Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 СПЕШНО Съвет!
Автор: miroslinka   
Дата:   02-09-12 19:16

Не знам дали е тук мястото, но ми е нужен съвет..
Изпратих светкавица, която със сигурност работеше на човек, на когото му беше нужна спешно за събота. Съответно изпратих по куриер, фирма по негово желание, с опция отвори и тествай до 15мин (по мое желание, за да съм спокойна, че всичко ще е ОК).
Днес получавам съобщение, че ТТЛ връзката и не работи и съответно да ми я върне обратно и т.н.
Адски тъпа ситуация, но как да съм сигурна, че наистина не работи, или просто вече си е свършил работата и повече не му е нужна?
Очаквам мнения, зашото е адски тъпа ситуация и не знам как е редно да постъпя.. [smilie2]
Благодаря предварително на отзовалите се!
 Re: СПЕШНО Съвет!
Автор: HP   
Дата:   02-09-12 19:27

едва ли за 15 минути ще свърши някаква работа, каква е светкавицата ???
Дата:   02-09-12 19:27

YN 468
Дата:   02-09-12 19:28

Потребителя споделя, че за първи път снима със светкавица..
В събота около 10 сутринта я е получил, а днес следобед получавам съобщението да ми я връща.

Публикацията е редактирана (02-09-12 19:32)
Дата:   02-09-12 19:33

ситуацията е интересна, защото ако някой не знае какво си поръчва и какво може да прави това, което си поръчва, и какво може да прави той с това, което си е поръчал имаме проблем определено.
При начина на работа с куриер няма как да принудиш някого да плати при наличието на опцията за проверка, така , че викат му "една студена вода' и следващия път предварително се разбирайте по телефони или съобщения кой какво продава и какво купува
Дата:   02-09-12 19:35

ааааа, това променя нещата- след като има опция за тест, 15 минути са достатъчни да разбереш, че нещо не работи. Няма такъв филм, аз не бих я приел обратно.
Автор: The_Enjoy   
Дата:   02-09-12 19:36

Тъпа ситуация е. Аз като си взех светкавица бе пак от куриер. Пробвах я работеше и беше ок всичко.
Дата:   02-09-12 19:37

Благодаря за споделеното мнение HP!

Все пак ще се радвам да чуя и още мнения
Автор: The_Enjoy   
Дата:   02-09-12 19:43

Правилно, 15 минути са достатъчни да разбереш, че нещо не работи. И аз не бих я приела обратно.
Автор: nsirakov   
Дата:   02-09-12 20:00

съгласен с НР
Автор: jrr   
Дата:   02-09-12 20:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: pmartinov   
Дата:   02-09-12 20:06

След като светкавицата не е върната при първоначалния преглед значи е била в ред !

Явно тариката е размислил и си е измислил повод след като си е поснимал.

Сделката е приключила още след като е тествана и взета .

Връщане назад [smilie23]

Дата:   02-09-12 20:10

[smilie24] благодаря за мненията!
Смятам, че наистина е така. Ако е имало реално проблем, то като я тестваш може да си прецениш дали работи или не. Ако смяташ, че не нещо не и работи - не я плащаш и я връщаш веднага...
Автор: J0R0   
Дата:   02-09-12 20:17

Какво значи ТТЛ-а да не работи?
Само да кажа, че ТТЛ-а може да не работи коректно при отслабнали батерии, както и при насочена настрани светкавица (това последното важи най-вече за неоргиналните светкавици)
Автор: lakosta   
Дата:   02-09-12 20:23

Получи ли си парите??
Дата:   02-09-12 20:37

утре би трябвало да си ги получа
Дата:   03-09-12 09:10

Тази сутрин получавам и това...

"Как да си сигурна? Мога да ти докажа:

1.Че съм си купил НОВА светкавица 2 часа преди кръщенето със касов бон, гаранция и дата с час.

2.Мога много лесно да ти направя едно клипче на което да покажа как новата светкавица работи, а твоята не. Със едни и същи батерии и един и същ апарат - моя личен CANON 600D.

Аз се разбрах с непознат продавач от Фото Форума че ще купя неговата работеща със CANON 600D светкавица и че ще ми я ппрати така че да я получа най-късно в събота, защото в този ден в 16:30 имам кръщене.
И я взимам въпросната светкавица в 10:00(веднага след като получих СМС че е в офиса) и веднага към църквата за да пробвам как се снима с нея защото нямам опит и...се оказва че не мога да накарам светкавицата да...свети! Отивам в 12:00 при въпросния приятел за помощ - не е в мен проблема. Посъветва ме да отида в Фотопавилион да видят и те - отива и същото - има проблем с TTL - няма връзка м/у апарат и светкавица. Отивам да търся някъде под наем вече към 13:00, но всички за заети разбира се за същия ден и се връщам към 14:00 да си купя нова светкавица за 350лв за да имам все пак с какво да снимам и отново към църквата за проби. Прибирам се около час преди да тръгнем за кръщенето и цялата останала организация едва не пропада заради липсата на време....

Сега достатъчно ясен ли бях защо светкавицата ти е щяла да провали кръщенето на сина ми?"
Автор: kudos   
Дата:   03-09-12 09:41

Ето ме и въпросния човек който получи неработеща светкавица.

От мненията ви разбирам че след като съм бил достатъчно некомпетентен за да не мога за 15 мин да изпробвам светкавицата да пия една студена вода и да се примиря със загубата на парите за неработещата + парите за новата която се наложи да купя.

Това ли е съвета ви?

Дата:   03-09-12 09:43

И още нещо.

Със продаваща на ЛИЧНО съобщение съм споделил ЛИЧНИТЕ ми преживявания свързани със продадения продукт, които той прецени че може да публикува публично!

По коректно отношение нямаше как да получа...
Дата:   03-09-12 09:44

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: chukov   
Дата:   03-09-12 09:53

Абе пичове
какво философствате и съдийствате

така или иначе не знаете каква е истината

не можете да вярвате сляпо в коректността на продавача за да обвинявате купувача

за 15 минути всичко ли си мислите, че можете да изпробвате.
Ако ви продам апарат всичките ли функции ще пробвате дали му работят?

Не се месете в двустранни спорове, в които не знаете и 50% от реалната истина
Дата:   03-09-12 09:53

jrr,

явно защото съм прекалено наивен че купувам от форума оборудване и не съм предполагал че ще има проблем. Това което не съм написал е че проверих в офиса на Еконт че светкавицата работи сама по себе си. Сложих батерии и светна екрана, това успях да проверя там. Както казах нямам опит досега със светкавица и не мислех че мога да я подкарам за 15мин. А първия път установих по пътя за църквата че не работи, не стигнах до там. Идеята беше да пробвам със Църквата не ДАЛИ работи а КАК се работи с нея.
Дата:   03-09-12 10:10

Автор: ilcoin   
Дата:   03-09-12 10:12

Както казват по нашия край: "Кьорав карти не играе".

Приятелю, много ще е трудно да докажеш, че светкавицата не работи, след като не си бил достатъчно компетентен да я пробваш в първите 15 минути а формално погледнато, продавача е бил коректен с тебе и ти е дал възможност да се запознаеш с това, което купуваш.
Автор: hemilio   
Дата:   03-09-12 10:16

kudos- пробва ли я на друго тяло?
Възможно е да си работи,но с твоето да не се разбират нещо.
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.