Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 предложения за статив...
Автор: creet   
Дата:   03-11-10 18:49

може ли някой да ми препоръча статив... нещо здраво да е.. до 50-55 лева. Аз си мислях за нещо като BENRO T-600EX. Ако някой има по-добро предложение, моля кажете! [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: предложения за статив...
Автор: ALBIREO   
Дата:   03-11-10 18:53

[smile]
За 55 лева - по-добре подпирай на някой камък/стена/борче... [smilie24]

Дата:   03-11-10 18:57

[smilie18] ми няма пари... то няма да го ползвам винаги... ако издържи 1-2 години :Р пак добре

Дата:   03-11-10 19:04

Той може и 10 години да издържи, но от него стабилност не очаквай.
Какво ще снимаш? В общи линии...?

Дата:   03-11-10 19:06

ми като за начало да правя опити да снимам landscape...

Автор: compur   
Дата:   03-11-10 19:11

гледай да не духа вятър!

Дата:   03-11-10 19:13

толкова ли са зле..?! [smilie5]

Автор: ogi100   
Дата:   03-11-10 19:13

Абе и аз искам да го тествам това Бенро, ама къде може да се види и пипне...нещо съмнително евтино ми изглежда?
И изобщо колко трябва да тежи самия статив за да придава стабилност на един дслр при нормални ветрови условия без допълнителни тежести?

Публикацията е редактирана (03-11-10 19:16)

Дата:   03-11-10 19:32

2-3...4 kg може би... Карл Тайлър има много добър ама е супер голям и тежък... следователно и скъп[smile]

Публикацията е редактирана (03-11-10 19:32)

Дата:   03-11-10 19:37

Теглото също не е решаващият фактор за стабилността.
Самата изработка, до колко се натоварва материалът от който е изработен, дали няма да подухва вятър (както по-горе препоръчаха да се избягва) и т.н.

Хубавият статив е скъпият статив. Компромис няма, ако търсите стабилност и здравина (т.е. да издържи повече от два месеца).
Ако търсите нещо, кото просто да държи апарата в дадена позиция - тогава всеки става.

Автор: elrisha   
Дата:   03-11-10 19:40

Аз рядко снимам от статив. Имах един,който беше купуван от преоценените стоки на Техномаркет за сумата около 9 лв[smilie5] Ползвах го 5 години,ама скоро взе,че ми се счупи.[smilie5]

Автор: ninikolov   
Дата:   03-11-10 19:46

Стативите биват два вида: Удобни за носене и такива, дето вършат работа. Имах статив за 40 - 50 лв. Единият от винтовете превъртя в пластмасовата втулка и сега главата си се мести накъдето поиска. Но не в това е проблемът. И здрав да беше пак щях да го хвърля. При такъв статив - по-добре без статив. Не трябва дори да дишаш като си около него него.

Автор: darksorrow   
Дата:   03-11-10 19:47

точно откъм статив (а и изобщо грипа като цяло) е лоша идея да пестиш - реално това е може би най-издръжливото на физически наказания нещо от екипировката ти и един по-голям разход за него веднъж принципно има тенденция да ти излезе по-евтино и пестящо нерви, отколкото да купиш китайски боклук (не визирам бенро в случая по никакъв начин) на такива някакви пари и след година-две да се наложи да дадеш парите и за кадърен статив - било когато смениш техниката или когато просто тоя се скапе.

хеле пък за пейзаж.

Публикацията е редактирана (03-11-10 19:48)

Дата:   03-11-10 19:56

Погледни нещата и от друг ъгъл.

Отделил си време (респективно пари) за да отидеш някъде. Искаш да направиш хубава снимка. Висиш с часове/дни за да дебнеш момента. Накрая той идва, но стативът ти се клатушка, щото си спестил 100-200 лева.
Е - кажи ми кое излиза по-евтино.
Да се върнеш и да си купиш нов, след което пак да планираш експедиция, да висиш и т.н. в дебнене на момента или просто да дадеш веднъж едни 200-300-500-1000 (колкото позволи бюджетът) пари и от там насетне да мислиш само за снимките, които ще направиш с негова помощ? :)

Дата:   03-11-10 19:59

Имай предвид, че хубавите "глави" също струват едни 200-300-500 и повече лева... [smilie18]
Основата също - 200-300-500-1000 лева...

Успех с избора. [smilie18]

Дата:   03-11-10 20:23

[smilie18] да, мнението "Накрая той идва, но стативът ти се клатушка" беше доста забавно [smilie5] ок, ще си помисля...

въпрос: тази оферта добра ли е - https://photo-forum.net/forum/read.php?f=47&i=88186&t=88186&offset=all&&phorum_uriauth=#reply_88186 ?

Дата:   03-11-10 20:39

Изглежда да. [smilie24]

Автор: k7   
Дата:   03-11-10 21:37

Velbon Sherpa 750R
Аз съм с този статив. Закачам на него най - тежко Никон Д200 с 80-200 Д ЕД.

Автор: prisonbreak   
Дата:   03-11-10 21:54

Съдейки по оборудването ти тоя ти е перфектен.
BENRO T-600EXcreet написа:

> може ли някой да ми препоръча статив... нещо здраво да е.. до
> 50-55 лева. Аз си мислях за нещо като BENRO T-600EX. Ако някой
> има по-добро предложение, моля кажете! [smile]

Автор: ILiyanKirkov   
Дата:   03-11-10 22:00

Добре е че някои от по-горе писалите са пробвали статива на Бенро, че да могат да кажат колко е зле и колко немогат да разчитат на него.

Аз съм с този статив на Benro T-600EX. Първоначално като го купувах не мислях да го изваждам от нас, но няколко пъти ми се налагаше и нямах никакви проблеми с него.
Снимката в профила ми на падашата звезда е правена с него на един турски остров на който вятъра рядко пада под 5-10м/с, даже и аз се учудих че стана, и то не един карър ами почти всички. Имаше оше 2-3 теми точно за този статив и във всичките обеснявах че статива е идеален, може да видиш в търсачката. Хората които го искаха си го купиха и са доволни.

Вярно е че има и някои проблеми с него, но определено това не е стабилноста му, ако те интересува пиши ми, ще ти ги обесня.

Автор: NeDDRaG   
Дата:   03-11-10 22:04

Този от базара никак не е зле. Моя е подобен. [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: sieminehn   
Дата:   03-11-10 22:06

Мини през "Фуджифилм" на "Дондуков" и "Стара планина" от там си купих един дето и мен издържа, че и голяма чукаси камера "Сони"В-8

Автор: munich   
Дата:   03-11-10 22:14

Жалко, че няма Gitzo за 55 кинта, но аз дори и за дадените пари не съжалявам ни най-малко.

Последният път на ТВ кулата в Мюнхен, на 170 м височина си брулеше доста, ама не мръдна нищо, и то не бях закачил нищо на него.

Не пестете от статив...много добър статив струва все по-малко от 1 средно-добър обектив.

Дата:   03-11-10 22:16

имам предложение за някакъв стар BILORA с железни крака за 90 лева

Дата:   04-11-10 00:11

Вижте - парите са си ваши и не ми пука за какво ще ги давате.

ILiyanKirkov - би ли показал 100% изрезка от кадъра, да видя какви следи са оставяли звездите? За предпочитане в областта около някоя ярка звезда. И за статива кажи - разпънат ли е бил по време на експозицията или максимално свит (т.е. височина 56cm)? Гледам широкоъгълно си ползвал - какви милиметри? Пробвал ли си на повечко милиметри при НЯКАКЪВ вятър - примерно 100-200-300? :)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »