юридическо лице. Ако е на ЮЛ -.
Сервиза на никой тук в бг е много зле. Имах драма с Д7000,гаранционен и се бях видял в чудо от техниците. С сони сервиза нещата са коренно различни. Не ме разбирайте погрешно, не съм фен на конкретна марка, но от досега с двата сервиза, съм си направил заключение за мен кой може да ти помогне и кой не.
Правилното почистване освен това изисква да бъде извършено в чиста стая, като преди това и самата техника е добре продухана и почистена външно. Не съм сигурен че сервизите в България разполагат с подобна, но може и да греша.
Относно Профайлд - два пъти съм носил при тях тела и обективи за калибрация. И двата пъти настройката беше за повече отколкото можеше да се направи в самото тяло. И двата пъти бяха готови още на следващия ден и бяха "резачки".
Досега ми с тях винаги е бил положителен и не съм имал никакви ядове, но пък съм чел доста негативни коментари тук за тях и първия път като ходех бях леко наплашен.
Не знам, може би просто на мен ми е провървяло.
Разгеле! Обадиха ми се днес ( може да са видяли темата хахахах ) Дано всичко е наред, че пропуснатите ползи няма как да се върнат за жалост..ще пия водичка :)
И аз не съм имал проблем точно с фокусна калибрация на тяло и обектив. Обектива гаранционен, а тялото не. За 2 дни бяха готови. Нямам забележки към сервиза.
Няколко пъти съм имал досег със сервиза на Никон. В Повечето са ми оправяли техниката бързо (извънгаранционно и гаранционно също)
Един път се бавеха почти месец, но едно момче от магазина ми каза че времето за отремонтиране, много зависи и от това колко хора има преди мен и техните проблеми с техниката.
Но като цяло съм доволен от сервиза. Лично аз не мога да се оплача!
Аз съм пращал за калибрация и бях изключително доволен,изпратих го в понеделник и в сряда беше при мен.Но пък имах проблеми със Спиди,защото беше изпратен до един офис,а той пристигнал в друг и беше една галимация,аз им викам че ще си гонвзема от офиса е който е пристигнал,таман отивам а те го пратили до друг офис после отивам в точния офис,но вече бил в куриер и той не го оставил още и накрая беше в офиса,но нещо ме нямаше в списъка и служителката отказа ми даде пратката понеже след като не съм бил в техните списъци нямало как да стане,но след 30 мин разправии и една камара телефонни разговори си взех апарата и обектива,но загубих почти цял ден,затова и още един куп причини затрих Спиди от куриерските фирми които използвам.С Еконт имам вземане даване почти всеки ден и досега след повече от 2 години нямам нито един проблем по тяхна вина,но това е лично мое мнение.