Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте, днес попаднах на една моя снимка във фейсбук качена от "GOGI Racing" a.k.a хора продаващи performance части за коли, снимка на тяхна кола участваща в drag racing състезание в град Сливен. Забелязах, че много нагло са замаскирали watermark-a ми, това подсъдимо ли е? И ако да какви са процедурите?
Във фейса е оттървана работата - по-добре не се занимавай, ще си докараш някоя невроза. Можеш да репортнеш снимката - вероятно ще я свалят от страничката, но ще се появи на други две - поне смоите така стана и се отказах :)
Тука е България, в България се съдим по законите на България. Не на фейсбук.
Свържи се с адвокат и направете норатирално заверен скрииншот на страницата с дата и час - докуметирано кога снимката е била там. После заведи дело. Ако адвоката ти е добър има много реален шанс да спечелиш. Още повече, че са реално юридическо лице, със седалище, адрес и пр. Един познат така съди преди време една травел-агенция и спечели. Беше на сайт снимката, но схемата бе подобна.
В никакъв случай не се обаждай, за да я махат или да им крънкаш пари, в съда може да извъртят нещата че си се мъчил да ги изнудваш.
По принцип изобщо не ми се занимава с адвокати и разни глупости, но най-малко можеха да ми поискат права или да ми дадат такива в описанието на снимката, но за да не ми направят реклама са решили, че ще замаглят watermark-a и ще се разминат, ще намеря някакъв начин или да сваля снимката или да си платят за това. Ако някой разбере как стои въпроса с това, че колата е тяхна ще се радвам да сподели!
За колата че е тяхна нямаш проблем - снимал си я на обществено място и масово мероприятие - всъщност са я снимали десетки хора тогава - и да се заядат за това няма да стигнат до никъде.
Ватермарка ти не мисли че някой щеше да го гледа и запомня даже и да не го бяха изтрили и в тази връзка не губиш и от реклама.
Освен да се разберете с добро и по човешки нямаш друг начин да ги накараш да си платят,освен ако не отиваш на лов за големи проблеми,ако тръгнеш с лошо.
ClorPhoto
Писах на страницата и ми дава да звънна на техен номер, явно на страницата не отговарят. Свързах се с човека, който я управлява така и не ми отговаря на съобщенията.. PS. Не са българи, освен да репортна снимката за coppyrights не виждам какво друго мога да направя, пари така или иначе от тях едва ли ще видя.. (Не ми е за парите, не се интересувам дали ще взема пари от това, въпроса е принципен, че правят п*ткенски неща).
За логата във фейса е верно,също и че адвокатите си знаят работата,но ТЯХНАТА работа - за тях си е прехрана както и да завърши за теб съдебното гледане.
Това, че не са в БГ е проблем. Това, че вече си им писал с надеждата да ти фърлят някой лев е още по-голям проблем.
Аз лично бих ти превел 20 евро и бих се пазарил при това само за да те накарам да се унижиш още повече.
Пък може и да не са гамени и да ти се извинят, знае ли човек.
@colorphoto
Понеже не слушам диванни експерти, а добри адвокати преди няколко месеца успях да осъдя една държавна институция дето от години не ще да си свърши работата. Платиха си каквото трябва вкл. адвокатския хонорар. Съветвам всички да се борят за правото и справедливостта, даже и когато нещата изглеждат безнадеждни. Борба е, понякога се плаща цена, понякога се и губи, но при всички случаи се изисква усилие и упоритост.
colorphoto ,не разбирам личните нападки , но смятам, че съвсем леко грешиш, просто не си попадал в подобна ситуация. Не е много трудно, повярвай ми , получих си превода и сега не искат да чуват моето име в някои издателства/местни/
А в това , че ФБ е със силата на медия,медийно пространство, средство за манипулация, освен пари, аз лично не се съмнявам.
След "тежък" разговор с него взе, че се извини с оправданието, че не го бил направил той и реших да не му правя мръсотии с разни адвокати и подобия, надявам се, че няма да го направи повторно, но най-нагло си поиска снимките от състезанието..