Автор: PhotoBo
Дата: 07-05-17 06:22
Надежден е Тамрона, ама да намериш своя! В тов форум съм един от най-хвалили този обектив, но истината е, че преди да намеря своя съм сменил над 5-6 бройки от него! Потенциала му си личи още при първи досег с него, но ако си перфекционист - винаги търсиш нещо по-добро. Така, че мога да се съглася с това, че е до бройка, пробвай и тествай обстойно и ще намериш своята таква!
Като недостатък мога да кажа, че криви много в най-широката си част, но това е особеност и на други по-широки обективи. Иначе е приличен като острота още на ф/2.8, става и за портрети на 50мм, но твърда 50-ка 1.8G ще има по-приятен дефокус, щото виждам че това търсиш. Тамрона е по-практичен и често се използва като всекидневен, заради удобния си диапазон и добрата светлосила. За мен както и други пъти съм казвал - Тамрон 17-50/2.8 (нестабилизирания) е най-балансирания и предпочитан за мен всекидневен обектив от гледна точка на цена/качество, когато се отнася до кроп.
По първоначално зададената чуденка - да 50-та е с по-приятния дефокус от 35-цата, бокето му е по-мазно и лично на мен ми допада повече като дължина. Допълнително с това има по-добро цветоподаване (пак според мен) и поне бройките, които съм тествал - с по-голяма острота от 35-цата. Аз направих навремето същия бартер 35-ца за 50-та и да ти кажа още имам 50-та, нищо че смених 2-3 тела след това, че сега и на фул фрейм. Да, и аз като колегата имам и 85-ца, която в 90% е на тялото снимам ли портрет, но 50-ката ме спасява в затворени помещения и за това я държа. Един ден ще взема сигурно Сигма 35/1.4 Арт за същата цел, но за сега си трая така. И пак да кажа, ако дефокуса е в основата на всичко, то 85>50>35, но предполагам това ти идва логично
Успех с бартера! Аз ако трябваше да имам две стъкла на кроп, то това несъмнено щяха да са:
Тамрон 17-50/2.8 и 85/1.8Г
....или просто:
Сигма 18-35/1.8 и 85/1.8Г
Туй то
|
|