Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Заплата?
Автор: muamamu1   
Дата:   09-05-17 08:32

Здравейте! Сигурен съм, че не малка част от вас тук работите професионално в сферата на фотографията. Аз не съм представител на тази група. Или поне не до скоро. Сега ми се отварят няколко възможности да навляза в този тип бизнес. Става въпрос за работа като фотограф на недвижими имоти. Като човек, който никога не се е занимавал с това професионално, аз оставам без отговор, когато бъда попитан какви пари очаквам да получа срещу услугите си. За мен не е от особено значение, защото обожавам фотографията и това ме накара да започна да се бутам в сферата. Все пак, някой може ли да ме ориентра за някаква нормална сума, която човек може да очаква да получи срещу такъв тип услуги? Благодаря!
 Re: Заплата?
Автор: e-mil   
Дата:   09-05-17 09:00

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1802997&t=1802946

Автор: binaural   
Дата:   09-05-17 10:06

50-100лв на час, което включва снимане + обработка
Автор: asahi   
Дата:   09-05-17 10:06

Като не знаеш какво да очакваш работѝ за 500 лева и после се жалвай, че те експолоатират.
Дата:   09-05-17 10:22

Като не зная какво да очаквам, питам тук. А ти като се правиш на Маркс II, иди напиши книга,а не се заяждай във форума. :)
Автор: vladod   
Дата:   09-05-17 11:09

Не бих искал да Ви отчайвам, но смислени пари от агенциите за недвижими имоти не може да очаквате. Те не се нуждаят от особено качествени и изпълнени с високохудожествена стойност фотографии.
За да не сте губещият от ситуацията, спазарете се да Ви назначат официално с някаква заплата - примерно 1500 лева, като да си Ви плащат осигуровки и всичко необходимо.
Не се съгласявайте на допълнителни ангажименти, освен чисто фотографски !!! [shtrak]
Дата:   09-05-17 11:50

Благодаря! Просто искам да се ориентирам колко би било нормално, не търся огромна заплата. :)
Автор: JXT   
Дата:   09-05-17 12:19

Няма нормално и ненормално. Помисли си ти за какви пари би го работил това, ама в дългосрочен план. Не сега да кажеш 500 лв. и след 3 месеца да мрънкаш, че ти е ниска заплатата. Като си изясниш за себе си каква сума би те устройвала за да работиш дадена работа - договаряш се на нея и не се чувстваш "прецакан", ако разбереш, че някой твой колега работи за 300 лв. повече. Гледането в чуждата паничка не води до нищо добро.
Автор: Jk.freeman   
Дата:   09-05-17 12:44

muamamu1 не търсиш огромна заплата, а трябва.
Автор: 798099   
Дата:   09-05-17 13:01

На първо място, отговорът зависи от това кой кого търси: агенцията търси фотограф или обратно, фотографът търси агенция.

После идват подробности като: кой осигурява техниката, транспорта, дневни, пари за нощувка (ако е отдалечен обект и се налага престой за няколко дни), трудов или граждански договор, длъжностна характеристика и т. н., все неща, които рядко ги има в агенциите за недвижими имоти.

Автор: Konstantinov   
Дата:   09-05-17 13:37

Един току що завършил програмист питаше колко пари да иска и преподавателя му каза ,че зависило от това колко е нагъл и може да лъже,
каза му-поискай 10х сигурно сега няма да ти ги дадат, след 10 години може и да стане.
Автор: lamerko   
Дата:   09-05-17 13:41

Общо взето е така - заплащането е според това, за колко ще съумееш да се продадеш. Но има и нещо друго - да започнеш с висока заплата е добре, но резултатите от работата ти много бързо ще покажат, дали ще я задържиш. Особено при току-що завършили програмисти :)
Автор: CDman   
Дата:   09-05-17 13:44

То ако е така да поиска 100 [smilie5]

Към автора - колккото и да поискаш в крайна сметка работодателя ще ти даде колкото е решил. [smilie24]

п.п. Работодател съм. [smile]

Автор: НощенВятър   
Дата:   09-05-17 16:13

Аз бях в подобна позиция - работодателят първо ме попита колко искам (а той знаеше колко вече може и иска да ми даде). Поисках си 2000+ лв и щях да снимам с моя техника. Отказа и ми предложи ми малко повече от 1000+ лв, но с негова техника (никога не им е хубава служебната техника. А да не говорим за свикването от Канон към Никон да речем). След първите резултати с неговата техника ми даде, това което си поисках още в началото.

Та, накратко - заплатата е колкото си поискаш и ти дадат. Имам колеги, които работят и за 600 лв
Дата:   09-05-17 17:29

Благодаря на всички! Вече се споразумяхме. Пожелавам ви успех в професионалните начинания! [smile] [smile]
Автор: asahi   
Дата:   09-05-17 17:31

Най-хубавата техника е служебната.
Автор: vga   
Дата:   09-05-17 18:29

muamamu1, трябва да ти кажа, че е странно да те видя тук с подобна тема, само дни след като каза, че Енчо Найденов практически не умее да снима. [smilie8] Объркан съм, но сполай ти в новия занаят. Дано стигнеш поне заплащането на Енчо, в снимането явно си го минал.
Автор: Jk.freeman   
Дата:   09-05-17 18:31

А, Енчо Найденов е?
Дата:   09-05-17 18:44

Виж ми снимките. Няма един портрет. Не проявявам интерес към тях, колкото и уникални да има. Въпрос на вкус. Не ми харесват снимките му, да. И да, сега решавам да си изкарам прехраната с фотография. Смням насоката. Какво друго съм правил съм писал в посоченото от теб място. И? Трябва да прехвърляш заядливия тон от другия форум ли? От кое си объркан? Че не снимам на световно ниво? И това ме лишава от правото на мнение спрямо въросния фотограф? Че аз и в творбите на Миклеандежло не откривам нищо особено. Хайде, давай, покажи ми, че си прав. Д'еба заядливия народ. Затова това ми беше първата тема и мнение във форума. Помощ винаги можеш да намериш, ама при нас винаги ще има и някой да мисли вместо теб, хем по-добре. Хайде, със здраве. Трийте темата направо.
Дата:   09-05-17 18:46

Въпрос на арогантност, ако питаш мен. Не бъди толкова ощипан, че чак да псуваш [smile] Пожелал съм ти успех, наистина. [smilie24]
Дата:   09-05-17 18:48

Прав си, всички трябва да харесваме едно и също и трябва да боготоврим едни и същи хора. Стига, стига.
Дата:   09-05-17 19:00

Ще ти го обясня по-просто - ти от фотография не разбираш и си много далече от тая работа. Хубаво, искаш да стартираш, но високопарните ти изказвания на лаик са смешни и правят впечатление, най-малкото. Да подходиш с малко респект и уважение към хора далеч по-напред от теб е разумно и не би изглеждал като си арогантен задник. И един съвет, да не съм голословен - хубавото на фотографията е, че не ти пречи на истинската работа [smilie3]
Дата:   09-05-17 19:04

И какво общо има всичко това с факта, че въпросният фотограф не ми допада? В смисъл, разбирам, че си имаш някакви мисли в главата, но не разбирам общото с думите ми? Или ти разбра тоналността на гласа ми през монитора? Ами добре, вече мисля, че снимките му са като дошли от небето, истински шедьоври. Дано сега спиш по-добре и не го мислиш през идната седмица.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема. 
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: