Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фото Деков на ул.Иван Асен
Автор: nad_tab   
Дата:   11-09-14 14:18

Искам да споделя, разочарованието си от фото, което има имиджа на едно от най-добрите в София.
Отидох в обедната си почивка, платих двойно за експресна поръчка, тъй като нямах време да чакам, а и не исках да се разкарвам втори път. Като се върнах да си получа снимките, се оказа че са ми ги изкарали на гланц хартия, а паното с примерни снимки, размери, цени беше мат.
Снимките бяха само 6, 3бр. 13х18 и 3бр. 10х15, за големите снимки няма проблем, преживях гланца, но малките ги бях нагласила за изрязване и ми трябваха мат. Помолих да ми ги препечатат и тук настана един голям скандал. Не било тяхна работа да питат клиента как да му извадят, клиента сам трябвало да си каже иначе вадят гланц. Скъсаха ми 3те снимки които поисках да препечатат и ми поискаха да платя и трите нови матови... без да ми приспаднат парите за трите гланцови [smilie10]

Бях афектирана от случая и от високия тон на служителките и не погледнах снимките, връщайки се в офиса обаче, се оказа че и тях са объркали. От 6 снимки, една бяха пропуснали да разпечатат а друга дублирали.

Наложи се отново да се върна във фотото и о чудо, служителките бяха по тихи от водата, оказа се че в присъствието на г-н Деков, те вече не вдигат скандал на клиентите.

Попитах отново жената, която при предишното ми идване, твърдеше че е управител на фотото, дали тя наистина е такъв и тогава се намеси г-н Деков. Разказах случая, той ми върна парите, но отношението му не беше много по-добро от това на служителите му.

Наистина не разбирам, защо е толкова трудно да се отнасяш към клиента подобаващо, все пак ако хареса услугите ти и се отнесеш към него като към клиент, а не като към някой на който правиш услуга, той отново ще се върне при теб. Толкова ли е трудно да си държиш на имиджа и да подбираш качествен персонал?

Разбирам, че и аз имам вина в случая, но толкова ли е трудно да препечаташ 3 снимки формат 10х15 и да оставиш клиента доволен.... при условие, че си ги е платил на цена 70ст. бройката!
 Re: Фото Деков на ул.Уван Асен
Автор: blue.light   
Дата:   11-09-14 14:28

Следващия път отиди във фото "Ралица" на бул. Мадрид [smilie24]
Автор: Poki213   
Дата:   11-09-14 14:30

Ако не сте разбрала, изкуството, фотографията и търговията са 3 различни неща. Съмнявам се, че проблемът са точно тези 2.10лв. По скоро прословутата българска бай Ганьовщина - как пък сега ще и лазим тази, и с нея и без нея...
Нищо ново под слънцето

Публикацията е редактирана (11-09-14 14:30)
Автор: BOZO   
Дата:   11-09-14 14:38

В редките случаи, когато ползвам услугите на минилаб подавам файловете разделени в папки по размер и тип - 13х18 мат, 10х15 гланц и т.н - всичко е описано в заглавието на папката.
Автор: allyx   
Дата:   11-09-14 14:43

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: Lycan   
Дата:   11-09-14 14:43

"експресно... не предполагах... после не погледнах" са сериозна предпоставка подобна ситуация.

Фото Деков на ул.Иван Асен е наистина едно от най-добрите в София!
Дата:   11-09-14 14:45

Poki213, отношението беше точно таков... с нея и без нея, все тая...

BOZO, аз също вадя рядко по този начин, тук ставаше дума за 6 "бързи" снимки.... трудно е да са объркат.

HTML, щом предлагат експресна услуга, знчи трябва да могат и да я изпълнят, не е моя вината, че не гледат какво печатат и не питат клиента, как да го разпечатат! Не мисля, че фото с тези служители, е на ниво. Наели са персонал, който е много далеч от това да се грижи/обслужва клиента.

Публикацията е редактирана (11-09-14 14:51)
Автор: pstoev   
Дата:   11-09-14 14:49

nad_tab подкрепям те! Важно е да се спазва правилото "Клиента винаги е прав"
Аз не съм имал досега проблеми при Деков, можеби защото винаги съм попадал на него[smile]
Автор: Poki213   
Дата:   11-09-14 14:54

Най доброто във какво е това фото? Във това че от 3-те фото студия има най много архивна фототехника по витрините си ли?

'баси мат'рияла верно е зле, какво ако на плика с поръчката има малък тест с квадратчета и на него се отбелязват подробностите? И разбира се че продавача, вместо да ти досажда с ненужни въпроси като на пазара, може съвсем просто да ти предложи всички опции които предлагат. Но разбира се всеки фото продавач, е неизживян фотохудожник и работи като слуга, само за да подчертае колко е велик на простите усери. Както и всеки таксиджия - неосъзнат програмист, всеки плочкаджия - скулптор и т.н. до безкрай. Тази дупка, кой знае защо наречена държава, верно смърди отвсякъде..
Автор: guciguci   
Дата:   11-09-14 15:06

HTML ,аз може да съм малоумен,да гледам с двете очи на две различни страни и да викам само "Ъ ,ъ,ъ..." и те пак трябва да могат да ме обслужат както трябва. Ако не могат,на тяхно място да дойдат други,които могат. Има много хора,които нямат работа. тези какво правят там!
Автор: mmjm   
Дата:   11-09-14 15:09

Ти защо мислиш, че си по-добра от всеки боклуджия, плочкаджия, таксиджия и т.н. в "Тази дупка, кой знае защо наречена държава" част от която по една случайност си и ти.
Току що показа, че ако клиентите са ...джии, няма да се държиш по-добре от посочените от теб служителки.
Автор: красис   
Дата:   11-09-14 15:12

Такива ситуации са навсякъде с такива служители заядливи,намръщени и винаги готови за кавга,ама когато шефа им е зад тях оооо хъка-мъка от тях по приветливи няма.Такава служителка я гоня на секундата,при положение че и имаш доверие да работи в реномирано фотостудио.Ноо така е това е България манталитета ни е отвратителен.[smilie23]
Автор: allyx   
Дата:   11-09-14 15:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: красис   
Дата:   11-09-14 15:34

Е да ако го има и тоя момент.[smilie18]
Автор: MarinY   
Дата:   11-09-14 16:17

Какво е отношението зависи 50:50 от двете страни на щанда. Вярно, че в България всички са намръщени и чакат обида. От личен опит, като си идвам - 15 секунди и две изречения, след което в 90% от случайте, човекът зад щанда се усмихва и проблеми няма.
От Деков имам най-добри впечатления.
[shtrak]

П.П. Медиумите са рядко срещани, особено в сферата на услугите, така че ако си поставите ясно и точно изискванията, обикновено се изпълняват.
[beer]

Публикацията е редактирана (11-09-14 16:17)
Автор: emo99   
Дата:   11-09-14 16:36

nad_tab - Казваш, че това фото било от най-добрите?! Далече си от истината! В "моето" фото има мостри на мат и на гланц, за да се ориентира клиента. И се плаща, когато снимките са готови и клиента ги хареса. Няма да казвам кое е фотото, за да не им правя реклама.
Дата:   11-09-14 16:41

С това отношение 50:50 от двете страни на щанда, хем съм съгласна, хем не. Дори да не ти е приятен човека отсреща си длъжен да го обслужиш. Ако дойде мръсен, миризлив скитник(как го измислих), трябва ли да се държиш презрително с него, просто защото не ти харесва?
Че не е медиум, продавачката ми е ясно, но какво и пречи да попита за вида хартия, не всеки вади снимки във фото, всеки ден?

Какво пречи, да се усмихне и да каже, не е проблем, ей сега ще ви препечатам снимките, вместо да се кара? Не вярвам стойността на снимка 10х15 да е повече от 10ст., че да ме карат да си ги платя два пъти!

Аз съм усмихнат човек и проблем от подобно естество не съм имала, затова и не смятам, че заслужавам подобно отношение.

Публикацията е редактирана (11-09-14 16:43)
Автор: Gecata   
Дата:   11-09-14 16:47

На пакетите с опис има отбелязка "мат", "гланц". Ако не сте отбелязали желанието си ще ви ги разпечата на каквото са заредили в момента. Оставам с впечатлението, че не сте си свършили работата до край като не сте отбелязали на каква хартия да ви разпечатат снимките. Не мислите ли, че е крайно безотговорно да ангажирате цял един форум с последиците от това?!
Автор: fraction   
Дата:   11-09-14 16:56

Автор: Sentel   
Дата:   11-09-14 17:02

Тук не става въпрос каква е случката всъщност, а за ОТНОШЕНИЕ. И много жалко, че голяма част от пишещите не го разбират. Естествено, че служителят трябва да попита на каква хартия да разпечата снимките. Той как според вас решава да е на гланцова, след като клиентката не е отбелязала в съответното поле???
Ми да не изпълнява поръчката тогава. Или е по-коректно да си разгледа плика и ако има нещо неотбелязано да каже на клиента да го отбележи.
Или всеки трябва да знае какво да прави навсякъде? Ако занесете едно платежно в банката и не напишете сума, служителят значи може да преведе сума по негов избор, така ли? Вие сте виновни - не сте си написали! Ама логика вадят някои...
Автор: uri64   
Дата:   11-09-14 17:05

Ползвал съм много пъти въпросното фото, винаги са ме питали какво и как искам...може и не всичко да е било повече от идеално, но такива проблеми не съм имал, такова отношение към клиент съвсем не съм виждал там. [smilie11]
Дата:   11-09-14 17:06

Gecatа, не мисля че е безотговорно, да напиша какво отношение съм получила във въпросното фото. Пакет с опис, не са ми давали, къде точно да обележа, какво искам? Попитаха от екран, кои снимки в какъв формат да ми отпечатат, толкова ли е трудно да попитат и на каква хартия? На показания плакат/мостра с цени, размери, време за изпълнение, снимките бяха мат.

fraction, драмата не е в парите, исках бързо да ми отпечатат 6 снимки, заплатих 5,50лв. за да го направят за 15мин., но освен лошо отношение, загубих и около час в ходене 2 пъти до въпросното фото!

Sentel, благодаря, че ме разбра!

Публикацията е редактирана (11-09-14 17:07)
 Re: Фото Деков на ул.Иван Асен
Автор: Божидар58   
Дата:   11-09-14 17:25

Когато нещата се развият по този начин са виновни и двете страни. Това е истината.

Автор: rorus   
Дата:   11-09-14 17:35

Спокойно. Всички сте прави. Има и такива моменти в живота.
Дата:   11-09-14 17:37

Божидар58, изобщо не съм съгласна с теб! Каква е моята вина, че персонала е нелюбезен и няма никакво отнощение към клиента?

Докато не се опитаме да подберем и обучим правилно персонала, който наемаме, няма как да очакваме бизнеса да върви.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена