Автор: мара
Дата: 24-09-08 10:37
такаааа...начи аз не съм съгласна, че се крадат парите на бюджетния служител ИМЕННО по този начин. цялата система е правилна, принципно държавната, общонската и пр. институции се издържат от това. НО!!! ТУК Е БАЯ ГРЕшНО ПРИЛОЖЕНА! ако се направи съвсем елементарен баланс, ще се окаже, че огромна част от тия пари потъват в нечии джобове НЕПРАВОМЕРНО. ИЗПЛАщАТ СЪщЕСТВУВАНЕТО НА Т. Р. НОМЕНКЛАТУРА, при тва доста доволно. и тя се яко разраства. май някъде тук някой беше изнасял статистически данни колко е нараснала тази "номенклатура". и продължава да расте и да ползва сума си облаги...
по такива причини, аз лично прилагам подборно взимане на бележки - на познатите търговци с малките магазинчета, дет едва сгрибат, па се познаваме-изрично им казвам, че НЕ ИСКАМ бележка. от бай данчо-обущара-НЕ ИСКАМ бележка! от фрозьорката мая НЕ ИСКАМ бележка! от евгени, който ми ремонтира къщата и ми е приятел от 100 години- НЕ ИСКАМ бележка! от ски-учителят на децата ми-същия тоя евгени-НЕ ИСКАМ БЕЛЕЖКА! и така нататък...
от големите вериги и мастити търговци-винаги взимам бешежка, ма те и не се стараят там да те преметнат-там внимателно гледам кво пише на рафта с цените и кво маркира касовият апарат. щот случки-мнооооого! предпочитам в тоя случай аз да преценявам кво да правя...щот съм се убедила, че МОИТЕ пари не помагат на МОЯТА представа за разпределение на кинтите и справедливост. нещо кат робин худ на дребната сива икономика.тва е. предпочитам духа, а не буквата на закона. хау!
|
|