Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дилема между 2 обектива
Автор: Kras-cho   
Дата:   03-05-16 14:06

NIKON 24-70/2,8 AF-S E ED VR или NIKON 24-70/2,8 AF-S G ED
Четох доста ревюта и на двата
Обектива но все още се колебая.
Мола някой ако има опит и с двата да сподели мнение.Разликата в цената е ясна,както стабилизацията и по-бързия автофокус.По скоро ме интересуват оптичните качества острота и рязкост.
Благодаря предварително.
 Re: Дилема между 2 обектива
Автор: smithee   
Дата:   03-05-16 15:14

хахахаха, царя на животните с нова тема [cool]

Публикацията е редактирана (03-05-16 15:16)
Дата:   03-05-16 15:35

Кое е смешното в темата,не разбирам?

Публикацията е редактирана (03-05-16 15:40)
Автор: xsakex   
Дата:   03-05-16 15:45

Сравнение между двата
Автор: sasko_stamatov   
Дата:   03-05-16 16:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   03-05-16 17:11

Автор: sasko_stamatov
Дата: 03-05-16 16:42

Во истина воскресе.
Благодаря ти за отговора и предложението,но за съжаление се намирам в Германия.Разбира се, че двама мислят по-добре а четири очи гледат по добре от две.
Мисля да взема един от двата понеже смених тялото от D7200 на D810 а със старите обективи не ми се нрави,губи се пълния кадър и не само.Просто искам да сондирам няколко мнения преди да направя избора,защото не евтин и в двата случая [smile]

Публикацията е редактирана (03-05-16 17:12)
Дата:   03-05-16 17:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   03-05-16 21:27

Хей пичове, никой ли не снимал с един от тези два обектива,да каже мнението си?
Автор: PhotoBo   
Дата:   03-05-16 22:04

Виж Nikkor 24-70/2.8 VR е сравнително нов и значително скъп на пазара (особено за българския) обектив! Ако има хора снимали и притежаващи го, то те не са много... Поне аз още не съм чул някой да се е похвалил тук във форума с него. Боби (sasko) дето ти предлага офертата по-горе може и да е един от първите [smilie3] До сега масово хората си снимат със старата нестабилизирана версия и оплаквания нямат или със стабилизираната алтернатива от Тамрон! Това е ... Просто не очаквай голям отзив и мнения особено такива за реални сравнения! Успех!
Дата:   03-05-16 22:39

Благодаря ти за мнението,В чуждите сайтове за сравнение дават предимство на NIKON 24-70/2,8 AF-S E ED VR най-вече заради стабилизацията и чувствително по-бързия и точен афтофокус.Но пък стария е по остър и рязък в центъра и обратно новия е по рязък по края на целия кадър а в средата по-мек.За това търся мнения от колеги които за работили с тези обективи.
Още веднъж благодаря за отговора[beer]
Дата:   03-05-16 22:44

Автор: PhotoBo   
Дата:   03-05-16 23:01

Няма защо! Aко съм на твое място ще преценя кое ми е по-важно като острота, щом има такова разминаване (по крайщата и в центара) между двата... Лично аз си тествам един обектив винаги първо в средата и след това гледам крайщата, но за различните хора е различно, разбира се. Но не бих пренебрегнал стабилизацията като опция, също! Полезно нещо си е, може да ти спаси кадри от ръка при липса на статив и светлина и в този модел трябва да е много добра от последно поколение, като нов такъв.. Нека не забравяме, че зависи и за какво ще се ползва, тялото което си взел си е добро на високо исо, та можеш и там да компенсираш липсата на стабилизация! Ако искаш да си спестиш някоя "дойче марка" [smilie5] мога само да те посъветвам да погледнеш ревютата и на вече споменатия от мен Tamron 24-70/2.8 VC - имам такъв и за парите си мога да кажа, че си заслужава всеки лев, а в някой ревюта го класират над НЕстабилизирания Никкор! Успех и сподели мнение след покупката, иначе чакам ревюто след баловете на Саско [smilie5]
Дата:   03-05-16 23:06

Дата:   03-05-16 23:09

http://www.kenrockwell.com/nikon/24-70mm-vr.htm
Ето тук има снимки и подробно ревю, но не мога да добия представа.

http://www.kenrockwell.com/nikon/24-70mm.htm
Тук е ревюто за стария.
Дата:   03-05-16 23:11

Автор: Pac   
Дата:   03-05-16 23:15

Чичо Кен е известен фото комик. Забавно е да се четат нещата му, ама не е добре да се вземат твърде насериозно.
Дата:   03-05-16 23:20

Ок както и да е,със сигурност ще взема единия от двата, защото според мен всичко друго е компромис в този диапазон.Това е мое мнение разбира се[smile]
Другия със сигурност ще е NIKON 70-200 / 2.8 ED VR II

А за широкото мисля NIKON 14-24 / 2.8 G ED AF-S,единствено ме спира невъзможността за филтри с резба.
Благодаря на всички за отзивите и бъдете здрави!
[shtrak]
Автор: colorphoto   
Дата:   03-05-16 23:24

За обектив под 100мм не е нужно да е стабилизиран поне според моето снимане - само на динамични мърдащи обекти.

За други жанрове може и да е полезна стабилизацията.

Все-пак при такава разлика в цените,пък и в тежестта и обема едва ли новия 24-70/2,8 ще има много почитатели,особено в България.

Кен пише и верни неща всъщност.
Дата:   22-05-16 17:04

В крайна сметка взех NIKON 24-70/2,8 AF-S G ED,не стабилизирана версия.
Все още нямам време за много снимки, но очакванията ми се оправдаха напълно най-вече по отношение на оптичните качества,изключително рязък и остър.По отношение на изработката коментара е излишен,просто перфектна!
Бокето също е впечатляващо,макар че това не е точно портретен обектив.
Абе, с две думи доволен съм [smile]
Благодаря ви още веднъж за полезните коментари!
Желая ви успех,и бъдете здрави[beer]

Публикацията е редактирана (22-05-16 17:07)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.