Автор: evdokimov_emo
Дата: 02-05-14 17:19
Здравейте приятели.Имам проблем с обектив Тамрон 17-50 2,8(стабилизираната версия), който падна и се повреди(счупи) при едно снимане.Поради мое невнимание,бях оставил апарата на статив на Белоградчишките скали и бях на няколко метра от него и от вятъра статива падна заедно с апарата може би от 4,5 метра надолу на една друга скала. Тялото е здраво, има малко наранявания по копрса, минимални, но работи без проблем. Обектива обаче се счупи и се чудя има ли смисъл да го давам на ремонт в сервиз. Намерих такъв на Тамрон в София на фото хепи, но си мисля, че доста скъпо ще излезе да се прави, ако изобщо може де и дали после ще върши същата работа.Диагносика и ремонта ще са стотина лева, а частите кой знае колко.А пък и трябва да го пращам по някаква куриерска фимра, че не съм от София. Мислех евентуално да го дам за диагностика и да ми кажат какво му е и колко би струвал ремонта и после да преценя какво да правя. Другото, което си мисля е да го обявя за продажба за части евентуално.Гледам, че лещите му са здрави, дори и драскотина няма по тях. Ако някой има подобен кофти опит с обектив или може да даде съвет, ще съм благодарен.
Мога да кача снимки на пострадалия обектив.
И друго искам да питам. При падане на апарат(тяло имам предвид) може ли после да има проблем с фокус или нещо друго, да се отрази на остротата на снимките или това зависи само от обектива. Питам, защото като снимам с тялото ( канон 40 д), което пострада при падането(но явно си е доста солидно изработено и здраво) работи нормално, но понеже си купих друг обектив токина 11-16 и се чудя доколко е остър, като си гледам и сравнявам снимките и може ли това падане на тялото да се отрази на качеството на снимките или не?
Благодаря и поздрави
|
|