Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Какъв апарат да избера?
Автор: Nightwind   
Дата:   29-04-17 10:37

Здравейте!От доооста време имам влечение към снимането,но или няма време...или няма пари и тн(не че сега има много де [smilie18] ).
Та сега се реших да си взема някакво апаратче и да видим какво ще стане.Трябва ми предино(да не кажа само) за снимки.Видеота и тн. не ме интересуват.Макрото 1-2 см. е препоръчително,но може да се направи и компромис.Бюджета е в границите 200-300лв.(ясно ми е,че качествените апарати са по 1000+ ,но като за начинаещ не ми се рискува ).Прочетох теми,видях различни модели и всички ми се виждат еднакви [smile] .Другия въпрос е дали да взема нов или употребяван.Проблема с употребявания е,че и да мога да го тествам незнам за какво да гледам [smilie8] . Ще съм благодарен на всякакви съвети и коментари.
Благодаря за отделеното време! [shtrak]
 Re: Какъв апарат да избера?
Автор: quazimodo   
Дата:   29-04-17 11:03

Nightwind написа:

> Здравейте!....Прочетох теми,видях различни
> модели и всички ми се виждат
> еднакви [smile]...

Сам си си отговорил[smile]. Каквото и да вземеш до 300 лева ще те радва (или пък не) с еднакъв успех. Остава само да произнесеш на глас имената на няколкото фирми и да вземеш този апарат с най-звучното (според тебе естествено) име. Успех в начинанието!
Автор: lucky55   
Дата:   29-04-17 11:17

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=91699

Иначе за 200 - 300 лв, ако искаш да е нов, каквото и да вземеш все тая. По-добре да снимаш със смартфона.
Дата:   29-04-17 11:41

Благодаря и на двамата за съветите.И аз го гледах този апарат....точно съм и от Пловдив [smile]
Апарата не държа да е нов....даже и предпочитам да не е за да може да взема по-висок клас за същите пари.Както казах единствения ми проблем с това е че трудно ще разбера ако му има нещо.
Иначе https://www.olx.bg/ad/panasonic-lumix-dmc-fz45-ID6Jju1.html#fba132680a също е вариант..само дето нз обектива и всичко дали работи. [beer]
Автор: v100ev   
Дата:   29-04-17 12:02

Няма какво да се мисли - машинката от базара с обективчето са доста добър вариант за начинаещ за тези пари.
Автор: roburt48   
Дата:   29-04-17 12:09

Подкрепям съфорумците [smile].. Нова камера за 200-300 лева няма да е стока ! Доколкото погледнах обявата за Олимпуса, човека предпочита купувач от Пловдив за да му го продаде лично ! Т.е. най-вероятно е коректен продавач [smile]. Щом и ти си от Пловдив - още по-добре ! Дори сега надникнах и в профила на продавача - човека има регистрация тук от 2006 г. Качва си снимки, изредил си е техниката .... едва ли е търгаш, който ще ти пробута нещо дефектно... Успех с начинанието [shtrak]
Автор: crocodile   
Дата:   29-04-17 13:19

Взимай oлимпуса но само ако го ползваш с китовия обектив , иначе ако ще купуваш още обективи то това тяло си е вече старичко.
На вън ще правиш страхотни снимки а за в помещение си има трик точно с Е-PL1 , светкавицата му се отклонява нагоре и ако вдигнеш ISO на 400 примерно си снимаш все едно си с външна светкавица.
С това тяло обаче ще имаш проблем с фокусирането при слабо изкуствено осветление . Можеш да си купиш преходник за м42 примерно и някой евтин ръчнофокусен и при малко тренировка да правиш страхотни снимки.
Лично аз се отказах обаче от олимпус и вобще от системата micro 4/3 , истината е че евтините тела и китовите им обективи не ми дават това което търся а качествените са си скъпи.
Онзи ден попаднах в базара на форума на Panasonic LX7 за малко пари (вписвай ки се в твоя бюджет) и го купих , страхотен апарат и като бързина и като картинка но рядко излизат подобни оферти. Тъй че според мен трябва да се ориентираш към апарат от класа на Panasonic LX7 ,малък удобен съвременен апарат , със светъл зум и добро видео.
С LX7 си правя хубави снимки с прилично качество и при лошо осветление , видеото вобще е супер.

Та да обобщя какво ще получиш взимайки безогледалка , в случая този олимпус ...
+ страхотни цветове при снимки на вън
+ добър китов обектив като острота , макар и тъмен , шумен при видео.

- в помещение бавно,не точно или невъзможно фокусиране при слаба светлина с този обектив.
- слабо видео с това тяло , никакво макро с този обектив.

Публикацията е редактирана (29-04-17 13:45)
Дата:   29-04-17 13:41

Ето и първите ми тестови снимки на LX7 навън и в помещение , директен jpeg ,без обработка. Ти си прецени дали това качество те устройва и дали да се насочиш към безогледалка със китов обектив или към компакт със светла оптика

https://img-fotki.yandex.ru/get/174352/194848933.11/0_20cb37_9d6d708e_orig.jpg

P1250772.JPG

https://img-fotki.yandex.ru/get/54787/194848933.11/0_20cb39_1aa4bc9f_orig.jpg

P1250685.JPG

Кликни на линка под снимката че да я видиш в пълен размер.

Публикацията е редактирана (29-04-17 13:43)
Дата:   29-04-17 13:57

Извинявам се че не събрах всичко в един пост но се опитвам да ориентирам човека , ето още една от LX7

https://img-fotki.yandex.ru/get/166206/194848933.11/0_20cb38_38f2d2c_orig.jpg

P1250651.JPG

Същата снимка но леко пипната (а може би и съсипана с програмата snapseed на телефон , обработван е jpeg )

https://img-fotki.yandex.ru/get/215222/194848933.11/0_20cb3a_d9a93eb2_orig.jpg

P1250651-01.jpeg
Дата:   29-04-17 15:44

Рядко срещано хора от Български форуми да ти помогнат и отговорят като ''човек'' [smilie24] Снимките от Панасоника ми харесват [smilie24] (и според мен без програмката снимката е по-добре) ,но както и каза трябва да се дебне обява.От друга страна при Е-PL1 минусите не ме притесняват особено.Ще се снима 99% на открито....видео не ми трябва,но макрото и евентуално други обективи си е проблем.Ще помисля/изчакам още малко време....и ако Е-PL1 го има още се насочвам към него...ако не здраве да е. [smile]
Автор: Panov   
Дата:   29-04-17 16:21

Canon PowerShot SX100 IS
Canon PowerShot SX110 IS
Canon PowerShot SX120 IS
Canon PowerShot SX130 IS ...тия компактни апарати са добри .

Имам и снимам с Canon PowerShot SX100 IS, много съм доволен от тоя апарат .
Дата:   29-04-17 16:38

Panov качи снимки да гледаме , желателно е в различни светлинни условия , в помещение , някой портрет и тн .
Автор: Don_Diego   
Дата:   29-04-17 16:45

извинявам се, ама за 300 лв, какъв точно качествен автофокус се иска?!

тялото на оли-то е старо, но байонета си е същия, нали? купува тялото и китовия, снима, преценява... купува още обективи, а после като се запали си взима по висок клас тяло при същите обективи които евентуално е събрал...

а и с оли-то може да си намери MF обективи за без пари и да научи основата на фотографията по бързо...
Дата:   29-04-17 17:15

Nightwind моя съвет е да започнеш с суперзум , желателно е сравнително нов модел но с ниска цена на вторичния пазар , препоръчвам ти Panasonic FZ200 ( при суперзумовете те са лидери поне според мен ). Със този апарат ще можеш да прецениш кои фокусни най много използваш , има и супермакро режим а и стават добри портрети след 100мм със прилично за тази матрица боке. Ще имаш и добро видео и въртящ екран и вобще всичко необходимо за начинаещ. В олх има предложения доближаващи се до бюджета ти а и никой не е отменил пазарлъка.

Другия вариант вече го описах , компакт със светъл обектив . Аз най често ползвам фокусни от 24 до 90-100 примерно и за това тези компакти ми дават това което искам а то е , рязък и светъл обектив , бърз фокус и добро видео с ръчни настройки. И най важното ...винаги е с мен !
Дата:   29-04-17 17:47

crocodile ,в профила ми може да гледате снимки направени с
Canon PowerShot SX100 IS
Снимките са Необработени .

Публикацията е редактирана (29-04-17 17:52)
Дата:   29-04-17 20:34

Panov ..хубави са ти снимките но според мен са хубави не защото си снимал с канон а защото просто имаш усет за интересен кадър.
Колко интересни кадри съм пропуснал заради раницата с големия апарат лежаща на рафта....
Едно време компактните апарати бяха много зле като качество но сега вече не е така и има голям избор. Номера е да купиш подходящия за теб и нуждите ти апарат . Ако снимаш предимно пейзажи и стийт няма голямо значение от светосилата на обектива но примерно ако искаш и качествени снимки при по лошо осветление и добро видео нещата са по сложни.
Днес открих че Panasonic LX7 снима доста добро слоу моушън видео про 720p при 100 к/с , ще си поиграя доста с този апарат , всякакви бубулечки , водопадчета и тн ще са интересни в този режим на видео.
Дата:   29-04-17 21:05

За Nightwind.... Ето няколко снимки правени с Sigma dp2x която в момента се продава във базара за 170лв и някога беше моя (има софтуерен проблем който не пречи на снимането).Качвам ги за да докажа че и с малка сума може да се закупи апарат снимаш страхотни като качество кадри , не отстъпващи дори на фул фрейм апарат. Е вярно че при сигмата резултатите се постигат задължително с обработка и то трябва да добиеш навици ,капризен апарат..

https://img-fotki.yandex.ru/get/70872/194848933.10/0_16a39a_c64d40b_orig.jpg

SDIM0879mmmmmmmm.jpg

https://img-fotki.yandex.ru/get/196221/194848933.10/0_1e1c16_29c727b8_orig.jpg

SDIM0204.jpg

url=https://fotki.yandex.ru/next/users/daniil-pomanov/album/490489/view/1975813?page=0]
https://img-fotki.yandex.ru/get/195694/194848933.10/0_1e2605_ec036dc5_orig.jpg

SDIM0280-01.jpeg

https://img-fotki.yandex.ru/get/5407/194848933.8/0_f147b_78a48faa_orig.jpg

SDIM0548.jpg

Публикацията е редактирана (29-04-17 21:31)
Дата:   29-04-17 21:27

Ако ще снимаш предимно на открито , при хубава слънчева светлина и не те притеснява фиксирания обектив с фокусно 42мм , който е изключително остър , не те притеснява и пост обработката на кадрите но държиш на качеството и си с ограничен бюджет , не държиш и на видео и си готов да мъкнеш навсякъде малко и леко стативче ...то сигмата е за теб . В олх има една dp2x без софтуерни дефекти и се вписва в бюджета ти , поздрави !

п.п. ако имаш въпроси относно примерно как да правиш добри снимки с ограничен бюджет ..аз съм насреща , имам и други идеи [shtrak]
Автор: n960   
Дата:   29-04-17 21:58

Почна се...[smilie2]
Автор: Baron_barbaron   
Дата:   29-04-17 21:59

А щом си от Пловдив (който е голям град) нямаш ли някой познат който да се занимава със снимане.. Предполагам че има и хора от форума, които биха ти отделили някой друг час. Просто да пипнеш няколко различни апарата, да щракнеш 10-15 кадъра, да видиш какво и как.. Да ти кажат няколко думи наживо, с техниката в ръце. Тогава смятам че избора ще е по лесен :)

Успех с избора ! [beer]
Дата:   29-04-17 22:04

Когато си купувах Canon PowerShot SX100 IS не беше евтин , цената му беше около 550 лева. През последните 3-4 години се появиха компактни апарати /турбо или супер сапунерки / с голям зуум и много опции и по външност приличащи на огледалните-ДСЛР. В края на месец декември си взех един такъв Sony DSC-HX400V , но е обемист и трябва все с чанта да го нося.
Е Sony имат някой много добри компактни апарати без сменяем обектив , но за мен са много скъпи , а и тоя сони който имам сега не е евтин.
Качествата на фотоапаратите- комбинацията от тяло и обектив не е за пренебрегване , но важно е и човекът как усеща светлината и пространството . [shtrak] [smilie21] ...а канончето почти винаги си го нося в джоба или в някоя малка чанта [cool]
Автор: steeens   
Дата:   29-04-17 22:23

Panov, ти сериозно ли пишеш всичко това? Канон са гола вода в сектора за който пишеш. Твоя Canon PowerShot SX100 IS е модел от преди 10 години....[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Дата:   29-04-17 23:05

steeens , да това е стар модел от преди 10 години , и за това си взех сони с 50 зуум и с много опции за което писах , но канончето все още работи добре и е малко по размер събира се в джоб и за това го ползвам
Автор: steeens   
Дата:   29-04-17 23:32

Ми на канончето сега ако му вземеш 50 лева, ще трябва да черпиш. Що реши изобщо да го предлагаш в случая?
Дата:   29-04-17 23:37

[smilie11] [smilie10] но аз не го продавам . Къде съм написал , че го продавам ?
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.