Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Да споделя.
От известно време наблюдавам доста странен подбор в този руски сайт за "фотография".
Показвам снимка от днешната им първа страница, но тази подобна каринка не е изклчение.
С което мога спокойно да заключа , че във Photo-forum има повече фотография , без значение 24 часа или рейтинг 100, от колкотов посоченият сайт.
Интересно ми е да чуя и други гледни точки.
Поздрави
В момента има бум на актовата фотография в световен мащаб!На моделите все по трудно им се задържат дрехите по тялото.Друг е въпросът до колко фотографите сме виновни за това!
Алкохол, наркотици, секс - това са Стоките.
Кое от това може да снимаш, за да го използваш в своя полза? Това е!
Което и от трите да изкараш на пазара дори и без мнго качество (снимки) ще станеш популярен. Опитай!
Тъпата статистика:
Алкохол - ползва над 70% от нацията
Нарко- над 70% от младите си димкат ежедневно (не питай нищо...)
Секс- 99% от хората над 12-24 г са в джаза.
Ама теми пускате тоя петък...евала.
Калине, кво се чудиш, колкото по-масов става един сайт толкова повече мода и маркетинг ще има в него... Това най-лесно се възприема... Лошото там е, че почти няма вече нещо различно дето да стига до първите страници, един и същи стил обработка и модели. Аз отдавна спрях да го следя.
Fforum е единственото място, където гледам. Ако искам да видя картинки, достатъчно добри и качествени, си купувам френското списание PHOTO.
Лично според мен не само кадрите говорят за един човек, който снима. Пример за лична история, вид признание и нещо по-съществено и забавно ми е страницата phoblographer. Няма голям смисъл от такива "банки" кадри като flickr, този 35photo или нещо такова. Развитието може да не се показва със 100 кадъра най-добри, а с 12-15, което е достатъчно. Е, освен ако човек наистина снима, за да се виждат кадрите му на по-добри места от тези "фотобанки".
Таз тенденция в 35photo е от доста време
причината е много проста - много руски фотографи се изхранват от семинари по актова фотография. Това е нещо като СПА почивка в мъжки вариант.
Ами на мен пък точно това са ми двата любими сайта. И чак пък във ФФ да има повече фотография, ми се струва леко пресилено. И за да не си пиша само ей тъй, от днескашната им първа страница, не че нещо ама такива не виждам във ФФ...
Работата е в това, че тук пък има много разнообразни снимки, подчертавам снимки, а не фотография, малко ФФ се е превърнал във фото банка, докато при братушките е много по-трудно пробиването, съответно изпразване на картата. Разбира се не си го установил, защото си силен и добър автор, но в 35фото слаби автори не могат да пробият и да пълнят сайта с джибри. Та на въпроса според мен няма кой е по-по-най, различен е просто колектива, съответно фотографията
35 фото само могат да подсмърчат, че нямат автори като Иван Иванов.
Плииз мнението ми да не се взема насериозно.
Жалко за последното изречение. Иван Иванов е голям, много голям. Казвам го абсолютно сериозно. Защо ли? Няма да ме разбереш (с оглед последното изречение)
Имам доста опит с европейски и руски клиенти в сватбената фотография. Все интелигентни и образовани хора.
Какво търси европейския клиент : Непринуден репортаж, спонтанни моменти, емоции, минимално вмешателство, разказ от първо лице на събитието, каквото е било, но със средствата на "Бресоновския" тип репортаж. Не обичат тежкия грим, тежкия фотошоп, позирането, изтъкването и парадирането. Ценят действителността си и искат да се връщат към нея като с машина на времето.
Какво търси руския клиент : Режисирани сесии, замъци ( дори Равадиновския им харесва) , много фотошоп, много ретуш, много грим и изобщо всичко да е като приказка, фоновете да са приказни, хората да са като принцеси и принцове и т.н. Явно искат да избягат от реалността:) Едно време Благолажът го беше казал "Защо ти е истината? Да взема да ти разправям, да речем, за дрипавите гащи на дядо Тодор или за смачканата калимявка на дядо поп?"
Та така...разбира се има изключения и при едните и при другите.
...ооообаче руснаците са на друго мнение, а и не само те. Даже сега обърнах внимание, че точно тази некадърно омазаната фотка е превъртяла оборотомера.
Разбира се, как иначе. Това никак не ме изненадва. Както казах за тях замъкът в Равадиново и Роял Касъл на Ветко са върховенство на естетиката...
Масовата култура и кича винаги превърта оборотомера, нормално.