Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За безчинствата на заслон Тевно езеро
Автор: alexoff   
Дата:   07-07-08 10:19

Пускам линк от един друг форум тук, защото зная, че има много форумци, които обичат и ходят на планина редовно.

Става въпрос за поредните просташки прояви ставащи на заслон Тевно езеро:

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=turizym&Number=1949078883&page=0&view=collapsed&sb=5&part=

Имах планове тази събота и неделя да ходя към Тевно и да спя някъде в района на открито, но след поредните своеволия и хулигански прояви от страна на т.нар. хижар силно се замислям да си сменя маршрута. Едни Кременски езера може идеално да ми дойдат.

За бога братя, не ходете на заслон Тевно езеро!!!

Отговори на това съобщение
 Re: За заслон Тевно езеро
Автор: Mick   
Дата:   07-07-08 10:32

егати шемета е тоя... [smilie23]
нали не си мисли че може лесно да се скрие в планината...
или да го СКРИЯТ...[smilie7]
щото каквото повикало -такова се обадило... ако е чел книжки като малък де, иначе откъде да знае поговорката... [smilie23]

Re: За заслон Тевно езеро
Дата:   07-07-08 10:36

За съжаление проблема не е от вчера. Така е от години.

Re: За безчинствата на заслон Тевно езеро
Автор: IvoZafirov   
Дата:   07-07-08 10:49

Ебаси и животното!!!!![smilie9]

Абе планинари и туристи много, а тоя Иван сам! Някоя нощ не може ли и на него да му се случи същото??? Ама як бой с чупене на крака та като се оправи повече да не се качи в планината.

Д... и боклука

[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: didesignbg   
Дата:   07-07-08 10:52

Не искам да обиждам хижарите в Пирин, сигурно има и хубави хора, но това което съм видял в хижа Викрен и в Бъндерица никъде не съм го виждал.
Няма хижар, който да гледа с добро око на спящите на палатка пред хижата, но това е прекалено. [smilie23]

Автор: Tekumze   
Дата:   07-07-08 11:00

Ба си изродите, аз не съм имал досега проблеми, но ходим 3 коли здрави момчета.
Явно "мъжкарите" са такива само срешу по-слаби и незащитени хора....
Но бог си знае работата, доста големи "биячи" са вече под земята, има място за още....

И аз няма да стъпна там, докато не се смени тоя изрод.[smilie24]

Автор: tofo   
Дата:   07-07-08 11:02

По принцип е забранено т.нар. диво къмпиране на територията и на Рила и на Пирин.[beer]

Re:
Автор: tnt   
Дата:   07-07-08 11:08

[smilie2] [smilie23]

Автор: vlassadar   
Дата:   07-07-08 11:18

Лелеее чета и не вярвам. Макар че съм имал подобни неприятни преживявания с хижари в нашите планини. В близост до Боровец този път. Никой ли не сигнализира в полиция? Най-малкото трябва БТС да знае и то с подробности, за да сменят тези хора!! Искам като ходя в планината да не правя предварителни проучвания къде кой как се държи с туристите за да съм безопасност. Искам да усещам че тази планина в този момент е моя и да не се оглеждам.
Всъщност знам къде има централен офис на БТС - в подлеза на Спортната палата. Съвсем скоро ще отида и ще разкажа. Пък те ако са хора да действат. Трябва да намерят само подходящ заместник, предполагам и това не е лесно.
Дано всичко наред и бързо оправяне на пострадалите!

Автор: equinox   
Дата:   07-07-08 11:53

държава, която защитава престъпниците [smilie23]

Re:
Автор: dobria_starec   
Дата:   07-07-08 12:05

рано или късно ще попадне на "хора" и ще стана човек[smilie21]

Автор: Todd   
Дата:   07-07-08 12:15

Ха , ама вие не носите ли пушки кога ходите в планината ????

[smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Ба си , язе не тръгвам нийде без шишане.....понякога и по 2 .

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

И ша са сетите че не са за животни щото в нашите гори отдавна нема такива видове....само идиоти са се развъдили..!!!

[smilie7]

Автор: CanoniO   
Дата:   07-07-08 12:26

Ако има някаква такса, що просто не си я платят и да си спят спокойно?
Не я разбирам много съвременната хижарска идея, ама що палатките трябва да са опънати до хижата?

Автор: Lalinda   
Дата:   07-07-08 12:28

Дивото къмпиране из Рила и Пирин наистина е забранено, при това не само "по принцип".
Още преди двадесет и повече години ни гонеха, събирахме палатките си - от Кременските езера (там доста духаше, между другото) още на изгрев, а патрулите им тръгваха и преди изгрева...
Едни пък из Родопите изобщо искаха да ни ЗАПАЛЯТ - "мащайте си палатките или ке ви запала" се превърна в хит в клуба ни още в ранните 90 години на миналия век.

На Тевно езеро сме спали, но винаги в заслона, не си спомням за някакви проблеми на място, освен че бе много задушно (но то и в палатка си е задушно, както и да е).

Поради тези причини още през 1987 г. започнахме да правим палатъчни походи само из Родопите, главно Западните.

Пък един наш приятел преди четири-пет години дори го съдиха за това, че си бе опънал палатка някъде над Мальовица, доколкото помня, понеже бе отказал да заплати глобата от 100 лв. (по онова време).

Свиквайте с това, че кефът струва пари, пък и се съобразявайте със законите...

Това, че навсякъде има кретения, не е причина да опъвате палатки там, където не е разрешено... Бъдете над кретенията, ако ще се пишете туристи и природолюбители.
[beer]

Автор: equinox   
Дата:   07-07-08 12:36

A къде не е разрешено и къде е? Има ли някаква информация някъде?

Автор: elmaduro   
Дата:   07-07-08 12:53

Ето за това си купих газов пистолет (патрони с люта газ просто няма да коментирам, как ще се отразят на тез селски юнаци[smilie19] ).
Вече се убедих лично за себе си, че предпочитам да имам и да не го използвам никога, отколкота да нямам и да ми се наложи[smilie7]

Дата:   07-07-08 12:55

Lalinda права си, че не е разрешено да се опъват палатки в националните паркове, така е. Но този кретен не е оправомощен орган, който да се разпорежда там. Когато дойде охраната на националния парк и ти наложи глоба го приемам. Но някакъв идиот да идва и да се саморазправя затова, че не му спиш в хижата/заслона не е нормално, кой му е дал право да се разпорежда има си органи които да следят за спазване на реда.

Много ми е странно защо органа бездейства и си пипа органа и не предприема никакви мерки, не гони и не глобява стотиците, може би хиляди (не съм ги броил) дъновисти които опъват палатки над Бъбрека и тъпчат навсякъде да не би стотина палатки в продължение на седмица - две да причиняват по малки щети от една палатка опъната за десетина часа.

Re:
Автор: itilien   
Дата:   07-07-08 12:58

elmaduro, а какво ще стане като изкараш пищова и духа вятър срещу тебе а ? И мислиш ли че с газов пищов ще направиш нещо на петима човека - те като те зачешат с прътовете, ти ги стреляй.
А какво ще стане ако като извадиш газовия пищов оня срещу теб извади истинския пищов а ?

Автор: elmaduro   
Дата:   07-07-08 13:15

Ще стискам бузки, как така какво ще правя[smilie5] Сам се досети[smilie7]

Дата:   07-07-08 13:59

В националните паркова е забранено къмпирането по принцип!

Рила, Пирин и Централен Балкан....

така, че не къмпирайте там

Дата:   07-07-08 14:02

[smilie8] шшшшшшшшшшшшш алоуууууууууууу у балкано ше си праа ко си сакам

Автор: NeDDRaG   
Дата:   07-07-08 14:13

Добре де, забранено. Те нарушители. Ами да им го каже, да им покаже документ или друго. Да извика да ги глобят - ОК, ама да ги пребие... Ще си намери майстора. [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   07-07-08 14:14

уф са прочетох itilien [smilie24]

Автор: angie_   
Дата:   07-07-08 14:15

[smilie23]

Re:
Дата:   07-07-08 14:18

Не бе, аз само давам инфо за къмпирането. Иначе този заслужава да се качим горе отбор юнаци да се сдърпаме с него да опънем наблизо палатки и да го изчакаме в засада. като дойде да го претрепеме ама така, че да не може да се качи никога повече в планината

ПС; Мойта категория не предполага участие в меле ама ше помагам колкото мога [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.