Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 canon или nikon - избор?
Автор: parvanovbg   
Дата:   29-08-11 14:16

Здравейте! Знам, че сигурно се повтарям, но ме насочете къде да прочета по вечната тема за избора м/у Канон и Никон? Говорим за ценови интервал до 1200-1700лв., огледално-рефлексни апарати, нещо което като си го закупиш и да му се радваш с години наред. Аз не съм от хората, които имат излишни пари, затова Вие (професионалистите) ме посъветвайте... Само разбрах, че Никон имат проблеми с гумените уплътнения, а пък Канон им се отлепвали често огледалата....?? Което ми се вижда странно, но явно е факт!
Ще ви бъда благодарен ако ме насочите към някой хубав модел с прилични характеристики.

Отговори на това съобщение
 Re: canon или nikon - избор?
Автор: Suggs   
Дата:   29-08-11 14:21

[smilie5]
За избора между Канон и Никон трябва да изчетеш по-голямата част от форума - като за начало...
За да направиш правилен избор, много внимателно прецени:
1) Какво ще снимаш;
2) Какви обективи ще ти трябват за това;
3) Кое е най-подходящото тяло, на което да ги сложиш.
Аз почнах с Canon, но минах на Nikon заради обективите.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   29-08-11 14:30

Какво ще снимаш, наистина? Това е от значение, разбира се. 1700 лв. заедно цена за целия комплект ли имаш предвид?
Няма как да преценим досегашните ти снимки, а в профила ти пише само, че си новатор. Това може да значи, че имаш намерение много да експериментираш и тогава отговорът става още по-труден.
Въпреки че аз лично зная много малко хора, които могат да се нарекат новатори във фотографията, пък и те всички я познават достатъчно задълбочено, за да им се помага в избора на оборудване.

Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   29-08-11 14:30

Отиди в магазин, разгледай/разцъкай на място и купи няй-удобния от тестваните в този ценови клас!
Дали ще е Никон или Канон е по-скоро до лични предпочитания!
И 2-те марки са достатъчно разпространени у нас и е достатъчно лесно да намираш обективи и аксесоари на достъпна цена(било то нови или употребявани)

Автор: erotila   
Дата:   29-08-11 14:35

д90 +17-70 сигма, след време 85 никор

ако не го вадиш от кутията дори и поколенията ще му се радват след време

пп
към сумата прибави и филтър за всеки от обективите и една светкавица за 100лв

Автор: yourdream   
Дата:   29-08-11 14:48

Никон Д90 + 18-105 + 50/1.8

Автор: erotila   
Дата:   29-08-11 14:49

като поснима ще ги продаде и двата особено 50ката

Автор: photostoykov   
Дата:   29-08-11 15:15

Купуваш и двете марки - бюджетни решения...
Снимаш, гледаш, снимаш, гледаш и т.н.
Избираш това, което ти допадне!
Другото в базара с 20% "намаление"...

[smilie5]

Автор: borovinka   
Дата:   29-08-11 15:37

В момента Nikon имат превес в ниския ценови клас. Това е нелошо предложение за човек, който прави първите си стъпки в DSLR техниката и тепърва му предстои да определи своите приоритети.

Автор: pumabg   
Дата:   29-08-11 15:42

Подкрепям боровинката [smilie24]

Автор: Батко   
Дата:   29-08-11 15:59

Пак ще се повтарям, ама защо избора да е само между Canon и Nikon !?!!?!??!?!

Sony a35:
-7 кадъра в секунда, такова нещо не предлага нито Nikon, нито Canon в този ценови интервал
-матрична стабилизация - и това го няма при Canon и Nikon
-2 обектива
-по време на видео следене на обекта, нещо което го няма нито Canon, нито Nikon

На Canon и Nikon само обективите са им добри и то тези, които почват от 2000-3000лв нагоре, ама пък на Sony-то можеш да закачаш цайси

Автор: special_k   
Дата:   29-08-11 16:04

HepBeH_XaMcTep е прав , а боровинката явно е в час с цените. Тва с отлепването на огледалата май само при старото 5д го има. Разлепващите се гуми са козметичен проблем , който се решава с 5лв...

Автор: batonga   
Дата:   29-08-11 16:05

Батко, няма смисъл... [smile] Виж че даже темата за А77 я затвориха заради Канон/Никон фанатиците дето не могат да се успокоят че са се качили на погрешния влак... Оставяй ги да се ръсят и тва е [smilie23]
Та на въпроса parvanovbg - купувай каквото ти посочат Професионалистите [smilie24] Във ФФ няма грешка [shtrak]

Дата:   29-08-11 16:11

Какво да ви кажа относно това което искам да снимам?!
Искам да снимам моето дете, в парка, на планина, разни пейзажи, красивите цветя, да мога да обхвана красотата на природата както се казва, а в същото време и детските партита, рождени дни, т.е нещата от живота... От разни статии разбрах, че размера на матрицата е от голямо значение и трябва да се внимава и в избора и на това?! Какъв размер да търся?Колкото е по-голяма матрицата, толкова е по-светлочувствитела, т.е повече светлина попада вържу нея - така ли е или съм в грешка!? Извинявам се ако е грешка!
Може би ще си кажете че много искам наведнъж, да, така е! Но както Ви казах, искам да си купя нещо което е добро и ще ми върши работа за години напред. И без това ще го купувам на изплащане, затова искам да има много опции и настройки, а аз лично ще се запиша на курс по фотография и ще си щракам и с опита и грешките се надявам до година да съм станал "факир" на обектива - както се казва.
и да кажа, че досега не съм снимал с нищо професионално, само някой сапунерки любителски и това е.

Публикацията е редактирана (29-08-11 16:21)

Дата:   29-08-11 16:12

Какво е ФФ? Сори за смешния въпрос! :)Предполагам че е Фото форума!

Публикацията е редактирана (29-08-11 16:13)

Автор: jivkojj   
Дата:   29-08-11 16:21

ФФ = фото-форум.

Иначе и на мен ми се струва, че най-удачно ще ти пасне един Д5100 с 18-105 за начало.

Автор: mitku   
Дата:   29-08-11 16:28

Като за първо апаратче на любител, ако трябва задължително да е ново от нагъзина - добра идея е да започнеш с това:
Nikon D5100 kit 18-55mm VR + чанта CF-EU05 + 4GB Sandisk Ultra - Цена 1 399 лв. с ДДС
или това:
Nikon D90 kit 18-105mm VR - Цена 1 599.00 лв. с ДДС
(аз бих взел Д90, но и двата си имат някои предимства), но наистина останалите колеги са прави, че като за начало Д5100 + 18-105 ще е оптимално. Също така - щом ще гледаш по-тънък бюджет, е силно препоръчително да се замислиш да ги вземеш на старо от базара например и ще може да спестиш да кажем още 300-400 лв. [smilie3]
Иначе дали ще е Никон или Канон - най-добре да решиш сам и споровете са напълно излишни (макар че туй съставлява поне 1/2 от мненията във форума [smilie18] ) и реално опира повече до фенство. И с двете системи има по някое предимство (което няма да уточнявам, защото не ми се спори с радиото [smilie25] ), но която и да вземеш, няма да сгрешиш. [smilie24]

Публикацията е редактирана (29-08-11 16:29)

Автор: Alex-dan   
Дата:   29-08-11 16:31

Излизането на новата 50-ка прави избора за безмоторен Никон доста по-лесен от преди. Остава да си обновят и 85-цата само...

Автор: Mogila   
Дата:   29-08-11 16:33

Никон [smilie23]
Канон [smilie24]

Автор: pumabg   
Дата:   29-08-11 16:34

Автор: Батко
-7 кадъра в секунда, такова нещо не предлага нито Nikon, нито Canon в този ценови интервал
По важен е буфера! Броят на серийните кадри може да интересува само уайлдърите или спортните фотографи... Като чета автора на темата на дали е от тях...

-матрична стабилизация - и това го няма при Canon и Nikon

Да имат стабилизация вградена в повечето обективи ... Тези които нямат най често не им трябва...
-по време на видео следене на обекта, нещо което го няма нито Canon, нито Nikon

Напротив! Има при Никон за Канон не знам ...

На Canon и Nikon само обективите са им добри и то тези, които почват от 2000-3000лв нагоре, ама пък на Sony-то можеш да закачаш цайси

За под 2-3 хил. нали? [smilie7]

Да точно щях да добавя, че чакаме Пентаксианците /като марсианците/ и Олимпийците /по десетобой/ да се включат и темата ще удари стотарката [cool]

[beer]

Публикацията е редактирана (29-08-11 16:44)

Автор: дидибаев   
Дата:   29-08-11 16:40

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: bvsmp   
Дата:   29-08-11 16:45

Nikon D90 + AF-S 18-105 VR - http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=47&product=4041&show=additional

Nikon D5100 + AF-S 18-105 VR - ако го вземеш комплект имаш 5% отстъпка и ще ти струва 1660 лева

При втория видеото е по-добро - не знам приоритет ли ти е.

Обективчето е страхотно и точно като за теб. https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=REVIEW&ARTICLE_ID=106

Публикацията е редактирана (29-08-11 16:45)

Дата:   29-08-11 16:51

Nikon D5100 с (18-55mm VR)обектив ми се струва доста добре като за начало. А и цената му е приемлива. А после като спестя някой лев може и да си взема и Обектив Nikkor AF-S VR 55-200mm f/4-5.6 G ED-IF. И остава единствено да намирам по-често свободно време и да снимам, и да се кефя на снимките и апарата! Както се казва - фотографията е цяла наука, това да умееш да снимаш си е изкуство!
Благодаря ви, че откликнахте на въпроса ми и се включихте с мнения и препоръки!
Благодаря ви и като направя покупката идния месец, ще кача и първите опити в сайта....

Автор: bvsmp   
Дата:   29-08-11 17:11

Най-добре отиди в магазина и искай да пробваш и двата обектива 18-55 и 18-105. Едва след това си купи каквото ти сърце иска. За планина и туризъм 18-55 ще ти дойде късичък, освен ако след време не искаш да мъкнеш в торбата още един 55-200. За любител и турист, още повече да снимаш и децата това с втория обектив си е кошмар, а за професионалист и още 4 обектива в торбата няма да му направят впечатление.
Тъкмо се усмихнало детето и аха да го щракнеш, се оказало, че трябва да смениш обектива.

Но наистина пробвай обективите за да се ориентираш какво ти трябва.....
Личен опит.[beer]

Публикацията е редактирана (29-08-11 17:17)

Автор: ilcoin   
Дата:   29-08-11 17:20

Тая тема е партенка бе, що се впрягате не знам [smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »