Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Вече не е толкова Спешно CANON 40D VS SONY A550
Автор: smilen_k   
Дата:   11-06-11 21:28

Колеги,моля за съвет,спешно трябва да взема решение кой от двта фотоапарата да взема.Моля при сравнението да се аргументирате с факти.Ще съм благодарен на всякакви мнения.
 Re: Спешно CANON 40D VS SONY A550
Автор: Lefthand   
Дата:   11-06-11 21:36

http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_40D-vs-Sony_Alpha_DSLR-A550
Дата:   11-06-11 21:44

Според сравнението на сайта по горе от колегата Lefthand излиза че Сонито е по добро,но предпочитям някой който ги е ползвал и двете тела да даде мнение,хайде моля специалистите да се намесят:Бони,Джъмбо и другите ПРО
Автор: gecata   
Дата:   11-06-11 22:00

Eos 40D е прекрасна камера, за която можеш да намериш широка гама от обективи нови и втора ръка в най широк спектър от цени за разлика от сонито. Освен това ликвидността на канон-а е много поголяма.
Автор: asahi   
Дата:   11-06-11 22:02

Утре ще питаш "какъв обектив да купя?" и за канон ще имаш няколко пъти повече възможности. Трябва да си много твърд фен, за да играеш за Сони.
Автор: tvk75   
Дата:   11-06-11 22:10

няма нищо спешно,Канона е по-добър [smile]
Автор: alphatier   
Дата:   11-06-11 22:11

Аз имах алфа 350 и я смених с 40D и разликата е меко казано много голяма,но главното е за какво ще използваш апарата.Аз се кефя да снимам пилци и точно в тази сфера,350-ката не може да се сравни с 40D-то,иначе за стрийт и щракане по паркове и улици,не мисля,че ще останеш разочарован от сонито.Бих те посъветвал да помислиш за стъклата за вбъдеще защото те са по-важната част отколкото тялото,а мисля,че за Канон има доста по-голямо разнообразие ( говоря за покупка от базара,ясно е че като имаш парата и от магазина може да си накупиш 10 цайса или л-ки).С 550 не съм снимал много,но не мисля,че разликата ще бъде чак толкова огромно,познавайки политиката на Сони и сърбайки им попарата 1 година съм останал с такова впечатление.Ако държиш да е Сони,аз лично бих си взел 700 пред 550,но и аз харесвам такъв тип тела от сорта на а700,д300,40/50д и така [smile]

Публикацията е редактирана (12-06-11 18:38)
Дата:   11-06-11 22:13

Благодаря ви очаквам още мнения.Много високо ценя мненията на:asahi ,gecata, благодаря ви.
Автор: guesswho   
Дата:   11-06-11 22:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: simbon4o   
Дата:   11-06-11 22:27

помисли какви обективи ще искаш и тогава реши коя система да подхванеш, А550 е по-нов и по-добър от 40Д
Автор: the_drug   
Дата:   11-06-11 22:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   11-06-11 22:32

Везните доста накланят към Канон...
Дата:   11-06-11 22:33

опа май и на сони има фенове...
Дата:   11-06-11 22:37

Автор: hotsnail   
Дата:   11-06-11 22:49

Начи сравнението въобще не етолкова лесно

40Д е по-висок клас и е по-удобен, фокусната система е по-добра май има повечко кадри в секунда

А550 е по-нов модел и с по нов сензор. По нисък клас е и има няколко дразнещи глупости дето сони натвориха. Инак за нисък клас тяло е много хубаво. Не може да се сравнява със още по ниския клас А350 който е и с две генерации по-стара матрица.

Обачее - Фокуса на този 40Д е известен като най-неточния правен някога от Канон. Модела 40Д беше спрян и почти изтеглен от магазините за по-малко от 12 месеца. Рекордно кратък живот - явно имаше сериозен дизайн проблем.

За обективите ....мисля че имам повече и по-добри обвективи за Сони от повечето писателипо-горе и не е кой знае колко трудно да си ги купуваш от ибей. Обективите за Сони/минотла освен това нямат мотори вътре повечето и стабилизации и са пъти по трайни т.е. има си обективи на 30 години дето си снимат без грижи и си имат АФ. Канонски обектив над 10 години с работещи АФ и т.н. е направо откритие някакво.

Да тука в базара има по-голям избор за Канон.

Та така ако е за студио или птици мисля че Канон са по-добре ама не този модел.

Ако избора е между тия двата ....в общи линии по добре е май Сонито. Поне не е изтеглен модел.

Виж нещо 550Д или 450Д или 50Д....ако ти е първи ДСЛР

Публикацията е редактирана (11-06-11 22:51)
Дата:   11-06-11 22:59

Обачее - Фокуса на този 40Д е известен като най-неточния правен някога от Канон. Модела 40Д беше спрян и почти изтеглен от магазините за по-малко от 12 месеца. Рекордно кратък живот - явно имаше сериозен дизайн проблем.

Окъде тез изводи? Би ли подкрепил с някакви статии? Лично аз не намерих някаква разлика между автофокуса на 20,30, 40, 5д, ...все камери с които съм поснимвал.
Виж, автофокусът на марковете е друга бира, чувам хубави неща и за 7Д.
Дата:   11-06-11 23:00

Ако мога да ви олесня ще кажа:преди снимах с Канон 350Д и бях много доволен,незнайно защо реших да сменя системата и да мина на Пентакс(поблазни ме вградената стабилизация и това че може да се ползва със стари обективи)и голямо разочарование Пентакс не е мойта марка.Притеснявам се да не стане така и със Сони...
Дата:   11-06-11 23:02

Автор: hotsnail   
Дата:   11-06-11 23:04

бе зимай си канон просто да не е 40Д. Я колко модела имат.

От тоя модел имам поне 4-5 познати дето прореваха. Не става. Няма настройка на фокус няма нищо просто си прецакан като фокусира все зад модела. Става дума за хора дето си накупиха добра оптика 17-55, 70-200, 16-35 разни готини оптики. супер гадно е като една хубава снимка не става.

Минавал съм и аз през това със Сонито ми А700 ама беше щото си купих сигма обектив ...добре че стана на един пич от форума на сонито и снимаше добре....

По принсип бих ти казал Сони да си купиш щото се кефя на мойто ама от това дето си писал явно по добрия ти избор е друг.

ПП Де да знам ако можеш да го пробваш с обективте дето ще ползваш сигурно може и да се окаже читаво ама....доста от другите съм чул и тоя модел не бих го доближил. Инак Канон са като Сони много удобни

Публикацията е редактирана (11-06-11 23:07)
Автор: alphatier   
Дата:   11-06-11 23:08

Това за АF на 40D го чувам за първи път,не съм фанатичен фен на никоя марка и не защитавам нищо в темата,но точно 40D е едно от най-разпространените тела за Wildlife заради AF системата и 6,5Fps,ясно е че марковете са къде къде по-добре,но за фокусната система на 40D досега един не съм чул или прочел в някой форум да се е оплакал,а причината Канон да изкарат 50D толкова бързо (при двузифрената серия на канон,моделите до 50D се вадеха винаги през 2 години,а 50D излезе след 40D само след няколко месеца) е това,че Никон изкараха D300 и им трябваше ответен удар,който честно казано не им се получи много,много тъй като почти никой не си продаде 40D-то за един микроаджасмент и по-детайлен дисплей....А не може ли да поснимаш с двата апарата първо и тогава да решаваш,така наистина е много куцо да го мислиш на хартия [smilie11]
Дата:   11-06-11 23:12

"бе зимай си канон просто да не е 40Д."

Много се кефя на хора с по двайсет снимки в профила си , които дават генерални оценки.
Моля, ако искате да помогнете на човека просто споделете личния си опит. "Чух, разправят, казаха ми..." е тъп начин да помогнеш на някой който се готви да похарчи едни пари, но не вашите!

Публикацията е редактирана (11-06-11 23:14)
Дата:   11-06-11 23:13

hotsnail, ще трябва доста да се напънеш, за да докажеш твърдението си. 40Д е толкова разпространен, че и 50 дефектни да намериш (а не можеш) пак ще са незначителна капка в морето.
Автор: VILIan   
Дата:   11-06-11 23:37

напълно подкрепям hotsnail, съквартиранта ми има 40Д и има големи мъки с фокуса, до голяма степен това се дължи и на сигма 24-70. фокусира само по централна точка и пак бяга фокуса. Другото което не ми харесва в 40д е баланса на бялото и цветопредаването, ужасни са! Има и плюсове удобно тяло и повече брой кадри в секунда. Колкото до обективите Сони, Минолта и Тамрон [smilie24] Лошото на Сони е че вземеш ли го почваш да мечтаеш за Цайсове [cool]
Автор: tvk75   
Дата:   11-06-11 23:38

при избор между Канон и Сони мисля че колебанията са съвсем излишни [smile]
Дата:   11-06-11 23:45

hoВилиан, щом съквартирантът ти разчита на автоматичния баланс на бялото и не може да си докара цветовете май е по-добре да изкара един курс, а след това да се оправдава с апарата.
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.