Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
 • Първият редактор за Новата 2018 година е Далибор Толевски

  Първият редактор за Новата 2018 година е  Далибор Толевски - Dalibor.

  Той е роден през 1985 г. в Република Македония. Първите му творчески импулси се проявяват чрез рисуването, вдъхновен от красотата на жените. Годината, през която започва да се занимава с фотография е 2004 г. увлечен да улавя красотата на човешката природа и житейските обстоятелства.

  В момента живее и работи в Чикаго, САЩ като портретен и моден фотограф - http://www.dalibortolevski.com/

 • 'Открий своя път във фотографията' с Емануил Трейман и приятели

  "Открий своя път във фотографията" с Емануил Трейман и приятели всяка неделя ще ви среща с някои най-успешните актуални български фотографи. Форматът ще се проведе от 14-ти януари до 25-ти март.

  Имената, които участват в проекта са: Темелко Темелков, Ивайло Станев, Дилян Марков, Ивайло Петров, Владимир Донков, Милан Христев, Влади Балевски, Надежда Павлова, Николай Абаджиев, Георги Кожухаров и Емануил Трейман.
  Пълната информация може да намерите на: https://emanuiltreyman.com/
  Потребителите на Фото Форум могат да се възползват от отстъпка от 10% с код: photoforum 

        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: Jorro_Z 
Дата:   23-12-17 13:36

"суровия файл изобщо не е суров."
"Предпочитам винаги да ми е сурово и аз да реша какво да го правя... за това трябва да е суровото."

Ако НАИСТИНА смяташ, че съществува такова нещо като "суров" (т.е. необработен) материал във РОУ файла, в КОЯТО И ДА Е МАРКА - моите съболезнования.

Отговори на това съобщение
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: ZENON 
Дата:   23-12-17 13:49

Всъщност сензора си вижда всичко, но шума от усилването маскира "детайла".

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Бай Тошо от с. Ярлово" от Martin Iliev - 0 коментара
"Исландия и забележителностите около Рейкявик през декември" от Emilian Primov - 2 коментара
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: Simbon4o 
Дата:   23-12-17 16:02

Жоро. сигурен съм, че от години сурово без подправки няма :) хиляди пъти съм го казвал. Но това за мен вече е прекаляване... то седи на квадратчета с ясно изразен патерн. Не седи органично и естествено.

Отговори на това съобщение
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: colorphoto 
Дата:   23-12-17 16:06

Хм,хора как ги виждате тези разлики?

Ако не е на 100% взиране и ако е отпечатано и/или пуснато всред хората,дали някой ще го усети и види разликата?Публикацията е редактирана (23-12-17 16:07)

Отговори на това съобщение
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: mbs 
Дата:   23-12-17 16:35

Не гледаш на исо 51200 , затова не виждаш разликата :)


Отговори на това съобщение
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: colorphoto 
Дата:   23-12-17 16:51

mbs:Благодаря!

Е,на 51200 я видях разликата и аз.

Хм,то на КР и на 25600 се усеща.

Вижда се патерна значи.

И на пиксел шифт се засилва.

Що така са го настроили Пентакса?

Аз до ИСО-6400 си позволявам да снимам ама нагоре стават само за информативни кадрите с моя Д-610 ,ама то май на повечето модели е така или греша?Публикацията е редактирана (23-12-17 17:05)

Отговори на това съобщение
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: Simbon4o 
Дата:   23-12-17 18:38

Сензора си е хубав, можеха да не го правят така. Това все пак не им е модел за масите тип най-нисък клас. Или примерно една опция в менюто да го шунтира това нещо... така както е може да се получи текстура там където няма такава. На по-ниско исо ще се вижда пак, ако подхванеш да обработваш файла предполагам.

Отговори на това съобщение
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: colorphoto 
Дата:   23-12-17 18:53

Значи ако се шарпи,както аз шарпя щото съм астигматик ще изскочи сигурно този проблем.

Добре че мигрирах от Пентакс навремето.

Отговори на това съобщение
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: mbs 
Дата:   23-12-17 19:20

Ако шарпиш от 6400 (както пишеш, че ти е горен таван) нищо от никъде няма да излезе. Ако шарпиш от 51200 само за инфо ще ти върши работа, все едно дали е kp или д610

Отговори на това съобщение
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: colorphoto 
Дата:   24-12-17 05:11

Мдаа.

Отговори на това съобщение
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: Jorro_Z 
Дата:   24-12-17 20:35

А междувременно:

TIPA AWARDS - BEST APS-C DSLR EXPERT


Отговори на това съобщение
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: Pavlov 
Дата:   24-12-17 21:04

Жоро, не че искам да омаловажавам качествата на Pentax KP. Но той е спечелил наградата на TIPA просто защото няма конкуренция в класа си [smile] . В интервала между двете гласувания не е излизал друг модел от тази категория.
Интересно, ако гласуването се беше състояло 20 дена по-късно - дали щеше да пребори Nikon D7500?...
А и не липсата на актуални тела е проблемът на марката. А това, че няма съвременни обективи, с добро съотношение качество/цена. Затова и запада, и губи и най-верните си фенове.

Отговори на това съобщение
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: dragovarvar 
Дата:   25-12-17 22:34

Аз да дам моите пет стинки. Не се бия в гърдите за кой знае колко голям ЛЮБИТЕЛ фотограф, но след като минах от Nikon D5300(много хубав любителски апарат) на страната на Pentax, а именно към Pentak K-3II, мога да кажа, че му се порадвах много доволно, реших да го сменя именно с КР и честно не мисля, че Pentax ще си загубят феновете именно с КР, а да не повдигаме темата и за К1 , машинката е мега яка и както К-3II се биеше в боя с D7200 доста прилично, КР също влиза смело срещу D7500. Не знам защо никонаджиите толкова ревностно влизат винаги в спор срещу каквото и да е. Щом излезе нещо добро на пазара и се почва, да ама видиш ли нямало обективи, е как да няма, има ама пари нямаме. Ама то D500, а сега пък D7500, само да попитам след като са влаго защитени D7100/7200/7500 кой влаго защитен обектив ще им завиете или пак ще настъпя някой по кокалчетата и ще почнем спаменето на темата. Снимам си с Pentax КР със 16-50 и 50-135 и ме боли дали D7500/ D500 са с нещо по добър за моето любителско снимане, знам само че като завали сняг или дъжд е време да излизам да снимам интересни неща и освен качулка на главата си друго не взима като защита на мен и техниката, не ми е нужно. Весела Коледа на всички и спрете да си мерите пи...ките.Публикацията е редактирана (25-12-17 22:40)

Отговори на това съобщение
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: Simbon4o 
Дата:   25-12-17 22:49

Само не оставай дълго време без ползване тези два обектива(16-50 и 50-135), че моторите им спират да работят. Надявам се за толкова години да са решили този проблем де...

Отговори на това съобщение
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: dragovarvar 
Дата:   25-12-17 22:55

Симо ти продължаваш да си упорит хейтер на Пентакс, като се развали мотора ще си купя нов мотор и Пепи ще ми го смени. Страшен проблем за страшно много пари струва , колкото един хубав CPL филтър хахаххахаах, ако нямам пари за мотор ще ги врътна на отвертка. На никонските обективи като им се разшлапат гумите защо ги лепите (не визирам теб) а не ходите в сервиза да ви ги сменят или тя и разшляпана като я стисне по силно пак си върти, ама имала 3-4-5- прашинки, но даааа, то те не влияели на снимката, все пак е Nikkor и те са си така.Публикацията е редактирана (25-12-17 23:05)

Отговори на това съобщение
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: colorphoto 
Дата:   26-12-17 02:26

Никонските гуми ги сменят в сервиза,спокойно.

Лепят ги от стиснатост или ако не им се праща в сервиза заради отдалеченост.

Тъжното е колко Никони с домашно лепени грозни гуми се продаваха и то имаше и топови модели дето си ги бяха загрозявали самодейно разни тарикати.

Иначе Пентакските 16-50 и особено 50-135 са си читави стъкла - имах ги и за тях ми беше мъчно като избягах от Пентакс,но по онова време Пентакс може да се каже че НЯМАХА ДЕЙСТВАЩ АФ НА ЗАКРИТО в телата си.

А и при силно слънце пак трябва ше да се натисне шутъра два пъти за да получиш фокусиране евентуално.

Сега чувам от К-3 II го оправили най-сетне автофокуса.

Ама пък махнаха горния дисплей за беля Пентакските "оригинали" та пак не могат се изравнят с Никоните 7200/7300/7500 и 500.

Виж и в РОУ на високи ИСО стойности как грозно им се вижда решетката на патерна на Пентаксите - оня ден показаха тука.Публикацията е редактирана (26-12-17 08:16)

Отговори на това съобщение
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: Pavlov 
Дата:   26-12-17 08:01

Драго, нито Симо, нито аз сме Пентакс хейтъри. Но не сме и религиозни фанатици - да не признаваме нищо друго освен любимата марка. Снимаме с това, което ни удовлетворява нуждите, на най-добрата цена.
Мога да ти изкарам един дълъг списък с обективите, които липсват при Pentax. А аналозите им са с по-лошо оптично качество, или по-скъпи, или и двете. И това не го казвам, за да плюя по марката, а със съжаление. Защото точно заради тази липса сега съм с Никон, а не с някое К-3 например. Голям зор е човек да си намери някое широко варио, или пък хубаво макро, или пък даже читав 70-300. И как така пентакските обективи, без стабилизация, струват по-скъпо от стабилизираните им аналози от други марки?...
Разлепени гуми съм виждал на всякакви обективи, не само на никонски. Даже в Базара имаше една Sigma Art. Така че това е общ проблем. A за Nikon има достатъчно влагоизолирани, не се притеснявай. Има с какво да се снима и в дъжд.
И никой не е срещу теб или Pentax, успокой се [smile] Просто обсъждаме плюсове и минуси на техниката, независимо от марката. Не го приемай лично.

Отговори на това съобщение
 Re: Нов DSLR PENTAX KP
Автор: dragovarvar 
Дата:   26-12-17 09:03

Не се притеснявам от спор свързан с +- на дадена марка.Радвам се когато има такъв, но се дразня, когато една тема стане от мнения за един модел апарат, в тема за коя марка е с повече обективи. Не съм заклет фен на която и да е марка, в момента дори съм в търсене на D 7100/7200 за брат ми, който тепърва ще навлиза в материята. Та какво не ми харесва на първо четене в КР, батерията е много слаба и човек трябва да има в торбата поне още една. Вградената светкавица е смях в залата.Но като фокус, бързина исо е в пъти по добър от К3ll.Аз съм любител и моето мнение е любителско.Публикацията е редактирана (26-12-17 09:06)

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »