Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Имам възможност да сканирам 35мм филми на Nikon Coolscan 9000 в София.
За съжаление не мога да сканирам среден формат филми или рамкирани диапозитиви, понеже тези държачи не бяха включени в комплекта при покупката му.
Септември месец мина през сервиза на Никон в Германия за CLA и други проверки, но не понеже имаше проблем, а защото тази година му изтича официалната поддръжка и исках да се застраховам, че всичко ще е наред.
Цената е 10 лева на кадър (4000 dpi, 16 bit, TIFF). За 5+ кадъра - 8 лева.
Няма за рол...
Мисля в София са по 1-2 до 3лв/кадър максимума...
За сравнение- цените в UK, по лични сметки- 35мм- проявяване и скан-9 паунда за 36-те кадъра, ако са по-малко- пак толкова, рол 120-12.50, независимо колко кадъра са. Ч/Б и цветни се третират еднакво като сума.
Барабан скенер- 35мм- 3.65/кадър, рол-11/кадър ако са от 5 нагоре...
Не съм тръгнал да сканирам цели филми. Естествено, че тогава ако се смята по 8 лева на кадър, цената става мега неадекватна.
Става дума за единични кадри, които някой би искал евентуално да ги подготвя за печат примерно...
Цената съм си я сметнал съобразено с цените за скан на кадър, които се предлагат в София, качеството на скановете от тези места, както и отделеното лично време.
Не мисля, че съм на каквито и да е наркотици, но всеки сам преценява за себе си.
първо - DigitriX е супер готин и коректен тип
второ - няма, повтарям НЯМА в БГ по-качествен скан в момента, ако погледнете цените ще видите че дори е ОК, сравнено с Трейман, които искаха 20 лв на кадър за макс. резолюция на Imacon, не знам да са намалили цените, лабовете взимат около 2-3 на кадър за далеч по-ниско качество
трето - това не е скан за спомен да пуснеш целия филм на ауто - както и той е написал идеята е да се сканират отделни кадри, които смяташ че има смисъл да ги имаш в подобно качество
четвърто - дори при тази цена не би могъл да си върне инвестицията която е направил
пето - жалко наистина че е осакатен откъм приставки, но аз лично мисля че могат да се направят с 3D принтерите в момента, дори бях говорил с познат, не е скъпо, но трябва да се намерят физически самите приставки за да се сканират
и накрая - много се радвам че само аз ще сканирам на него, да не го Абите напразно
Може да се направи 3д модел на тая приставка.
(аз мога да го направя, ако има мостра или чертеж)
После може да се даде за 3Д принт.
Аз ще го направя без пари, за принта - колкото поиска фирмата до 50лв максимум предполагам.
Тези холдери се чупят доста. Ключалките им се изхабяват. Имам предишния модел скенер. Ако някой може да ги направи на цена 50-100лв, би имал добър пазар. Даже може да се подобри модела. Сегашният холдер не изпъва добре рол филма.