Автор: Lalinda
Дата: 28-06-08 21:41
През зимата на 1991 г., веднага след като цените се покачиха (за първи път) за един ден 10 пъти, заминах за продължително време въ Франция и си спомням как един от младите ни колеги (френцузи) разказваше, че е решил да не променя бюджета си за хранене, а просто да купува по-малко по грамаж, но по-качествени храни...
Та, разказваше ни именно как отишъл при месаря си и му казал да му отреже една пържола от 180 грама, пък онзи взел и му отрязал една, и като я сложил на кантара, тя била 186 грама! И колегата му казал - вие сте професионалист, отрежете ми 180 грама, и отказал първата... Месарят го изгледал с неудоволствие, но му отрязал с един замах точно 180 г.
Пък аз, след като чух тази поучителна история, взех и им разказах как през януари същата година, тоест буквално дни преди същата история, изобщо нямаше какво да ядем, та заедно с едно друго семейство се кооперирахме и купихме едно горублянско или казичанско прасе, и до вечерта прасето бе разфасовано, че и кожичките му - бланширани и затворени в буркани... Колегите ми обаче не се интересуваха от неволите български...
Така де, всеки се простира според чергата си, но идеята да се яде по-малко, но по-качествено възприех...
|
|