Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
 • Първият редактор за Новата 2018 година е Далибор Толевски

  Първият редактор за Новата 2018 година е  Далибор Толевски - Dalibor.

  Той е роден през 1985 г. в Република Македония. Първите му творчески импулси се проявяват чрез рисуването, вдъхновен от красотата на жените. Годината, през която започва да се занимава с фотография е 2004 г. увлечен да улавя красотата на човешката природа и житейските обстоятелства.

  В момента живее и работи в Чикаго, САЩ като портретен и моден фотограф - http://www.dalibortolevski.com/

 • 'Открий своя път във фотографията' с Емануил Трейман и приятели

  "Открий своя път във фотографията" с Емануил Трейман и приятели всяка неделя ще ви среща с някои най-успешните актуални български фотографи. Форматът ще се проведе от 14-ти януари до 25-ти март.

  Имената, които участват в проекта са: Темелко Темелков, Ивайло Станев, Дилян Марков, Ивайло Петров, Владимир Донков, Милан Христев, Влади Балевски, Надежда Павлова, Николай Абаджиев, Георги Кожухаров и Емануил Трейман.
  Пълната информация може да намерите на: https://emanuiltreyman.com/
  Потребителите на Фото Форум могат да се възползват от отстъпка от 10% с код: photoforum 

        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Re: Въпрос за Windows 10
Автор: Daniel_P 
Дата:   23-03-17 22:16

Frenchev на скоро и аз бях пред същата дилема понеже си сглобих нов комп.До тогава бях с 7ца и бях мнг. доволен. Аз обаче като цяло не съм много в час с тия неща, но пича който ми помогна със сглобяването и ми инсталира всичко ми каза твърдо слагаме win 10. Каза че определено уин 10 е по бърз и са направени много нови неща който са от полза! Като например можеш да си направиш няколко профила, който един да е за работа, втори за сърфиране и реално ако хванеш вирус или те хакнат до като сърфираш просто триеш акаунта и др ти работен остава в безопасност. Друго много полезно нещо което уин10 позволява е сега тази инсталация която имам може директно да се премести и на друг компютър с уин 10 или поне така го разбрах. Защитата каза че му е по добра и определено като цяло си струва да се мине на 10. Интерфейса не знам дали нещо ми го е настройвал допълнително но не е чак толкова по различен, аз за няколко дена свикнах, а бях скептичен!Този мой приятел е математик и пише програми, работи за Microsoft, та определено му се доверих. Сега определено не съжалявам, приятен е за работа и е бърз, новия ми настолен комп от натискането на копчето до момента в който вкарваш паролата отнема 21 секунди, а лаптопа който е на 4г и му сложихме уин 10 и ново малко ssd зарежда за 24сек като преди отнемаше поне 1 минута. След въвеждането на паролата на лаптопа преди отнемаше поне още 1м докато зареди всичко а сега 14секунди! УспехПубликацията е редактирана (23-03-17 22:16)

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Windows 10
Автор: lamerko 
Дата:   24-03-17 01:27

21 секунди? Нещо не е добре. Сравнително евтина щайга може да ги докара до 4 секунди :)

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Бай Тошо от с. Ярлово" от Martin Iliev - 0 коментара
"Исландия и забележителностите около Рейкявик през декември" от Emilian Primov - 2 коментара
 Re: Въпрос за Windows 10
Автор: Daniel_P 
Дата:   24-03-17 10:20

Lamerko не знам, може и да има! Но като цяло пича го тества цял ден и каза че всичко работи стабилно, 4Ghz е и е клокнат на 4.4 като цяло лети и аз съм много доволен :) До колкото знам хибернацията му е изключена с причина, може и това да влияе.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Windows 10
Автор: Frenchev 
Дата:   20-04-17 22:27

Благодаря на всички отзовали се. Ситуацията малко се промени. Реших да взимам направо нов компютър, но ме посъветваха да изчакам още малко, че скоро щели да излязат новите i7-ци.

Дотогава един приятел ми подари стария си компютър, (xeon asrock x58 extreme, 24 GB RAM, GTX 1080 и аз допълних 500 GB SSD) на който сложих win10 и поне засега съм много доволен. Първите впечатления са много добри. Работи много бързо и стабилно. Дизайна ми допада. След като поработя месец два ще мога да кажа дали ще го бъде или не.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Windows 10
Автор: chrisnoch 
Дата:   21-04-17 03:46

Истинските работни стабции са с "Хeon" процесори, не с "i7".
"Хeon" имат много по-голяма производителност (дори когато са от по-старо поколение) - особено ако иде реч за изображения и видео. Джиткай си с подарения компютър и не му мисли! С удоволствие ще те "освободя" от него, ако все пак решиш да си купиш нов. ;) И без това съм намислил да се сдобия с едно HP Z600 или Z620.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Windows 10
Автор: lamerko 
Дата:   21-04-17 05:46

Не е много правилно това, понеже производителността на ксеоните не е "обща", а в точно определени инструкции, насочени към разни виртуализации и т.н., които се използват от специфичен софтуер. Иначе не мога да приема горната машина за "стара", особено с това видео :)

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Windows 10
Автор: Frenchev 
Дата:   21-04-17 08:21

Аз съм лаик в това отношение, но ми обясниха, че ксеоните работели на по-ниска честота и били подходящи за сървърни машини и хора които рендват 3д изображения и прочее. За Photoshop и прочее по добре били i7. Като аз чакам да излезе новата performance линия с 6 ядрени i7-ци.

На мен също ми се стори не толкова стара машината, но като разбрах че е сменена с нова струваща 8000 евро си замълчах.

А и примерно няма USB 3.0 и редица други и портове, които са необходими в днешно време.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Windows 10
Автор: марвес 
Дата:   21-04-17 08:57

Xeon по 22nm техн.процес с 12/14/16/18 ядра и 35+MB L3 кеш в момента се разпродават на прилични цени и няма какво да ги достигне по производителност към днешна дата (освен дъно с два цокъла и 2х от същите процесори, или "racks" с десетки бройки по 2хXeon .....)

Дали ти трябва? Не мислА!

Adobe фото продуктите няма с какво толкова да ги нагърбиш, само им дай 32GB+ рам и си пеят. При сглобяване на панорама изпотяват процесора.

Kolor (ако имаш предвид Autopano) смуче максимално хардуер, няма да ти остави ядро или процент рам в безработица. Ако сглобяваш по 20 панорами на ден х100 кадъра 36MP всяка, то тогава може да си заслужава инвестицията в ТОП Xeon процесор, който би съкратил около 3 пъти времетраенето спрямо i7 изгъзица, за същите пари.

Говоря за втора употреба, защото нов Xeon никога не е на оферта за "домашна станция". Струват по 2-3 хиляди лева в магазина, а след 2-3 месеца ги има по 300-400лв в eBay, свалени от ъпгрейдващи се сървъри.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Windows 10
Автор: s_dyakov 
Дата:   21-04-17 09:34

USB3 е просто една платка за 10 евра ако толкова много ти е потрябвало - бодваш я на дъното и си ти.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Windows 10
Автор: Батко 
Дата:   21-04-17 13:11

Идеята за качване на 10-та е като идеята за приемане на бежанци вкъщи. Звучи предизвикателно и благородно, но когато вкараш 10-та вкъщи ( разбирай компютъра ) и започне да ти рови из вещите ( разбирай файловете ) и да ги използва както намери за добре ( разбирай да ги качва на незнайни сървъри и да изтрива други, защото е решила, че са опасни - разбирай по-опасни от самата нея ) всъщност това което разбираш е, че е била една ужасна грешка.

Ще карам на 7-ца докато и последната програма откаже да работи под 7.

Ако 10-та все още е толкова любопитна за мен и моите файлове, качвам Linux, въпреки че не съм му фен.

Между другото въпросът за сигурността на личните данни не се изчерпва само до избора на операционна система. Intel Core процесорите имат вградени логики в процесорите си, които никой не знае как работят и какво правят! Дори и да не са планували изграждането им е имало кой да ги убеди в необходимостта им.

За това руснаците за военни и държавни цели произвеждат собствени процесори Эльбрус. Никой не желае друг да му натиска червеното копче или да му падне захранването, когато започван WWIII ...

Малко се отплеснах, та да обобщя: Едва ли на някой са му толкова интересни файловете на обикновен човек, но възможността да ти ровят в нещата, още повече, че щеш не щеш се съгласяваш с правилата им поставяйки отметка преди инсталацията, ме кара да предпочета старата 7-ма версия, която остава и най-красивата на външен вид от всичките версии на уиндоус.

Няма да сбъркаш ако качиш и 10-та и нямаш моите притеснения и желание за опазване на личните данни и информация.
Чувал съм, че при про-версията можеш да изключиш тези неща, но някак си доверието вече е накърнено.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Windows 10
Автор: Frenchev 
Дата:   21-04-17 13:15

S_dyakov ако си запознат може ли да ми препоръчаш такава платка за USB 3.0 и за USB type C ако има. Дъното е asrock x58 extreme.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Windows 10
Автор: asahi 
Дата:   21-04-17 13:44

Американците ни следят през Интел процесорите, руснаците - през Елбрус. Севернокорейците как го правят още няма информация.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »