Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за студийно осветление
Автор: xsakex   
Дата:   02-04-09 12:55

Здравейте, налага ми се да снимам разни предмети на изкуствено осветление. Най-малкото, защото на естествено от първия до последния предмет светлината може да се смени 10 пъти.

Та разглеждах студийни комплекти и съм се спрял на 2 варианта:
Delicacy 360 S

FalconEyes SSK-2200F

Кое от двете е по-добро? Може ли да се разчита на марката "falcon eyes" и за предметна фотография дали може софтбокса да се замени с чадър?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Davidoff   
Дата:   02-04-09 13:01

Какви предмети? Писалки? Бутилки? Мотори?

Re: Съвет за студийно осветление
Автор: asahi   
Дата:   02-04-09 13:03

Колкото можеш да рзчиташ на едната марка - толкова можеш да разчиташ на другата. По гаранцията ще ги познаеш.
И с двата комплекта можеш да постигнеш еднакви резултати. Много повече зависи от теб самия как ще ги ползваш.
Поинтересувай се за съвместимост с допълнителни аксесоари, както и за цената им.
Можеш да замениш софтбокс с чадър, но това не винаги е удачно.

Автор: Пешо   
Дата:   02-04-09 13:15

Имам 3 броя Delicacy 180 и 2 моноблока по 300 и 400 WS за помещението в кето снимам моноблоковете ими идват много силни освен ако не снимам с големия бокс 120х80, но него няма как да го закача на Delicacy-тата и да искам

В профила ми всичко освен последните 2 и онзи с флеърите е сднимано само с Delicacy-та.

Ако снимаш в малко помещение (стая от панелка)и двеата комплекта ти вършат идеална работа дори и за хора. Снимам на бленди 8-11 при това не на пълна мощност.

Дата:   02-04-09 13:35

Ще снимам неща от типа на това.

Струва ми се, че тук светлината трябва да е мека, защото ще се появат много бликове.

За сега нямам възможност да отделя пари за моноблокове, но ми се струва, че за одобен тип фотография няма да са ми нужни.

Ако снимаш в малко помещение (стая от панелка)и двеата комплекта ти вършат идеална работа дори и за хора.

Тези двата комплекта, които дадох не са ли що-годе еднакви (като изключим по-силната (200WS) светкавица на falcon eyes )

Публикацията е редактирана (02-04-09 13:38)

Дата:   02-04-09 13:37

Това се снима най-лесно в палатка.
Аз не съм фен на палатките, ама и рядко ми се налага да снимам предмети.

Публикацията е редактирана (02-04-09 13:38)

Дата:   02-04-09 13:39

Това е към метър височина...

Дата:   02-04-09 13:40

Добре е да има по някое бликче, стига да е контролирано.

Евтиния вариант (ако статуетките са до една педя високи) е палатка с фон вътре, две светкавици на цокъл Е27 и повече експерименти.

Автор: mike74   
Дата:   02-04-09 13:43

xsakex написа:

> Това е към метър височина...

Има си и по-големи палатки за целта:
Палатка

Дата:   02-04-09 13:46

изпреварили са ме

Публикацията е редактирана (02-04-09 13:46)

Автор: foe   
Дата:   02-04-09 13:49

Автор: mike74
Дата: 02-04-09 13:43

xsakex написа:

> Това е към метър височина...

Има си и по-големи палатки за целта:
Палатка

Тази я нямат в наличност, и не ми казаха ще я имат ли някога...
"просто не е много популярна"...

Конкретно за този модел ходих до магазина

Дата:   02-04-09 13:58

А за напрви си сам чувал ли си.

Един обръч и подходящ плат и си в джаза.....

обикновенно плата е с ширина 150 см а има ткива и с по-голяма.

Едно време баба ви все с готови продукти е рботила......

Автор: borovinka   
Дата:   02-04-09 14:02

Комплектите Delicacy са оптимизирани предимно за продуктова фотография и портретни снимки. Можете да нучите повече за тях и да видите примери за практическото им приложение от тази статия. Някои идеи за заснемане на предмети от лъскав метал можете да видите тук . Ако имате възможност, моля, заповадайте в офиса на Dynaphos, за да Ви демонстрираме конкретни решения за Вашия тип снимане.
По принцип, за такива снимки са достатъчни две светкавици Delicacy 120 или Delicacy 180 , два нескъпи статива за осветление и палатка за предметна фотография .

Дата:   02-04-09 16:31

Ами ще си направим сам палатката - що не? А като се снима с палатка тогава не се ли използват софтбоксовете и/или чадърите?

Дата:   02-04-09 16:37

С палатка можеш да не използваш софтбоксове.
От чадърите можеш да използваш отражателни, а може и да не използваш.

Затова ти препоръчах светкавици, дето се навиват на фасунги Е27.

Дата:   02-04-09 16:40

Пич, най-добре 'земи седни и прочети (има толкова материали в нет-а)или се отзови на поканата на боровинката.

Автор: GenaDP   
Дата:   02-04-09 16:49

Както вече са ти казали, светкавиците са горе-долу еднакви. Разликите:

- на Falcon светкавиците са малко по-дребни по размер, и се регулират до 1/8, на Dynaphos - до 1/4
- на Falcon светкавиците са с уневерсално (фрикционно) захващане, и за тях има повече аксесоари, на Dynaphos са се с някакъв техен си байонет
- на Falcon стативите са 1.80 високи, на Dynaphos - 1.90 и имат въздушна възглавница (т.е. като ги освободиш, се смъкват бавно)

Дата:   02-04-09 17:59

А, замалко да забравя. От този следобед има ново попълнение в продуктовата гама на Dynaphos. На пазара е един нов модел компактен моноблок - Sprite 180 .
Мощността се регулира безстепенно от 1/8 до 1/1 и има пропорционално пилотно осветление. Може да се събере в джоба на външна дреха.

Автор: vaskoni   
Дата:   02-04-09 18:03

Само да вмъкна нещо за компактните светкавици на цокъл, тези които се завиват като обикновена крушка .За мен по добрия избор е FalconEyes, защото са по компактни, по леки и имат плавна!!! регулация до 1/8. Освен това на Динафоските много им се отлепват цоклите,но става въпрос за старата серия!!!, новите са много добри! Така че всички вършат работа, само задапаратното устройство да е на ниво :)

Публикацията е редактирана (02-04-09 18:27)

Дата:   07-04-09 11:33

Vaskoni визира компактната светкавица S100. Да, действително при една от партидите имаше проблем със залепването на цокъла (за фасунга), но подменихме или ремонтирахме светкавиците на всички клиенти, които се свързаха с нас. Понастоящем въпросното изделие не присъства в продуктовата гама на Dynaphos. От компактните светкавици на фасунга предлагаме само този модел , тъй като е предпочитано бюджетно решение за фотографи, които често снимат дребни предмети ползвайки палатка за прадметна фотография с неголеми размери.

Дата:   07-04-09 13:33

До преди динафос да ми подарят сегащните ми светкавици снимах дори хора със светкавици на фасунки. С повечко мисъл всичко става....

http://www.nafocus.net/gal1/images/019.jpg

http://www.nafocus.net/gal1/images/057.jpg

http://www.nafocus.net/gal1/images/059.jpg

само тези имам под ръка сега дето са снимани с 2 такива с чадърчета

Още много има в блога ми....

Публикацията е редактирана (07-04-09 13:34)

Автор: GenaDP   
Дата:   07-04-09 13:47

Снимки стават с всяко работещо осветление. Разликата е в екстрите - не вярвам да не виждаш по какво се различават тези крушки от светкавици, дето са 10 пъти по-скъпи...

Дата:   07-04-09 14:06

Е много ясно..разлика има огромна и да си кажа честно не бих се върнал доброеолно на светкавички на фасунки.....

мисълта ми беше, е с мерак и на свещи може да се снима....

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »