Автор: DidiAndreeva
Дата: 20-08-08 09:10
Едни единадесет минути ...
1..." Време да се родиш , време да умреш ,
време да посееш , време да откъснеш растението ,
време да убиваш , време да лекуваш ,
време да рушиш , време да строиш ,
време да плачеш , време да се смееш ,
време да стенеш , време да танцуваш ,
време да хвърляш камъни , време да събираш камъни ,
време да прегръщаш , време да се разделяш ,
време да търсиш , време да губиш ,
време да запазиш , време да изхвърлиш ,
време да скъсаш , време да зашиеш ,
време да мълчиш , време да говориш ,
време да обичаш , време да мразиш ,
време за война , време за мир . "
2... " Ако трябва да съм вярна на някого или на нещо , трябва да съм вярна първо на самата себе си ! "
3... " Всеки , който е изгубил нещо , което е смятал за своя собственост , накрая разбира , че нищо не му принадлежи ! "
4... " Никой не губи никого , тъй като никой не притежава никого ! "
5... " Свободата съществува само тогава , когато има любов . Този , който се отдава изцяло , който се чувства свободен , обича най - силно . А който обича най - силно , се чувства свободен ! "
6... " Любовта не е в другия , тя е в самите нас ; ние я събуждаме . Но , за да я събудим , се нуждаем от другия . Вселената придобива смисъл само когато намерим някого , с когото да споделем нашите емоции . "
7... " Научих , че най - трудно е да чакаш , и искам да свикна с това ; да знам , че си до мен дори когато не си до мен ! "
8... " Прегръдката , при която две тела се сливат в едно , наричаме секс ! "
9... " ... човешките същества били разделени и сега търсят отново тази прегръдка , която да ги слее в едно . Това е нашият инстинкт . Но също така и причината да понасяме всички трудности , с които се сблъскваме по време на това търсене . "
10... " Сексът , това е изкуството да контролираш неконтролируемото . "
11... " Когато нямах вече нищо за губене , получих всичко . Когато престанах да бъда тази , която бях , открих себе си ! "
по Паулу Коелю
Публикацията е редактирана (20-08-08 09:13)
|
|