Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Един анализ за мислещи
Автор: IDA   
Дата:   05-03-15 17:55

Тъй като в темата за Украйна твърде много неща останаха неизказани, предлагам на вашето внимание един сериозен геополитически анализ, който съществено се различава от официалната пропаганда, заливаща мрежата и медиите. Отличава се с това, че е предназначен за мислещи с главите си хора, които търсят отговор на въпроса, защо се случва всичко това около нас и дали няма да ни застигне и нас. Дебело подчертавам, че авторът на анализа не е нито комунист, нито русофил. Той е професионален социолог, по мое мнение, един от най-уважаваните в България.

Предлагам на всички хейтъри, преди за пореден път да отворят клоаката, първо да прочетат анализа и внимателно да го осмислят, за да не стане така, че когато поредното зло се стовари като товарен влак върху всички нас, да се чудят и маят, откъде, как и защо ни е дошло до главата и кой пак ни е виновен. Ако го направят, може би ще си отговорят и на въпроса, дали всички ние, като общество, вместо да се делим на "фили" и "фоби" и да леем омраза един върху друг по форумите, не е по-добре да направим нещо, за да го предотвратим. Войната не е шега работа! Тя носи смърт и разруха. Който не вярва, нека се върне в темата за Украйна и разгледа кадрите от там.

Приятно четене и МИСЛЕНЕ !

Re: Един анализ за мислещи
Автор: rx   
Дата:   05-03-15 18:02

Преди да прочетем нещо, е редно да се поинтересуваме точно с какъв "експертен" автор си имаме работа. След кратка справка с мненията на въпросния автор, човек моментално губи всякакъв смисъл в четенето на статията му. Жив и здрав [beer]

Публикацията е редактирана (05-03-15 18:07)
Автор: novi4ok   
Дата:   05-03-15 18:29

Мисля, че е редно админите да премахнат темата. Аман от платени тролове на недоклатени политически недомислия.
[smilie23]

Автор: LKanev   
Дата:   05-03-15 18:46

Що за простотии се пишат наляво и надясно в интернет пространството?!?

IDA, човече, ядрения реактор не ти действа добре. Облъчен си безнадежно.

Публикацията е редактирана (05-03-15 18:51)
Автор: FAQ   
Дата:   05-03-15 19:20

"..не е нито комунист, нито русофил. Той е професионален социолог, по мое мнение, един от най-уважаваните в България."

Сериозноооо ?

- Роден 1966 в Киев - защо ли там?
- човек на Първанов, работи за АБВ
- "един от най-уважаваните в България" - и на какво основание правите този извод?
Автор: gbdesign   
Дата:   05-03-15 19:29

Още на заглавието ме изгуби. Да се чуди човек, от къде ли изпълзяват тези червеи...
Автор: pumabg   
Дата:   05-03-15 19:36

Прочетох цялата статия! Може би съм последния човек тук, който някой би могъл да нарече русофил или поддръжник на червеният "елит".
Но този анализ е доста точен и за съжаление се препокрива с това, което виждам и аз...
Харесвам запада и американската мечта, но те не харесват нас !
И за това е време да се събудим! Не за да слагаме нови паметници с петолъчки или да строим посолства-фортеци а да запазим себе си като народ и достойно да отстояваме българският интерес...
За съжаление идват лоши времена...
Автор: h_bio   
Дата:   05-03-15 19:39

Всичко мога да рабера. Само не мога да разбера защо ние сме най-важния и желан "плацдрам" (каквото и да значи...бил съм в армията, ама поне в нашта такова понятие няма).
Защо не НАТОВСКИТЕ: Турция, Румъния, Литва, Латвия, Естония, Чехия и Словакия, Полша? Или заинтересованите: Грузия, Украина, Финландия. Или други страни, в които присъстват войски на алианса като Пакистан, Афганистан и пр. Всички граничещи по суша или вода с Русия или страните в сферата и на влияние.
Защо не гореизброените, а точно България????

Публикацията е редактирана (05-03-15 20:24)
Дата:   05-03-15 19:42

pumabg
Добре де, интелигентен човек си, наистина ли наивно дори си помисляш, че може да има доза истина в твърденията на някакви откачалки, че някой би настъпил към война с Русия?! Хайде мислещите наистина да помислите малко... Кой ще я води тая война?! Що ще я води?! Изобщо, на горния етаж всички са в обедна почивка май... [smilie8] Даже кухоглавите янки дето 70 години се "готвят" за танковете в Georgia(щата!), почнаха да увират, че такава война няма как да има. Съвсем малко сиво се иска да си обясниш защо, но трябва да се използва. Толкова относно "най-уважаваните социолози" и "анализите" им.

И една друга мозъчна дъвка за домашно на много-мислещите - наистина ли мислите, че на някой му пука за една ситна храчка на световната картата като България? Дето ако разгърнеш картата на Света и без да искаш изпуснеш троха от хамбургера, трохата я закрива цялата... верно ли точно па ние сме в окото на бурята? :)))

Публикацията е редактирана (05-03-15 19:50)
Автор: bg2014   
Дата:   05-03-15 19:48

Всеки анализ е на базата на наблюдения , знания и опит.
И всеки анализ може да е верен или не. Прогнозите също.
Това си е анализ на един човек, който с това си вади хляба. Че му плащат за такива анализи е ясно.
Че има много доза истина също, но също така има и много догадки.
Вероятно има друг анализатор с различно мнение и в зависимост на кой се сбъдне прогнозата той става известен.
Такива анализи и новини ги чета като приказка, като филм.
За кратко се замисляш и след миг разбираш, че това не ни засяга.
Хубава приказка. Хепиенда е, че това е далеч от нас.
Дата:   05-03-15 19:52

Като оставим настрана, колко големи небивалици бълва кДС агентурата, под мъдрото ръководство на бащиците си от Кремъл и допуснем за миг че тези небивалици, може да са верни, какво би следвало?...
Трябва да имам проблем че Империята на Злото, барабар със най-злото джудже ще отиде в забвение?!!... Ми не! Нямам проблем, ако САЩ решат да ликвидират Русия, даже ще имат моралната ми подкрепа! Руската кочина многократно е доказала че е вредна за хората по земята. Няма един терорист в тоя свят, който да не е въоръжен с руско оръжие! Няма един тиранин в тоя свят, който да не се радва на приятелство, подкрепа и въоръжение от Русия! Най-масовите убийци в историята са продукти на Русия и нейната политика и пропаганда! Всички русофобски настроени страни в Европа се развиват с бързи темпове, само ние, гърците и сърбите тъпчем на едно място, до като Русия ни източва страната чрез безбройните си пратеници и петоколонници! Кой ограби КТБ?!!! А чия беше тя? Кой е ВТБ?!!! Кой е най-големият собственик на земя в България?!!! Чии граждани притежават апартаменти, колкото в цяла София на територията на България? Кой взе БТК и Булгартабак? Кой взе рафинерията ни?... Кой е Кой?
Автор: aldygreen   
Дата:   05-03-15 19:53

@IDA, имам обосновани предположения, че си объркАл сайта, а може би и страната.
[beer]

Автор: chukov   
Дата:   05-03-15 19:55

Иване, благодаря ти за линка. Много трезво написано, а и напоследък толкова бързо започна да става всичко, че докато някой каже, че това са измислици и хоп - ЦРУ, ФБР, команден център, учения и прочее нещица, които доскоро ни приличаха на научна фантастика
Автор: Slivenski   
Дата:   05-03-15 19:56

Докато Русия има ядрено оръжие - я тя още ще го има доста време, конвенционална, хибридна или каквато и да било друга война с нея не може да има. Ясно е защо.

Западът може да разчита властта в Русия да се смени с някоя по-мека от сегашната, но като цяло едва ли би могло да има тотална промяна.

Моето мнение е, че трябва да се постигне политическо съгласие в някои основни направления - примерно, че на този етап промяна на границите в Европа не може да има, гарантиране на доставките на газ и малко повече граждански свободи.

Всяко дървене срещу Русия няма да свърши работа. Дори ще има обратен ефект.

А лицемерните икономически санкции са просто смешни - забранихме износа на круши за Русия, но все още купуваме руски газ... [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (05-03-15 19:58)
Дата:   05-03-15 19:57

Моя анализ е следния: подобни теми не бяха актулани и не присъстваха в медийното и общественото ни пространство до преди година, две. Защо сега?

Очевидно е, че единствения, който ползват България като някакъв плацдрам е Русия. "Нашия троянски кон в Европа" по наш адрес каза не някой форумен трол, а постоянния представител на Русия в ЕС Владимир Чижов. Т.е. (русизъм) това не е просто догадка (за каквито става въпрос в горния анализ), а факт и официалната позиция на руската дипломация.

Можеби именно опитите на България да се измъкне от ролята, която и е вменена от по-големия брат доведоха да употребата на най-силното оръжие на Русия в България (нама да кажа лайномета) - подобни тенденциозни анализи и хипотези.

Публикацията е редактирана (05-03-15 20:27)
Дата:   05-03-15 20:00

Между другото преди да сте насочили горе споменатото оръжие срещу мен да кажа, че съм напрактика русофил - Винаги бих предпочел руска опера и балет пред който и да е холивудски боклук.

Освен това смятам, че Русия има основание и не трябва да бъде пренбрегвана като фактор по Украинския въпрос (както и в региона като цяло), но това трябва да се случва по механизмите на международното право и по начин подхождащ на страна с потенциал и претенции на суперсила (а не със зелени човечета без нашивки по пагоните и без опознавателни знаци).

Публикацията е редактирана (05-03-15 20:19)
Дата:   05-03-15 20:01

Аз продължавам да твърдя, че самите ние си придаваме твърде голяма геостратегическа важност.

И Русия, и НАТО, и ЕС могат без нас. Ние, засега, не можем без нито едно от изброените.

[beer] [beer]
Дата:   05-03-15 20:01

chukov аз нямам нищо против командния център на НАТО. Нека има, защо не? Все пак, харесва ти или не, за добро или зло, сме приели да сме част от Западния свят и лично аз много се надявам този курс на държавата да не се променя. Теб с какво ти пречи командния център? Изяде ти десерта? Наби ти жената ли? Ако не друго, поне янките нямат навика да вдигат бетонни фъшкии и летящи чинии на "партията освободителка" по билата на планините на хор'та. Или викаш, по-приятно е във всяко селце и градче да те гледа зурлата на някой брадат изверг - я Ленин, я Сталин...

Публикацията е редактирана (05-03-15 20:02)
Автор: MikeDimit   
Дата:   05-03-15 20:02

Много точна гледна точка. Като изключим някои пресилвания, които веднага биха послужили на любителите на теориите за конспирации, масони и зли сили, и липсата в анализа на концепцията за фамилиите във властовото разпределение, е добър сбит анализ. Но и това ще се загуби в инфо потока.
Дата:   05-03-15 20:06

Смятам, че обществот ни само се невротизира излишно с подобни изцепки. В края на краища суверена може и трябва да решава и определя политическия курс. Затова на следващите избори само Атака-победа и няма ЕС няма НАТО.
Дата:   05-03-15 20:08

[smilie18] Само оставете една седмица марж след изборите да мога да се вредя на милионната колона към втори терминал. Междувременно ще купя акции на всички авиокомпании, излитащи от бг [beer]

Публикацията е редактирана (05-03-15 20:09)
Дата:   05-03-15 20:13

За автора на темата, да чете и други източници, вместо само да става проводник на "идеите" на тролската армия и кремълският гений.
Текст на майчин език
ПРО
БЛА
Space Ship
Руският отговор
Руският вицепремиер за това, колко време ще е необходимо на САЩ, да унищожи съпротивата на Русия
И да развенчаем със старателно крита история, митовете за военната мощ на Русия
Малък Израел, преди 30 години, буквално направи на пух и прах всички митове за това, колко струва СССР, да не говорим за жалкото му наследниче - Путинска Русия! Авторе, чети Новая Газета или някакви по-нормални медии, в които пишещите имат мозък и не са на нивото на Волен Сидеров и навиачите му.
Дата:   05-03-15 20:13

Мен тоя пич ме загуби, освен с останалите си глупости, със следния пасаж:

– Нас ни готвят за плацдарм в тази война, във всички измерения на това понятие. Давам ви пример – между Варна и Крим разстоянието е 460 километра. Ракета със среден обсег на действие ги изминава точно за 3 минути. Първо, в България ще се монтира нещо, което очарователно беше наречено от военния министър „координационен център на НАТО“. Всеки, който е ходил в казарма, а аз съм от тази генерация, завършил съм ШЗО в Плевен, знае, че когато стане война, първата цел е да ударите командния център. Защото, когато ударите него, всички останали оръжия стават просто железа. Такава е работата с командния или координационния център.

Първо - ако някой иска да изстреля ракета, най-тъпото решение би било да я изстреля от сушата. Само за минути установката ще бъде локализирана и унищожена. Примерно - 5 минути, а може и по-малко.

Ракети се пускат или от подводници, или от самолети, или балистични - от другия край на планетата. Но това не е целта, както вече отбелязахме.

Второ - команден център??? Кому е нужно команден център в България, при положение, че може да командва и от Луната, ако пожелае? Това е нелепо.

Този, ако е ходил в казарма, както твърди, трябва да си скъса сам пагоните... [smilie18] [smilie18]

Глупости... [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (05-03-15 20:14)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена