Автор: bogdanov
Дата: 19-08-16 12:27
Здравейте колеги и приятели. Пред огромна дилема съм и не знам как да постъпя. Преди около месец ми се наложи да печатам около 20 работи. По препоръка на приятели отидох на място, което няма да споменавам от колегиална гледна точка. Оказаха се прави... печата беше прецизен, с отношение към цвят и детайл. Останах очарован, въпреки първоначалното ми притеснение. Малко по-късно се наложи да разпечатам още веднъж същите работи но по-малки 30/30 см. Без да се замисля отидох на същото място, дадох същите файлове. Но резултата беше потресаващ. Някой от работите си не можах да ги позная. Преброихме нещата 22. Платих и си тръгнах. Когато седнах вкъщи да ги разгледам се вцепених. Отварях една по една снимките на компютъра си да сравня цветовете и формите... нищо общо, ама нищо. там където синее-е жълто, там където червенее сивее, а там където е тъмно е черно. Обаждам се на колегата с въпрос как можем да оправим положението. По стечение на обстоятелствата имах работи още от първият тираж. Казвам му нямат нищо общо, а той ми казва цитирам:
- Ти кой знае на какъв монитор ги гледаш.
( а аз ги гледам и работя с Eizo CG247)
Каза ми, да не гледам предишните, защото той ги изсветлявал допълнително. ( Но те изглеждат по същият начин на моят монитор)
За да ми докаже твърдението си, отвори една от работите ми с вграденият вюър. След това я метна във фотошопа и направи демонстрация как ги е светвал предишният път. В общи линии, оправията е да ги платя още веднъж.
Всеки от нас е печатал, ако не е - му предстои. Лесно е да се поставите на мое място. Как бихте постъпили? За около месец 43-44 работи. От които 22 директно в коша.(по природа съм избухлив и не мисля, че преценявам ситуацията реално)
Какво бихте направили? Дайте ми съвет моля!
П.П.
От уважение към труда на колегата, няма да споменавам името му!
|
|