Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фото базар - Видео техника
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Дайте мнение - FX 1 или Z1....
Автор: rufo   
Дата:   13-05-11 08:38

В ценовия клас до 4500лв.
FX 1 или Z1- коя е за предпочитане и защо ?

Отговори на това съобщение
 Re: Дайте мнение - FX 1 или Z1....
Автор: mezzo   
Дата:   13-05-11 09:37

Румба, ЗЕтката има повече екстри, които не са за пренебрегване - най ценното е ръчно стъпково определяне на келвините и ХЛР микрофона. Иначе по картина,параметри, матрици т.н. са еднакви. ЗЕТ ката има броячка на часовете и можеш да видиш на колко км. е. Ако става въпрос за разлика в цената 1500лв. въобще не си струва да се купува.

Автор: канювигй   
Дата:   13-05-11 11:35

Това, което е по-важно за мен Зета има то плътна картинка, тъй като е професионална серия, черно бял визьор(опиция), и можеш да му сложи устройство за записване с ЦФ карти(като функцийте старт-стоп запис са контролируеми, тоест съвместими с устройството на Сони за Z5)

Но мой съвет, ако не сте любител на тези камери, в този клас много-по изгоден вариант е VG10 или CX550. Работата, която ще свършат е абсолютна същата и дори ще имате по-голямо удобство. Тези модели предлагат по-нисък шум, перфектна стабилизация, по добра от Z(FX).
Технологийте се развиват върхово през последните 2-3 години и уверявам ви дори да вземете cx550, клиентите ви ще останат по-доволни. Аз съм се научил да снимам с тези камери, но въпреки това ползвам и по-малки камери предлагащи много плюсове, който вече изредих. А инвестиция от 4000 лева за Z1 е меко казано недълновидна, в което ще се уверите късно. Не се страхувайте да заложите на по-малък клас камера но с по-добри параметри .

Успех!

Автор: performar   
Дата:   13-05-11 12:02

КАНЮВИГЙ е прав , аз работя с Canon Legria hfs10 AVCHD с 24 Mb/s , малка но мощна . Трябва и малко тунинг като широк конвертор и отделен микрофон и забравяш за камерите с касетки. Нямат много екстри но за това нали има видео софуер важно е качеството на картината.
И от мен Успех!

Публикацията е редактирана (13-05-11 12:03)

Автор: aron   
Дата:   13-05-11 14:57

Моите впечатления от FX1 са отлични, много добра машина в класа си, с 3 матрици CCD, голям светлосилен обектив /1,6-2,8/и снима на тъмно до 3 Lux, перфектен оптичен стабилизатор. Снима в по-лесния за редактиране формат HDV. А това, че снима на касети си е предимство- една касета miniDV за запис 60 мин. струва само 3-4 лв.Като малък недостатък бих посочил не много добрия вграден микрофон, има непълна HDV-резолюция 1440х1080 /което на практика не се забелязва от потребителя/. Освен това е доста едрогабаритна и ако снимаш по-продължително време те заболява ръката- трябва да се използва раменен статив.
По отношение цена/възможности категорично си заслужава FX1 пред Z1.

Автор: rufo   
Дата:   13-05-11 16:11

Благодаря на всички за мненията...и аз съм се ориентирал към Z1- ама викам пак да питам[smilie6] [beer]

Автор: veb   
Дата:   13-05-11 17:57

и аз благодаря за отзивите на нтересната тема на колегите.
И на мен ми предстои купуване на нова сватбарска камера нещо до 8000 лева и предпочитанията ми са да е с карта памет.
Нова защото фирмата ми е по ддс.
Познавам магазините на UVT и Dekom , от там съм купувал преди.
Бих бил благодарен и ако ми дадете линкове и на други представители и магазини на Сони.
Дайте мнения за новите модели сони, а и по-стари?
за момента на това съм се спрял: ЦЪК
Предварително благодаря

Автор: germon   
Дата:   13-05-11 18:21

недей

Автор: vladopetrofff   
Дата:   13-05-11 18:38

Защо недей?!?

Публикацията е редактирана (13-05-11 19:07)

Автор: канювигй   
Дата:   13-05-11 18:49

Това са много пари, страшно много...

Дата:   13-05-11 20:35

Когато човек си е наумил да изхарчи пари, нищо не може да го спре!И точно на това разчитат търговците на по-скъпа техника.

Дата:   14-05-11 01:03

да разбирам ли да си продължавам на касети?
Скоро и тях ще ги сподели съдбата на видео8
ще са скъпи и повечето ще са менте. Ами и това после да моля клиента да си закупи касетите.
Погледнете съвременен компютър 1394 вече не се вгражда а напълно се замества от USB порта и за видео.
Памет картите поевтиняха, няма триещи части, по-малко се влияе камерата от рязка промяна на температурата.
та колеги не разбрах какво предлагате по-евтино от посочения от мен модел при положение че 80% снимам на SD а останалото по-рядко на HD ????
[smilie5] Или да си купя тази глупост ЦЪК и
"Направете професионално впечатление!" както им е ракламата а и доста парички ще останат
[beer]

Публикацията е редактирана (14-05-11 01:42)

Автор: eclipse2012   
Дата:   14-05-11 21:15

от FX1 и Z1 ще извадиш еднакво добро качество на картината. И двете са много по-добри от горе споменатите камери. Z1 има повече опции, но е с 1000лв по-скъпа от FX1.
Зависи за какво точно ще я използваш, но все пак за мен по-добрия вариянт е FX1.

Дата:   14-05-11 22:52

Камерата за 7600 лв. която се каниш да купиш работи с карти памет тип "Memory Stick PRO Duo Mark II". Една такава карта която побира около 1,5 часа запис HDV струва към 50 долара.
https://photo-forum.net/sitepics/forum/2017-02/jlvb2759.JPG

https://photo-forum.net/sitepics/forum/2011-05/tuwi4926.JPG

http://photo-zona.net/images/user63981/album27158/large/1305402666_ueba3642_Memory.jpg

Касета със същите характеристики за HDV събира 1 ч. запис и струва 3,50 лв. Направи си сметка кога картите-памет ще поевтинеят и тогава си купи такава камера. Колкото до "триещи се части" и "резки промени в температурата"- такива проблеми не са от фатално значение. Аз поне докато съм снимал последните 10-на години не съм имал проблеми от този характер.

Автор: venci79   
Дата:   14-05-11 23:00

Самото сваляне на записа е ясно че ще е много по лесно от карта.А можеш и да презаписваш колкото си искаш на такава карта.Щото от касета не можеш много презаписи да правиш и отделно преглеждането на записа от самата камера е много по трудно ако е с касета.

Публикацията е редактирана (14-05-11 23:02)

Автор: vladopetrofff   
Дата:   14-05-11 23:15

Определено аз гласувам за някой от моделите на Сони с карти ... NX5 or AX200, В момента снимам с FX1000 и определено тази камера е по-добра(говоря за светлосила) от FX1 и Z1. Файловото разпределение на записа би ти дало по-добра възможност за обработка, няма го досадното качване на материала в компа, но пъг от друга страна и все пак единственото което ме спира да си сменя моята .... ами ако харда или карта се издъни :(

Публикацията е редактирана (14-05-11 23:16)

Дата:   14-05-11 23:49

лентата[smilie23]

Дата:   14-05-11 23:51

Погледни това
http://www.canon.bg/For_Home/Product_Finder/Camcorders/professional/index.aspx

Публикацията е редактирана (14-05-11 23:52)

Автор: moketa   
Дата:   15-05-11 00:46

Хубавата камера на Канон, например модела XF305 пише 80 минути с отлично качество върху карта Compact Flash-32 GB. Само дето тази карта струва към 400 лв. Вземаш си 3-4 карти и си готов. Остава да си намериш и богати клиенти дето да ти платят масрафа...

Дата:   15-05-11 02:03

aron -сони от две години са възприели и SD картите като стандарт тоест в момента всички фотоапарати и камери сони работят с тяхни и sd на един слот.
Ето цитат от техническите харектеристики:
Носител за запис:
Двойна карта с памет (Memory Stick PRO Duo Mark II, Memory Stick PRO-HG Duo, SD/SDHC карта с памет (клас 4 или по-висок))!!!
а междудругото имам мемори стик адаптер дето вътре се поставя микро sd и номера пак става.

vladopetrofff - хубавото на тази камера е че е с два слота и се наглася по два вариянта
1-като свърши първата карта продължава на втората без прекъсване.
2-паралелен запис едновременно записва едно и също на две карти едновременно.
sony

Публикацията е редактирана (15-05-11 02:06)

Автор: videolux   
Дата:   15-05-11 06:34

паралелен запис - едновременно записва едно и също на две карти едновременно.[smilie24]
Това е единственият вариант, който може да ме накара да мина на карта.

Публикацията е редактирана (15-05-11 06:34)

Автор: scorost   
Дата:   15-05-11 08:08

Доста колеги май се опариха от това: "..като свърши първата карта продължава върху втората...!", пишейки пак върху първата и губейки записа безвъзвратно.
Работя с камери с HDD вече з години и май само по-голямата консумация на ток заради въртенето на харда ми е проблема/ако това е проблем/! Японците гарантират запазване на харда при удар 50g. И 5g да е пак е прекалено много! Да не се бия с камерата с някого...Все още съм ЗА камера с HDD. Колкото до MiniDV - не очаквайте да изчезне толкова бързо, колкото Hi8 на Sony!!! Първо никога на Hi8 не е писано в режим HD и второ никога не е имало видеомагнетофони в този стандарт, за разлика от MiniDV. А и това не е сефте за Sony. Така стана някога и с BetaMAX...:-)

Дата:   15-05-11 08:42

И аз мисля, че още дълго време ще се ползват както касети така и карти, поне докато картите не поевтинеят и станат надежден носител като касетите. Засега касетите решават и един страничен проблем- аз например почти никога не трия касета, съхранявам си оригиналният запис с HDV-качество на касети, имам кашончета с около 200-250 касети от последните години. Докато с карта- трябва някъде да прехвърлиш записа и да освободиш картата, същото се отнася и до HDD- диска от камерата.
А що се отнася до надеждност на съхранение на информацията- миналата година ми се скапа една SD-карта, направил бях към 180 снимки и картата
даде грешка- нито се чете нито можеш да записваш. Форматирах я, оправи се, но загубих всичките снимки, добре че не бяха от изключителна важност. Ами ако това се беше случило на някоя сватба? Как ще се оправдаваш пред клиентите- ще те изядат жив! Такъв гаф на касета поне на мен не ми е известно да е ставал.

Автор: georgiev1970   
Дата:   15-05-11 18:17

Картите по принцип не са много скъпи -говоря
за тези CF i SD/SDHSC остава надежността
Работя в телевизия и за последните 2 години
3 карти се скапаха на ниво -нищо и с никакъв софтуер не може да ги изчете -лошото че докато записва камерата никъде не дава грешка или "ерор" и кво става после на лични бих разказал доста конфузни неща .... [thankyou]

Дата:   15-05-11 19:08

по принцип секурити дигитал SD са най-сигурни от всички възможни стандарти карти.
Форматиране на картата преди снимане и няма проблем. Проблемите идват понякога от лошия картрийдер. От любителска камерка с памет съм обръщалзаснето на клиенти на двд и първия път направо с компютъра направих двдто, но втория път свалях в реално време на външен двдрекордер защото искаха дата месец и година.
georgiev1970 сподели нещо от от полза ще е?

ето как снима на тъмно тази камера
ТЕСТ

Публикацията е редактирана (15-05-11 20:12)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР