Автор: snooper
Дата: 21-07-13 22:27
Рядко някой се 'ебава', всъщност - летя постоянно с техника, това ми е работата, както тяхната е всички да стигнем живи и здрави - затова ние мъкнем, а те проверяват.
Тези проверки не са от вчера - преди много години в Америка ми проверяваха цялата раница с проби за екслплозиви в машина. Сега го правят и в Европа понякога.
Зависи много как си си подредил техниката (как изглежда на скенера), колко нервен изглеждаш и... кой е и в какво настроение е човекът остреща. Като цяло в държави като Холандия, Германия, Австрия, младите полицаи и митничари са много старателни и проверяват по-обстойно, после с годините се научават кое как изглежда на скенера...
Последно се връщах по спешност от Пакистан - минах около 10 проверки за печати на багажа, два скенера и ръчна проверка на чекирания и ръчния. Накрая на стълбичката на самолета войник ми провери всички печати дали са ударени. В Европа си е направо приказка да пътуваш :)
Във Виена точно ми се е случвало при смяна на полети да ми намерят нож в багажа - самият аз не знаех, че е паднал в подплатата на раницата, а в София никой не го беше забелязал на скенера... Хората културно не ме арестуваха, но ме проверяваха обстойно около 20 минути и правиха тестове за експлозиви на обувките ми и раницата...
Та, има разни случки по летищата, тези хора са там за наша сигурност - без много нерви времето в терминала минава по-добре и пристигаш готов да снимаш
|
|