Автор: crocodile
Дата: 29-04-17 13:19
Взимай oлимпуса но само ако го ползваш с китовия обектив , иначе ако ще купуваш още обективи то това тяло си е вече старичко.
На вън ще правиш страхотни снимки а за в помещение си има трик точно с Е-PL1 , светкавицата му се отклонява нагоре и ако вдигнеш ISO на 400 примерно си снимаш все едно си с външна светкавица.
С това тяло обаче ще имаш проблем с фокусирането при слабо изкуствено осветление . Можеш да си купиш преходник за м42 примерно и някой евтин ръчнофокусен и при малко тренировка да правиш страхотни снимки.
Лично аз се отказах обаче от олимпус и вобще от системата micro 4/3 , истината е че евтините тела и китовите им обективи не ми дават това което търся а качествените са си скъпи.
Онзи ден попаднах в базара на форума на Panasonic LX7 за малко пари (вписвай ки се в твоя бюджет) и го купих , страхотен апарат и като бързина и като картинка но рядко излизат подобни оферти. Тъй че според мен трябва да се ориентираш към апарат от класа на Panasonic LX7 ,малък удобен съвременен апарат , със светъл зум и добро видео.
С LX7 си правя хубави снимки с прилично качество и при лошо осветление , видеото вобще е супер.
Та да обобщя какво ще получиш взимайки безогледалка , в случая този олимпус ...
+ страхотни цветове при снимки на вън
+ добър китов обектив като острота , макар и тъмен , шумен при видео.
- в помещение бавно,не точно или невъзможно фокусиране при слаба светлина с този обектив.
- слабо видео с това тяло , никакво макро с този обектив.
Публикацията е редактирана (29-04-17 13:45)
|
|