Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 рязко задобряхме
Автор: bogdanov   
Дата:   27-06-16 20:08

Не знам за вас, но забелязвам, че нивото тук с всеки изминал ден става все по-добро. От жегата ли е, от какво ли, на уършопи ли почнахме много да ходим... но аз лоша работа не откривам... всичките са хубави! Фотографска нация сме и това си е!
 Re: рязко задобряхме
Автор: belyatamax   
Дата:   27-06-16 20:31

Само суперлативи,иначе се блокираме [smile] Това е причаната.Прогреса и подобренията започват с думите:"-Абе,намерете му кусур".Пък може и да сме задобряли...някъде.

Публикацията е редактирана (27-06-16 20:33)
Дата:   27-06-16 21:44

Хич не ме кефи да блокирам. Случвало ми се е два пъти, но после бързо размислям. И сега съм щастлив, защото оцених гениалността в модните тенденции. Както на общуване, така и на снимане. Много нагоре дърпат естетиката и в комуникациите, и във фотографията. Но най-често се възхищавам на еродираните колеги. Толкова много знания, така професионално поднесени и такива брилянтни резултати... Мога да кажа само едно голямо БАГОДАРЯ!
Автор: steeens   
Дата:   27-06-16 21:47

bogdanov , наздраве! [beer] [beer] [beer]
Автор: crownmaker   
Дата:   27-06-16 22:08

Чудя ти се.Ти си художник,творец.Силата ти е в таланта-онова под косата,което направлява четката,молива,в съвременния вариант-обектива.Повечето от участници тук (включително и аз)съзнателно или не се опитват да преоткрият техническата част на правенето на снимки(разбирай настройки на камерата).Възхищавам се на твоите работи,а също и на няколко други видяни от мен засега участници тук.Усещам,че искаш по-високо ниво,нещо да те мотивира-има го,но е много,много рядко срещано.Позволявам си този коментар от позицията на страничен наблюдател,без никакви претенции за коректив:)))))
Автор: jingov   
Дата:   27-06-16 22:46

Мислех си да пусна тема от сорта на - да кажа ли , че не ми харесва лавандулата или нещо то сорта .
Задобряхме в НЕ желанието си да говорим истини, лицемерие и умилкване,само много харесва. Резултата е налице, масов нисък критерий и ниска самооценка/не само в правенето на снимки/ .
За съжаление няма друг , по посещаван и с повече нови авторски фотоси БГ сайт няма, явно масово ще се изселвам/е ?
Случайно , ако някого съм обидил лично, моля да ме прости .

Дата:   27-06-16 23:00

crownmaker... без нотка сарказъм забелязвам, че масово навлизат и много често се употребяват сложни фотографски прийоми, като "ретуш", "режисирана фотография", "изкуствено осветление"... Все от хора, които с лека ръка съдят онези, които се "приемат на сериозно". Те правели всичко това с усмивка на уста и хей така на майтап сякаш... (без да се приемат на сериозно, без претенция ;) ) Съзнанието ми не може да допусне какво би станало ако същите станат по-претенциозни към този процес... По-взискателни към себе си... Това място на момента ще се превърне в един малък Лувър...
Фотографията е проявление на изящното изкуство. За много колеги е дори религия. Убеден съм, че ти се е случвало да се възхитиш на добре свършена работа от твой колега, както и обратното. Но съм убеден, че предпочиташ първото. Защото на второто не му е мястото там а и дори вреди.
Лично ти ще останеш за мен като мерило за правилност поради факта, че благодарение на теб си смених млечните зъби ;) (това между нас;))
Но по темата...наистина е нужно колегите да започнат да проявяват чувство на отговорност!
Автор: mihalo   
Дата:   28-06-16 04:50

Аз стигнах до отчайващ резултат, разсъждавайки по този "казус" и ето какво се получи: "Изкуството е надут голям предразсъдък, пълен с малки, дребнави предразсъдъчета. Не мога да си го обясня другояче, освен с първосигналната система на Павлов. Битката за надмощие се води във всяка сфера и независимо от всякаква "практична" логика. Остарялото срещу новото, остарялото ново срещу преоткритото старо, амбицията срещу познанието, закостенялото познание срещу новата доктрина /която всъщност ползва базата на още по-стара доктрина.../

Не, че знам латински, ама нямах право да не си спомня за този цитат: "Vanitas vanitatum et omnia vanitas! - Суета на суетите и всичко е суета!" Ей, голям умник съм от малък още [smilie25] [smilie18] Шегувам се както обикновено правя, но ...

Май нищо :))

Редакция: Абе исках да кажа накрая, че няма смисъл да си създаваме "напрежение" за неща, които всъщност не сме в състояние... неща, които няма как да бъдат контролирани. Каквото-такова!

Публикацията е редактирана (28-06-16 05:11)
Автор: roburt48   
Дата:   28-06-16 05:12

Аз съм тук съвсем от скоро (края на Февруари..). Не знам какво е било нивото преди, виждам го само сега :).. Идея си нямам темата дали е плод на сарказъм или - не !! А и кой съм аз (или ние) за да определям/е ниво !! Лично за мен по-важното е едно - като видя една работа дали ме докосва или - не ... Дали ми говори, или - не ! Не разбирам (все още) от аберации, винетиране... и прочее.. ! Разбирам от това, дали нещо ми допада, или не .. Обичам да харесвам... и да съм харесван :) (ако предварително съм се харесал сам) ! ... И.. те така ..
Автор: Nikolas666   
Дата:   28-06-16 07:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: rimohit   
Дата:   28-06-16 09:08

Твърде рязко.. И славата ни идва в повече...
Автор: realnoncho   
Дата:   28-06-16 09:19

Коя слава бре, шъ мъ разсипете [smilie5] [beer]
Автор: Антивик   
Дата:   28-06-16 09:23

Моето ниво па наопаки[smilie3] върви на спадане що не ми пука да набутам у профила си, па и в албума и фотки де са с видими недостатъци, кофти обработка или па не достигнали нужните висоти за корифеите у сайто[smilie5]
Автор: rimohit   
Дата:   28-06-16 09:28

Как коя , Нончо ?!. Мега-великата слава.. [smilie5] [beer]
Автор: BXMarkov   
Дата:   28-06-16 09:57

Добрата фотография трябва да е талантлива интерпретация на идеи или концепции с цел споделяне и въздействие върху хората, стимулиране на мисли,чувства и представи чрез възприятията. Проблема идва, когато интерпретацията започне да служи на различни цели.
Дата:   28-06-16 11:30

BXMarkov, прекрасно формулирано! Но не може да се отрече, че самият процес на снимане е доста увлекателен, интуитивен и на първо, и второ четене достъпен. Когато дойде денят човек да хване камера, резултата е винаги доста реален. Отразява мигом действителността такава, каквато се вижда през визьора. Въпрос на желание и малко информация(достъпна) е да се заучат стъпките на ретуша. Вариантите са стотици-хиляди... от три стъпки до по-засукани. Но резултата при всеки вариант е успех. Следва демонстрация на придобитите умения. Композицията не е важна тук, цветознанието е отделна наука, за идея няма да говорим, защото не ни кефят много обработените с фотошоп кадри... Целта ни става да покажем на света как се полира кожа... И го правим прекрасно. В пъти по-гладко от онези уроци в ютуб. Знанието набъбва с теми във форума "как се постига този ефект". Намират се изследователи, които нарочно или без да искат са постигали нещо много подобно на някой етап от работата си. И щедро раздават знание. Резултата на питащият обаче няма как да се доближи до желаният, защото преди "този ефект" има идея и композиция. Няма да изкривя душата си ако напиша, че огромен процент от моделите показвани тук са изключително красиви момичета и жени. (мъж не може да ми хареса по този начин) За това няма да ги споменавам тях. Но достатъчно ли е да нащракаме една хубавица, вместо да се поразровим в дълбините на загадъчната и душа ;) Жестоката пропаганда ампутира чувствителността ни и ни превръща в безропотни огледала. Студени, бездушни...често спукани. Такова е времето ще каже някой... такива са търсенията... цялата държава е такава...
Е...ние нали не сме? Ние умеем, знаем, виждаме, имаме много обективни позиции... Зачетох се и в предишни теми и се изумих с какви енциклопедични познания разполагат колегите. Творбите им също са великолепни. Не се шегувам.
Дата:   28-06-16 11:34

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   28-06-16 11:48

Не само вярвам Nikolas. Имам майка, сестра, жена и дъщеря.
Дата:   28-06-16 11:52

Автор: petrov88   
Дата:   28-06-16 11:58

За задобряване не знам. Всеки си преценя сам за себе си според неговите критерии, а също и оценките на другите. Обаче често и хората оценяват според техните лични предпочитания, с което не искам да кажа нищо лошо и това само по себе си също не е задължително да бъде лоша тенденция.
Малко ми е странно обаче, когато хора, които снимат едни неща, коментират и рецензират снимки, които са далеч от техните интереси. Тук не обръщам внимание, но във фейсбук (да речем) определено ми прави впечатление
Пак казвам, не е задължително това да е лошо всеки път.
А другото тук пък идва от разликата е ЕГН-тата. По- възрастните и опитни хора тук по- често харесват едни неща, а по- младите ги влече друго.

Публикацията е редактирана (28-06-16 12:20)
Автор: nyamago   
Дата:   28-06-16 12:42

Няма лошо - стига да помним колко многолика и разнообразна е фотографията. Често се заблуждаваме, че знаем дефиницията и говорим за Фотографията (с главно 'п') като че ли тя е едно единствено нещо. Оттам и разминаванията ни ("това не е фотография бе, простак!") - а което 'не е' фотография за един, си е много фотография за друг.

Богданов - казваш, че фотографията е изящно изкуство - и вярно, и не. За разлика от изящните изкуства (те винаги СА изкуство, добро или недотам) има много видове фотография, която няма за цел да бъде изящно изкуство. Художествената фотография е сравнително тясна под-област.

Това,в което сме станали много добри, не бих нарекъл художествена фотография. Бих нарекъл жанра "силно технически-ориентирани опити за наподобяване на художествена фотография". Художественото е на заден план (до степен да се усъмним дали замесените автори и зрители имат усет или поне познания за художественост). Техническото доминира: от използваната оптика, снимачна и осветителна апаратура, до обработващите софтуерни продукти и (техническото!) майсторство в прилагането им. В тези неща (не без състезателен хъс) НАИСТИНА има видим напредък.

В същото време в сайта има и наистина художествена фотография, не винаги сътворена със завидна техника. Не винаги харесана, нито от всички - но това си е доказателство, че Е художествена. Малко е, но има.

Има и нехудожствена фотография без претенции за художественост. Дори с откровена нехудожественост. Който не е дошел за такава на сайта - да не я гледа; за всичко има място под слънцето.

[beer]

Публикацията е редактирана (28-06-16 12:44)
Автор: kvakioh   
Дата:   28-06-16 13:58

GAS- Gear acquisition syndrome, това го преодолях преди 3-4 месеца, разбрах доста за себе си, за други хора, за техниката и какво може и не може, все повече и по-надълбоко. Надявам се да направя все пак 2-3 добри кадъра до края на годината, да се порадвам на нещо на хартия...
Автор: CDman   
Дата:   28-06-16 14:25

nyamago написа:

> Често се
> заблуждаваме, че знаем
> дефиницията и говорим за
> Фотографията (с главно 'п') като че
> ли тя е едно единствено нещо.

Фотографията (с главно 'п') [smilie5]

Най-вероятно е техническа грешка, но е много на място. [beer]

Дата:   28-06-16 14:34

Автор: enizvk   
Дата:   28-06-16 14:42

Аз па най-убавите неща си ги пазя за себе си... Хващам си апарата и почвам да обикалям, като луд. И така изпитвам някакъв странен "Душевен оргазъм", защото това време си е само моето...
При другите този процес сигурно е съпроводен с някакъв вид усъвършенстване, било то техническо или худежествено, който се вписва в общоприетите норми за прогрес на изявените творци.
В крайна сметка егоизма надделява [smilie5]

П.С
Аз единствено се дразня на възхищението към "цицо/дупе манията". Е то вече там каква художественост? Към мацето дето бог я е дарил с красота или ...

Публикацията е редактирана (28-06-16 14:55)
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.