Автор: Caro-anton
Дата: 01-12-09 14:52
Благодаря, Лукас.
Вчера изкъпах два филма Ролей 400 (на тях пише, че са Агфа 400, произведена в Белгия, поне пише) и при разреждане 1/50 се оказа, че 18 мин им идват много добре.
Възможно е да има вариации някакви, макар че не ми се вярва разтворът да е нестабилен, все пак го забърках преди доста време.
Имам един подарък Шанхай 100, да спре да вали, ще го прекарам през фотоапарата и него. Фомата ... добре, че я свърших, няма да пиша повече за нея... и чакам Неопан 400.
Ваньо ми подшушна, че използваемият срок за паРодинала е над посочения период от 90 дена. Ваньоо... отсрами се, качи някой кадър тука... балаЛайски кадър някакъв... да я видим тази прочута бабаЛейка
Аз ще копирам тия дни, само да си оправя стаята от урагана, наречен "обработка на 8 мм филм" от възстановката при Аустерлиц... Получи се едно интересно филмче от 120 метра (30 мин суров материал) на 8 мм черно-бял диапозитив. Почти документален филм. Филмът е Фома диапозитив, сниман като 100 аса, сега проучвам вариант да го обработвам като 25 и 50 аса, като 400 аса съм го отработил. То ест "пенкилер". Снимано е с Bolex H8Rex. И на статив, че тази камера тежи 3 кг с ролките вътре. Жалко, че дори и да кача филма из нета, няма как да се пресъздаде чувството от директната прожекция.
... Имам предложение... ако има желаещи... да организираме една прожекция в София някъде? ... да отбележа, че не съм кинооператор и нямам опит със снимането на бойни действия. Но понеже не вярвам някой да е снимал нещо подобно през последните месеци из София, предполагам, че може да има интерес.
|
|