Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За коментарите, точките и още нещо..
Автор: borgot   
Дата:   18-05-10 15:56

От известно време забелязвам, че нещо коментарите под снимкте осезателно са намаляли. Дали хората спряха да пишат или има нещо друго. Преди време като че ли беше друго, снимки с по 100 Б точки имаха доста коментари сега виждам снимки с по 10-15 кометара пък са гласували 80 100 човека. Хората ли не искат да коментират или само се наливат точки. За съжаление така пада доста реномето на сайта. Носи се слух в "пространството", че Админите "набиват" точки на определени и според тях добри снимки, но пък това ми звучи Абсурдно. С тази тема съм далече от мисълта за някаква конспирация, просто ми е интересно мнението на хората. Едно е сигурно качеството на сайта пада и дано кризата и тук не си е казала тежката дума. Изразява единствено мое мнение и с това не искам да обидя никои Автор или най-малкото Администраторите на Сайта които според мен си вършат добре работата.
 Re: За коментарите, точките и още нещо..
Автор: asahi   
Дата:   18-05-10 16:09

Щом правиш такива заключения вероятно си правил и изследване - броил си, засичал си, сравнявал си. Дай да ги видим суровите цифри и да ги обсъдим. Може пък да е вярно.
В противен случай предпочитам да се доверявам на бабата на Никсъна.
Автор: Mec   
Дата:   18-05-10 16:09

Под моите снимки няма точки, има само коментари [smilie5]
Като пиша неприятен коментар пък ми се сърдят, искат само яко хвалене хората, това е.
Дата:   18-05-10 16:14

Асахи, заключенията съм си ги направил аз. Интересно ми е какво мислят другите хора.

Публикацията е редактирана (18-05-10 16:18)
Автор: MauMyHa   
Дата:   18-05-10 16:35

МЕЦ под твойте, снимки бих оставил коментар (съвети)само срещу заплащане [smilie18] [smilie18] [smilie18] [ezik]
Автор: prisonbreak   
Дата:   18-05-10 16:36

Ха, интересно.Имаш приятели с рейтинг Б.Имаш гласуване на всеки един кадър няма значение че са ти монотонни,моногамни и лекинко тъпи кадрите.

Така за половин годинка си станал и ти вече с рейтинг Б, (Голямото Добро Утро).

Па относно коментарите, " Ми за кво да коментирам.То няма хубави кадри,мойте са си най-добрите.Е чек все пак да пусна едно гласче тук за тоя."

Общо взето така стоят нещата.
Автор: sirkhann   
Дата:   18-05-10 16:41

Ъп [smilie24]
Автор: CanoniO   
Дата:   18-05-10 16:43

какъв е смисълЪ за един човек, снимките му да са насрани, пък точките да сочат обратното?[smilie11]
Автор: graphix   
Дата:   18-05-10 16:45

темата ще бъде затворена след 10....9...8...7...6...5... [smilie18]
Дата:   18-05-10 16:49

Хм,явно не си ме разбрал Prisonbreak! Тук не става въпрос за моята персона чети или недей да коментираш тук. Които разбрал за какво иде реч е разбрал от тъпи заключения тук няма нужда. Ако е неприятна темата за някои да се заключи.
Автор: swan_   
Дата:   18-05-10 16:55

Лелееееее, за първи път седнах да напиша смислен пост във форума и след 15мин писане го изтрих без да искам [smilie10]
Та сега само резюме. Аз често пиша кометари, но и също така често получавам в замяна ответни реакции, ако коментарите ми не са одобрителни (бронз на някой кадър, ЛС и какво ли не). Нормално е в такъв случай да намаляват коментарите.
Друг проблем, според мен, е пъстротата на форума. Тук съжителстват и изявени творци и пълни аматьори. Аз съм начинаещ фотограф и много неща научих от тук и продължавам да уча, но не съм сигурен че ако бях изтъкант автор щях да качвам снимки за оценка, а отдолу пенчо, муньо и харалампи (истинските имена са заменени :) да ми се плезят, да пишат непристойни коментари и т.н.
Та има какво да се желае от форума, но от друга страна не съм сигурен че аз например бих го управлявал по-добре от настоящите админи. А и има много други подобни сайтове, в точва число и български и мисля, че всеки може да намери мястото си.
Автор: nikill   
Дата:   18-05-10 17:15

Аз коментирам рядко, тъй като сйм забелязал, че тук тези които могат до една или друга степен да правят фотография, си мълчат. Така че аз ли да правя коментари.
p.s. На такива без exif или инфо за техниката дори и не гласувам, лично мнение :)
Автор: sirkhann   
Дата:   18-05-10 17:18

Нагоре [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Автор: truly   
Дата:   18-05-10 18:44

nikill след сйв фор уеб, екзифа заминава. В доста от случаите може и да не се сетиш с кой обектив например си снимал, макар че като си познаваш техниката общо взето не е проблем да кажеш. Всеки може да добави в прифила си с какво снима и ако си любопитен - ще провериш.
Ако някой е направил не толкова мил коментар защо да му се сърдиш - така мисли човека, има си мнение. Пък и поглеждаш какво снима той и веднага се сещаш дали мнението му е важно за теб. За съжаление, в повечето случаи, хората които биха направили градивен коментар, дори не се и обаждат.
Автор: мара   
Дата:   18-05-10 19:19

е, аз имам също някои наблюдения. в повечето случаи нещата опират до човек. както не веднъж съм казвала в теми за цигани, гейове или рейтинги - то не е до циганин, гей или Б-автор...то си е до човек. вярно е, че има нелоши снимки с толко рейтинг, че не се е родил още майстора на снимката, дето реално би ги отвъртяла, ама в повечето случаи нещата са в границите на нормалното. prisonbreak приказва колкото да не заспи и всеки път едно и също.
Автор: asahi   
Дата:   18-05-10 19:34

"Автор: borgot
Дата: 18-05-10 16:14

Асахи, заключенията съм си ги направил аз. Интересно ми е какво мислят другите хора."

И аз това ти казвам - изложи фактите, а не впечатленията си. и ще ги обсъдим. Иначе става нещо подобно "Мен ме сърби рамото. Вас сърби ли ви вашето?"
Автор: мара   
Дата:   18-05-10 19:46

хм...там горе в моя пост да се чете "НЕВЕДНЪЖ", слято...ти не че има кой да забележи, ама току виж минала лали и ми дала непоряд.[smilie5]
Автор: Prakticar   
Дата:   18-05-10 19:49

И какво разправя бабата на Никсъна?
Автор: Lalinda   
Дата:   18-05-10 20:06

Мда, в това е проблемът, че са "в границите на нормалното".

Бях писала някъде, че горното ниво е ниско, средното високо, а ниското - средно.

И продължавам да смятам, че е така.

С времето трите нива съвсем ще се доближат...

За съжаление, едно време поне разпознавах коя снимка на коя автор е, а сега ми е сложно, не че вече ме вълнува...

Всъщност, при всеки (мда) има известно насищане... и дори нежелание, от известно място нататък, да се следват прийомите на печелившите...
Автор: steeens   
Дата:   18-05-10 20:31

На мен ми се струва, че темата е шега.
borgot , от 36 гласували за последната ти снимка 23 са коментирали.
Я дай снимките дето са ти направили впечатление, явно извода ти не е от твоите снимки.[smile]
Автор: admin   
Дата:   18-05-10 20:56

Не случайно в правилата на сайта ясно е написано, че теми свързани с правилата на сайта и рейтинг системата се затварят и трият.
Това е така, защото в такива теми се говорят невероятни неистини и се правят обидни спекулации от сорта "носи се слух в пространството" и други подобни пълни глупости.
Истината е ясна и всеки може да види статистиката на 1-ва стр. или да си направи статистика.
Коментарите се движат средно от 6 до 8 на качена снимка от години. Или около 10-11 на снимка ако се гледат снимки пуснати в избрано и предстявяне.
С толкова коментари на снимка няма друг БГ сайт.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена