Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Дигитал арт vs фотография
Автор: ctpahho   
Дата:   02-06-11 15:48

Няма да се разпростирам, ясно ми е , че фотошоп и прочие програми навлизат все повече в цифровата фотография и пост обработката на кадрите , но границата вече толкова ли е размита за да се приеме откровен дигитал арт за фотография?

Визирам ->

https://photo-forum.net/i/1477519&USER_ID=

https://photo-forum.net/i/1479129&USER_ID=
 Re: Дигитал арт vs фотография
Автор: guesswho   
Дата:   02-06-11 16:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   02-06-11 16:12

Според мен лично има огромна разлика м/у дигитъл арта и фотографията. Едното почти изцяло или изцяло го създаваш на софтуер и компютър , другото го виждаш като кадър и т.н. .. въобще няма да ти обяснявам каква е разликата ако сам не я осъзнаваш.
Само ще кажа, това е фотофорум и тук се поства фотография. Това е проблема и не е мой, а предполагам общ, като за сайт за фотография.
Или да почваме да си рисуваме във шопа и да си качваме тук? Айде хората с таблети , слагайте по една заснета фигура , залепете отгоре и 20 лейъра, а фона и сами моем си го нарисуваме.
Автор: special_k   
Дата:   02-06-11 16:15

има си категория "експеримент" тук , не виждам какъв ти е проблема. що не пробваш ти с 5 леъра джаста-праста да видим
Дата:   02-06-11 16:16

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   02-06-11 16:20

Дата:   02-06-11 16:21

Ти казваш "..ако някой рисува така , че да не може да се различи творбата му от фотография", а на мен първата ми мисъл като го видях това бе, не виждам тук фотография о.О
Ми дразни ме , щото няма общо с фотографията. И аз му/и адмирирам способностите с нужните софтуери , но това е. Не е фотография.
;)
Дата:   02-06-11 16:23

Погледни примерно deviantart. Толкова ли са зле според теб та категориите Digital Art и Photography са тотално отделни и различни? ;)
Дата:   02-06-11 16:25

Дата:   02-06-11 16:29

Автор: kayso   
Дата:   02-06-11 16:32

И двата кадъра са прекрасни [smilie24]
Дата:   02-06-11 16:33

Почти дузина години съм учил изобразително изкуство , рисувал съм и още драскам от време на време, пътя в живота ми пое на другаде като образование и професия ..бла бла бла... не приемам за правилно да изливам художествените си наклонности посредством таблет и фотошоп и да наричам това фотография.
Както споменах , погледни един световно популярен сайт за всякакъв арт - deviantart, виж категоризирането им и ще усетиш , че във въпроса ми има резон.

Компютърните анимации също са филми , но не са игрални филми нали...
Автор: мара   
Дата:   02-06-11 16:35

е, преди всичко останало има фотограска работа на добро нищо, не мислиш ли?
щото за да направиш кюфте от ла.но няма да можеш...[smilie5]
Дата:   02-06-11 16:37

Който не се е опитвал да направи колаж от снимка с GSM , няма как да знае че така баш не става. Определено си трябва читава снимка за да постигнеш добър резултат. А и guesswho е прав за това с рисуването
Дата:   02-06-11 16:37

Е как да не можеш, перфектно пържено кюфте мое се направи от ла.но чрез шопа :Р
Автор: fossils   
Дата:   02-06-11 16:38

Разбира се, че има разлика между дигитъл арта и фотографията. Темата е коментирана многократно. В примерите, които визираш има доста обработка, но все пак са базирани на снимки и резултата е много красив. Нали не смяташ, че мадамите са нарисувани? Виждам, че и ти обработваш здраво - в профила ти няма нито една необработвана снимка. Още повече потребителя Vanessa_atalanta , чийто снимки коментираш, ми се струва, че не може да пуска другаде освен в "представяне".
Дата:   02-06-11 16:39

Автор: ctpahho
Дата: 02-06-11 16:37

Е как да не можеш, перфектно пържено кюфте мое се направи от ла.но чрез шопа :Р
[smilie5]

а обратното и без шопа става
Автор: valen_tin   
Дата:   02-06-11 16:39

кадрите са супер и смятам, че е хубаво, че са тук. Имат много повече място тук от много много много други неща...

Границите между жанровете винаги са размити. Не само във фотографията, а във всички изкуства.
Автор: мара   
Дата:   02-06-11 16:40

щом може, възползвай се.
Дата:   02-06-11 16:42

Уотевъ, аз не отричам , че са красиви.
Казвам само , че дигитал арта не е фотография и туйто.
От обработка до създаване има разлика огрооомна.
;)
Дата:   02-06-11 16:44

Не са кадри бе пич! Кадрите са на други хора, които са снимали! Автора на този дигитъл арт е събрал фотки и си ги е обработил дигитално.
Ебаси фотографията ръйш ли [smilie18]
Дата:   02-06-11 16:46

Дата:   02-06-11 16:50

Брейййй..аз ли не обяснявам правилно и достъпно о.О
Ай отворете "арта" от линковете. Под "кадрите" има линкове към сток-а в девиантарт откъде "автора" се е захранил с фотографии.
Фотографии които не са негови/нейни, но е съединил в дигитално изображение и чрез последваща изцяло компютърна обработка е постигнал вълшебен ефект който въобще не ми е обект на темата.
Въпроса ми е как тва което за тези "кадри" не е минало през бутончето за снимане на автора , бива наречено фотография , при това негова о.О

Сега дали се обясних достъпно [beer]
Автор: deyan_de   
Дата:   02-06-11 16:51

Като произведения на изкуството за мен са супер, най-важното е това което гледам дали ми въздейства и дали има художествена стойност.

Вчера пуснах един кадър сниман на диапозитив преди много години, който има много технически недостатъци, включетелно хроматични аберации и др. Има също и тониране във Photoshop, предния Ще съм багодарен някой да даде мнение въпреки, че гласуванията говорят достатъчно([smile] [smilie23] )
https://photo-forum.net/i/1478715
Автор: deyan_de   
Дата:   02-06-11 16:51

Като произведения на изкуството за мен са супер, най-важното е това което гледам дали ми въздейства и дали има художествена стойност.

Вчера пуснах един кадър сниман на диапозитив преди много години, който има много технически недостатъци, включетелно хроматични аберации и др. Има също и тониране във Photoshop, предния Ще съм багодарен някой да даде мнение въпреки, че гласуванията говорят достатъчно( )
https://photo-forum.net/i/1478715
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Тази тема е затворена