Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ползвате ли Noise Reduction post-processing?
Автор: enizvk   
Дата:   31-07-15 09:06

Hi,
Ползвате ли Noise Reduction на някоя програма и има ли нещо, което да ви дразни или не ви харесва в цялата работа?

По-конкретно:
1. Голяма загуба на детайли
2. Промяна на цветовата гама
3. Прекалено размазване
4. т.н....

От известно време се каня да направя някое utility за Image Denoising което е просто, ефективно и да може да се вика като post-process или външно приложение от други по-сериозни програми.

В New York University са разработили някакъв подобен алоритъм за тая цел и не я намерих имплементирана от други.
Ето и разултата: http://www.cns.nyu.edu/pub/lcv/portilla03-preprint-corrected.pdf

Та идеята е дали някой ще има интерес в тази насока, че да не съм хвърлил хамалски труд напразно.

:)
 Re: Ползвате ли Noise Reduction post-processing?
Автор: axlastro   
Дата:   31-07-15 09:31

Преди си играех да чистя. DxO се справя добре сякаш. Вече не се занимавам. Ако трябва да се чисти (астро, пейзаж) най-добре няколко експозиции да се налагат - много приятен резултат се получава.
Автор: realnoncho   
Дата:   31-07-15 09:36

Има поне няколко такива плъгини + възможностите отделно това да се прави при конвертиране от RAW.
Автор: Twingo   
Дата:   31-07-15 10:14

Noiseware:)
Дата:   31-07-15 10:20

Май съм малко неясен. Идеята е конкретно с този алгоритъм, който съм постнал, защото по книга е по-ефективен. Всеки софтуер ползва различни алгоритми с различни резултати и номера е да се намеря недостатъците на другите и да се направи нещо по добро.
Автор: nyamago   
Дата:   31-07-15 13:53

enizvk написа:

> "...Идеята е конкретно с този алгоритъм, който съм постнал, защото по книга е
> по-ефективен. Всеки софтуер ползва различни алгоритми с различни резултати и номера е да се намеря
> недостатъците на другите и да се направи нещо по добро."

Схващам статистическия смисъл на техния модел, но не мога да кажа дали нещо подобно не се прави от някой друг. Създателите/доставчици на комерсиални продукти не публикуват алгоритмите си и (с изключение на най-примитивните) е трудно да се гадае какъв точно алгоритъм използват.

От друга страна - потребителят малко се интересува от алгоритъма и науката зад приложението, най-важно е как работи и какви резултати дава.

Та твоят избор няма да мине без рисково инвестиране на време и труд (което, нещо ми подсказва, може да ти е удоволствие) - да създадеш нещо работещо. И само като го сравниш с най-добре работещите съществуващи приложения, ще знаеш имало ли е смисъл. Ако работи по-добре от другите, може и да забогатееш; ако не - ще ти остане удоволствието от боричкането с проблема.

На слука! [smilie24]
[beer]
Дата:   31-07-15 15:53

@nyamago
Абсолютно съм съгласен с теб, но тя идеята ако беше за комерсиално решение и аз нямаше да я постна тук :D

А тук много си прав за удоволствието от цялата работа... да открия нещо ново е безценно за мен :) А и при мен все става така, че в един момент почвам да меша хобито с работата.
Като чета как се изразяваш, май нещо ми клониш към колега, но може и да бъркам?
Все пак ще проучвам още малко :)

Благодаря !

Публикацията е редактирана (31-07-15 15:54)
Автор: ecobo   
Дата:   31-07-15 16:02

Навремето, когато се занимавах със сток и камерите имаха максимално използваемо ИСО400, си купих NoiseNinja, работи много добре, ако се настрои правилно. Но вече не ползвам подобни дивотии, напротив - почти винаги добавям шум. На принт седи прекрасно. Тъпите изисквания на сток агенциите не ме интересуват.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.