Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 дайте съвет за проблем с обектив
Автор: evdokimov_emo   
Дата:   02-05-14 17:19

Здравейте приятели.Имам проблем с обектив Тамрон 17-50 2,8(стабилизираната версия), който падна и се повреди(счупи) при едно снимане.Поради мое невнимание,бях оставил апарата на статив на Белоградчишките скали и бях на няколко метра от него и от вятъра статива падна заедно с апарата може би от 4,5 метра надолу на една друга скала. Тялото е здраво, има малко наранявания по копрса, минимални, но работи без проблем. Обектива обаче се счупи и се чудя има ли смисъл да го давам на ремонт в сервиз. Намерих такъв на Тамрон в София на фото хепи, но си мисля, че доста скъпо ще излезе да се прави, ако изобщо може де и дали после ще върши същата работа.Диагносика и ремонта ще са стотина лева, а частите кой знае колко.А пък и трябва да го пращам по някаква куриерска фимра, че не съм от София. Мислех евентуално да го дам за диагностика и да ми кажат какво му е и колко би струвал ремонта и после да преценя какво да правя. Другото, което си мисля е да го обявя за продажба за части евентуално.Гледам, че лещите му са здрави, дори и драскотина няма по тях. Ако някой има подобен кофти опит с обектив или може да даде съвет, ще съм благодарен.
Мога да кача снимки на пострадалия обектив.

И друго искам да питам. При падане на апарат(тяло имам предвид) може ли после да има проблем с фокус или нещо друго, да се отрази на остротата на снимките или това зависи само от обектива. Питам, защото като снимам с тялото ( канон 40 д), което пострада при падането(но явно си е доста солидно изработено и здраво) работи нормално, но понеже си купих друг обектив токина 11-16 и се чудя доколко е остър, като си гледам и сравнявам снимките и може ли това падане на тялото да се отрази на качеството на снимките или не?
Благодаря и поздрави

Re: дайте съвет за проблем с обектив
Автор: stown   
Дата:   02-05-14 17:25

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: demiman   
Дата:   02-05-14 17:41

Е завърти го на едно 30д и виж има ли разлики ... [smilie3]
Автор: evdokimov_emo   
Дата:   02-05-14 18:18

как точно да кача снимка тук в темата на въпросния обектив, че нещо не знам как става.
Автор: imitev   
Дата:   02-05-14 23:25

Качваш я някъде и даваш линк...
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.