Автор: ivodam
Дата: 20-04-10 09:32
Бони, недейте да търчите в обичайния си стил да затваряте неудобни ви теми, все пак, в края на краищата, се опитваме да водим цивилизован диалог и в темата за оттеглянето на Луиджи нито има обиди, нито нещо нецензурно, че да я затваряте. А останаха неща недоизяснени и както виждам - неразбрани.
Очевидно се е получило недоразумение относно това, което съм нарекъл излизане на първа страница. Пояснявам - с това не се има предвид централната снимка, избор на администрацията. Тя си е ваша работа, пускате там периодично снимки и на диви животни, и мои снимки са минавали оттам, няма забележки.
Става въпрос обаче за колонката отдясно, където попадат снимки, които са набрали над 100 т. Б рейтинг. Получава се един абсурд, защото всъщност попадането в тази колонка е предусловие една снимка наистина да бъде видяна от повече хора и оценена що годе по достойнство. Ето защо и аз, сигурен съм и други хора с рейтинг Б получават периодично молби от сорта: "Дай да помогнем на тази снимка да излезе на първа". С оглед на това вероятно не е лошо да се преразгледа дали това е най-удачният начин за формирането на тази колонка, и не е ли по-добре по някакъв друг начин там да излизат снимки, наистина заслужаващи внимание.
Категория "Диви животни" вероятно има добър рейтинг като цяло, щом казваш, но има неща, които дразнят и будят недоумение в последно време - което предполагам не се харесва и на Луиджи, за да говори с недоумение за скалата на ценностите - можеш да видиш например както при мен, така и при Луиджи, и при други колеги, как по-стари наши и по-несъвършени снимки са събирали добър и справедлив към момента на пускането им рейтинг, обаче по-нови, ВИДИМО по-добри кадри във всяко едно отношение вместо да се оценяват по-добре - точно обратното! Т.е. форумът излиза, че не стимулира развитието...
Естествено, че сайтът не е само за диви животни, и съм сигурен, че проблемите са сходни и по други галерии, просто авторите от тази галерия са по-склонни към откритост и емоционалност, но въпросите са общи. Всъщност, въпросът май се очертава основно един - след като е създала сайт за фотография, който се претендира че преследва определени естетически цели, не е ли редно форумната администрация да проявява едно по-активно, даже бих казал, про-активно отношение в смисъл на стимулиране на добрите автори и работи, ако не по всички, то поне по 4-5 основни галерии, чрез някаква форма на допълнително насочване на вниманието на посетителите към тези автори/снимки, извън оставянето на нещата на самотек с гласуването, което знаем, че може да се манипулира, от една страна, от друга на вмоменти е просто вяло и незаинтересовано и т.н.
|
|