Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Една подмината снимка и една
Автор: maycal   
Дата:   14-11-11 14:51

неоправдано фаворизирана!
Ето първата, която намирам за относително обикновена, но и поради това много хубава:

https://photo-forum.net/static/site_pics/165/t_1320441317_108_small.jpg

А ето и втората - на утвърдения фотограф кубето, който според мен обаче не винаги показва добри снимки, каквато - нехубава, считам и ето тази:

https://photo-forum.net/static/site_pics/190/u_1320858093_IMG_7921_1-copy.jpg

Интересно ми е, че и двете снимки имат някои формални сходства но и големи разлики!... Пак с уговорката, че първата (хубавата - според мен)е по-обикновена, в смисъл по-неатрактивна, отбелязвам големия контраст в оценките!... Предполагам, че снимката на кубето (нехубавата) се е харесала на хора, които имат нужда от някаква по-груба (макар и нелепа и безсмислена, в случая) образна провокация. Подвели са се и от репутацията на принципно добрия в определен, негов си сектор, кубето!?...
Защо считам, че първата снимка е хубава? Накратко:защото е цялостно изящна, без големи претенции, лаконична, показва едно неподправено (истинно!) фино и нежно светоусещане!.. Както отбелязах вече, според мен снимката на кубето е нелепо нагласено - атрактивна, напълно безсмислена, грозновато-груба!...
Ще ми се да разбера мненията на хора, които харесват снимката на кубето - как ще се аргументират?

ПП С оглед на предишен мой неприятен опит, реших предварително да помоля да няма просташки и безсмислени коментари!
 Re: Една подмината снимка и една
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   14-11-11 15:03

две снимки с напълно различни идеи и послания !! Въобще не можеш да ги сравняваш. И двете са хубави за мен, втората ми е по-интересна, може би заради "по-агресивното" осветление. Това ми е скромното мнение
Автор: mimnin   
Дата:   14-11-11 15:15

Според тебе е така, според мене иначе.
Ти смяташ така, но аз съм на противоположното мнение.
И двете не ме грабват, но първата въобще не ми харесва с тая отрязана дясна ръка с отвратително излъчване все едно има забит чукан в лакътя. Чак се чудя, че е толкова силно преоценена и има над 300А, но слава богу няма Б.
Автор: thumper   
Дата:   14-11-11 15:24

fast_eyebrow, точната дума за осветлението не е "агресивно", а драматично. И да, такава светлина повече грабва окото и това вероятно е причината за по-високия рейтинг. На мен и двете ми харесват, но да не забравяме, че тук има значение кой си, колко хора те познават и т.н. Форумът е пълен с прекрасни недооцени снимки.
Ама така е, снимайте за собствено удовлетворение, не за някакви точки в някакъв сайт, и всичко ще е наред [beer]
Автор: мара   
Дата:   14-11-11 15:31

кат мимнин. само дето кубето поне знае как да НЕ прави калпави снимки. щото първата е зле, та знае ли се...
Автор: borkond   
Дата:   14-11-11 15:33

Учудвам се защо все сравнявате сравнително слаби работи?! Е и Кубето не е длъжен непрекъснато да твори шедьоври - така може направо да намрази фотографията!
Автор: pacolon   
Дата:   14-11-11 15:36

Първата снимка е не по-малко режисирана от втората, само дето е превзето сантиментална и подлъгва лиричните натури. Лицето в първата снимка е грубо недоекспонирано. По-добре моделът да си беше нахлузил един чувал на главата.
Втората снимка има дълбок практически смисъл - човек не трябва да им губи бройката. Има и светлина.
Ако не искаш "просташки и безсмислени коментари", пускай смислени теми!
Автор: navy   
Дата:   14-11-11 15:44

не ме впечатляват и двете...

едната е клише...
Автор: victory13   
Дата:   14-11-11 15:47

кое лице [smilie8] [smilie18]

мног ме дразнят щорите... не знам що...
Дата:   14-11-11 15:49

за мен си е "агресивно" не драматично, но и това си е въпрос на възприятие. Аз такива снимки не мога да направя, и двете ми харесват, вече казах, втората ми е по-интересна

Публикацията е редактирана (14-11-11 15:49)
Дата:   14-11-11 15:51

Казвам ти как е израза, пич, иначе ти си го асоциирай както искаш [smilie3] А иначе добре оплюхте на човека снимката [smilie18]
Автор: zarimale   
Дата:   14-11-11 15:55

Кубето е титан! [thankyou]
Иначе и двете снимки ми харесват доста, не бих се осмелил да ги сравнявам.

Дата:   14-11-11 15:56

ПИЧ, кой го е измислил този израз? Как можеш да кажеш кой израз най-добре описва МОИ възприятия?! За теб- драматично, за мен -агресивно. Точка.
Гледам снимките ти са голяма драма, иначе
Автор: venom   
Дата:   14-11-11 15:59

Аз предлагам девойката от първата снимка да мине и пред обектива на Кубето, защото иначе язък за хубавото дупи[smilie6]

Автор: pacolon   
Дата:   14-11-11 16:01

https://photo-forum.net/static/site_pics/190/u_1320858093_IMG_7921_1-copy.jpg

Те броят патки.
Те не броят кокошки.
Те не са психопатки.
Те са еколожки.

Много важен е броят на патките.
И много важно е той да е точен.
Важни са на броенето хватките.
Паток да няма прескочен.

"Всяка патка тежи си на мястото."
Тя дойде и ми го показа лично.
Преброен бях набързо във ятото,
знаейки, че е екологично.

Дата:   14-11-11 16:06

Не съм го измислил аз, иначе единсвеното агресивно тук явно си ти. Вземи прочети някоя книжка, гледай някой tutorial с известен фотограф - наричат го dramatic lighting. Ама ти се пъни да спориш, не ми пречи [smilie21] Be aggressive ! [smilie18]
Дата:   14-11-11 16:08

[smilie18] да бе! Имаш още доста да почетеш[smilie3]
Дата:   14-11-11 16:09

Така е! [beer] Четенето край няма [smilie3]

Публикацията е редактирана (14-11-11 16:11)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена