Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Искате ли си касовите бележки?
Автор: boreto   
Дата:   24-09-08 09:05

Тук има много патриоти. Има и националисти. Има и родолюбци. Има и шовинисти. Има и космополити, които все още живеят тук. Да ме извинят пропуснатите...

Искате ли си касовите бележки? Замисляли ли сте се, че това е най-директният, най-въздействащият, най-ефективен и най-важното, най-достъпен ни начин за натиск в полза на българската икономика и в полза на налагане на икономическа дисциплина?

Защото всеки, който не ви издава за покупката фискална касова бележка краде по 20% от българските учители, лекари, армейци, полицаи и администрация, което значи, че краде от нас, защото ние плащаме данъците за издръжката на държавата...

Отговори на това съобщение
 Re: Искате ли си касовите бележки?
Автор: MartinEden   
Дата:   24-09-08 09:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: alsash   
Дата:   24-09-08 09:11

и още как.......ама най обичам на бензиностанциите......[smilie18]

Автор: Breach   
Дата:   24-09-08 09:14

Ми че то е престъпление да не се иска бе, да не би да има някой дето да не го прави?!

Публикацията е редактирана (24-09-08 09:14)

Дата:   24-09-08 09:18

Да, има такива, които не го правят. Много са. Като ги разпитвам, се оказва, че се притесняват, неудобно им е, срамуват се... Абе общо взето дискомфортно им е.

И на мен отначало ми беше дискомфортно, но бързо свикнах и сега се кефя, като си поискам бележката и продавачът почва да се суети и да се оправдава, как ама разбира се, тъкмо се канел да ми разпечати касовата бележка...
[smile] [smile] [smile]

[beer]

Автор: Safira   
Дата:   24-09-08 09:28

da

Дата:   24-09-08 09:51

Досега не съм видял продавач на царевица или семки на улицата да издава касова бележка. Ще взема да провам следващия път, голяма драма ще е...

Автор: NeDDRaG   
Дата:   24-09-08 09:53

Ами не, ама ако веднъж не ми издадат, просто не купувам втори път.

Автор: E.Stanev   
Дата:   24-09-08 09:55

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   24-09-08 09:59

Брич, не говорим за семките. Пълно е с луксозни и обикновени дюкянчета, в които се ослушват и си спестяват касовите бележки. В рамките на държавата става въпрос за огромен многомилионен оборот.

Автор: НАСОО   
Дата:   24-09-08 10:07

+1
даже последния път в една дюнерджийница на графа до пазара (не Мимас) оня си отваря касата с пръсче и подвиква на момчетата кво да правят аз седя като идиот и питам "извинете а касова бележка ще може ли.. оня на некъв развален български - за кво ти е. И аз за кво ли.. теглих му пет шест в бързината тръгнах да звъня на данъчните пред него, обясних му че са ми колеги и тва че той почна да цъка като обезумел по тоя апарат нема да го спаси. Сега минавам от там и като го видя го питам как е с бележките а оня седи с некво каменно лице и се прави че не разбира български.

Последната ми изцепка.. в трамвая от гарата се качва некво момиче и застава точно до мен. Аз в некво кофти настроение, недоспал ми е криво всичко. Цъфва неква контрола, момичето без билет и пича нема тва онова глоба. Аз си седя безучастен и даже се изкефих че не се опита да изкара петарка от нея, когато оня помияр некъв стана супер вежлив и и обяснява как можело да я глобят пак и да слезе по-добре на другата спирка. Аз пак наивно извинявай а билет за нередовен пътник не дава ли и право да пътува докъдето е тръгнала. Оня некъв смени пет бои като почна да ме пита къв съм бил, искам ли да викне полицията че се опитвам да се саморазправя с него, да слизам и да се махам че му е писнало от тарикати. Поиска ми пак да ми види картата че май съм бил и аз нередовен. Показвам му я, докато му обяснявам закона и му казвам че ще стана свидетел на момичето да подаде жалба срещу него и оня като виде до нея служебната карта с трикольора и герба незнам кво си помисли ма каза само добре добре, върна и парите и издуха на мига без повече нищо да му казвам[smilie18]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   24-09-08 10:21

Ми аз си ги искам редовно [smilie21]

Автор: мара   
Дата:   24-09-08 10:37

такаааа...начи аз не съм съгласна, че се крадат парите на бюджетния служител ИМЕННО по този начин. цялата система е правилна, принципно държавната, общонската и пр. институции се издържат от това. НО!!! ТУК Е БАЯ ГРЕшНО ПРИЛОЖЕНА! ако се направи съвсем елементарен баланс, ще се окаже, че огромна част от тия пари потъват в нечии джобове НЕПРАВОМЕРНО. ИЗПЛАщАТ СЪщЕСТВУВАНЕТО НА Т. Р. НОМЕНКЛАТУРА, при тва доста доволно. и тя се яко разраства. май някъде тук някой беше изнасял статистически данни колко е нараснала тази "номенклатура". и продължава да расте и да ползва сума си облаги...
по такива причини, аз лично прилагам подборно взимане на бележки[smilie5] - на познатите търговци с малките магазинчета, дет едва сгрибат, па се познаваме-изрично им казвам, че НЕ ИСКАМ бележка. от бай данчо-обущара-НЕ ИСКАМ бележка! от фрозьорката мая НЕ ИСКАМ бележка! от евгени, който ми ремонтира къщата и ми е приятел от 100 години- НЕ ИСКАМ бележка! от ски-учителят на децата ми-същия тоя евгени-НЕ ИСКАМ БЕЛЕЖКА! и така нататък...
от големите вериги и мастити търговци-винаги взимам бешежка, ма те и не се стараят там да те преметнат-там внимателно гледам кво пише на рафта с цените и кво маркира касовият апарат. щот случки-мнооооого! предпочитам в тоя случай аз да преценявам кво да правя...щот съм се убедила, че МОИТЕ пари не помагат на МОЯТА представа за разпределение на кинтите и справедливост. [smilie18] нещо кат робин худ на дребната сива икономика.тва е. предпочитам духа, а не буквата на закона. хау!

Дата:   24-09-08 10:37

boreto, ми не, не си прав. Правилата трябва да важат за всички.

мара, ми не, не съм съгласен. Именно проблемът е, че всеки има някаква представа за справедливост дето обикновено отговаря на личните му житейски разбирания (обикновено и интереси), образование и култура и затова имаме законодателство колкото да има на хартия...

Публикацията е редактирана (24-09-08 10:40)

Автор: мара   
Дата:   24-09-08 10:51

Breach , абсолютно си прав по принцип![smilie5] ама аз обичам да вярвам на тва, дет око вижда-ако бях родена около 20 години на 20 век, със сигурност щях да съм ремсистка[smilie5] не мое да гледа човек как дребният, НЕАНОНИМЕН търговец(примерно)се мъчи да огрее на кучето в гъза, а държавата, вместо да го поощрява, му прави спънки отсекъде! е, аз квот моем да му помогна в личен план да компенсира загубите- прайм го[smilie5] знам и за всички отговори-съвсем правилни-които ще произтекат от това мое становище. но то, на тоя етап, е съвсем твърдо. не смятам да набирам последователи(пак на тоя етап[smilie7] ) и не искам да го налагам никому. но аз твъдро ще се придържам към таз моя политика[smilie18] (на тоя етап)

Автор: cicomanco   
Дата:   24-09-08 10:51

[smilie24] Мара![smilie24] След като ефекта от касовите бележки е невидим , то какъв е смисъла им...?
Няма нищо по - стабилно от сивата икономика!

Автор: Tekumze   
Дата:   24-09-08 10:54

В църквата, като купуваш свещи.....[smilie11]
или там е друга работа.....[smilie21]

Дата:   24-09-08 10:54

re: Брич

Да, не е добре да има изключения, но пък аз съм привърженик на малките стъпки. Реалист съм. Предпочитам да започна по малко от някъде и постепенно да разширявам обхвата. Кардинално всеобщо решение обикновено не сработва.

re: Мара

Законите (лоши или добри) са написани от избранниците на мнозинството на населението. Една от главните задачи е предсказуемост на обществените отношения.

Критериите на хората са различни. Ако ти се правиш на Робин Худ, значи и някой друг може да се направи на такъв според неговите разбирания, да ти отмъкне телевизора и нотбука и да ги даде на по-нуждаещи се. Казусът е същия.

Освен това кражбите на бюджетни средства не са оправдание за кражбите на търговците. Това "ще крадем, защото и други крадат" не води там където желаем всички.

Дата:   24-09-08 10:55

Маре [smilie5]

и аз от фризьорката Мая НЕ ИСКАМ бележка [smilie3]

Re:
Автор: hash   
Дата:   24-09-08 11:03

мара, ей такива като теб закопавате държавата [smilie23]

Автор: Tekumze   
Дата:   24-09-08 11:09

Да видим, къде най-рядко дават бележка, освен в църква, се сетих и при покупката на цветя.....
Казвайте и Вие.....

Дата:   24-09-08 11:10

Хаш, абсолютно съм съгласен, че Мара и още двама-трима като нея са виновни за сегашното ни дередже. Лифта дето не могат хорицата да си го узаконят и токовия удар дето заради него станишката вися като на дедо ми ... са само от малкото примери на мерзавската дейност на Мара и сие. [smilie21]

[smilie18] [smilie18]

Автор: Славов   
Дата:   24-09-08 11:11

В сервиз за нещо дребно по колата.
На автоматите за кафе.

Автор: cicomanco   
Дата:   24-09-08 11:12

Автор: hash
Дата: 24-09-08 11:03

мара, ей такива като теб закопавате държавата [smilie23]
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Славов   
Дата:   24-09-08 11:14

А на платените тоалетни трябва ли да издават [smilie11]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.