Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Въпрос към месоядните във форума
Автор: stoyan_5   
Дата:   25-06-08 09:45

Какво барбекю предпочитате?
Полу сурово или добре изпечено?
Какво месо?
Мариновете ли мръвките и в какво?

https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/pmuh1550.JPG
http://www.neuralfibre.com/images/recBBQ.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/hgld0686.JPG
http://journeypod.files.wordpress.com/2007/08/bbq-ribs.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/wktf5617.JPG
http://alzheimersadvocacy.com/wp-content/uploads/2007/06/wine.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: stoyan_5   
Дата:   25-06-08 09:49

Суит Бейби Рейс Барбекю сос top

РЕЦЕПТИ И МАРИНАТИ:

Вкусът на Америка от бряг до бряг, от Арктическите хоризонти до Тропическата екзотика на Калифорния, от Мексиканският залив до Хавай и Флорида, Суит Бейби Рейс предлага качество, богата консистенция, разнообразие и широко приложение.
Външеншният му вид, вкус, аромат и способността да се интегрира добре с продуктите го правят водещ сос с добра икономическа реализация предполагащ по-малки разходи и краен продукт неизискващ допълнителна обработка.

Защо Суит Бейби Рейс Барбекю сос?
Основна характеристика и предимства:

Вкус:

1. Сладък , пикантен вкус, който повишава вкусовите качества на храните на скара и грил.

2. Направен само с най-добрите и свежи съставки

3. Комплементира но не доминира във вкуса на вашата храна.

Външност:

1. Чист тъмно червен до кафеникав цвят и гъста консистенция.

2. Богат цвят, който се запазва върху приготвените ястия.

3. Вкусът е така добър както и излежда.

Консистенция:

1. Гъста, със способност да се задържа и прониква в продуктите.

2. Използва се за маринати заради проникващата способност и голям икономически ефект.

Функционалност:

1. Не е необходимо да изследвате или експериментирате Суит Бейби Рейс, той ще ви спести време и усилия.

2. Постоянната му консистенция придава великолепния вкус по всяко време.

3. Многофункционалността му позволява да бъде използван като сос, марината или подправка.

Начин на употреба:

1. Използва се директно върху предварително изпечени, изпържени или сварени меса, риби и картофи; сандвичи, готвени ястия и салати. Като подправка и марината на продуктите в първичната им подготовка преди печене, варене и пържене.

Рецепти: top

1. Суит Бейби Рейс пилешки сандвич: top
100г бяло месо от добре изпечено, изпържено или сварено пиле нарежете или накъсайте на ситно и го залейте тънко с Барбекю сос. Използват се още 50г нарязани мариновани или пресни краставички на резенчета, 25г кръгчета от лук, 25г кръгчета от мариновани или пресни чушки, 25г пресни резенчета домати. Хляб на филийки или готови хлебчета нарязани на две като на едната от тях последователно наредете краставичките, подвкусеното месо, кръгчетата лук, чушки и домати. Върху тях поставете една филийка или останалото парче от сандвича. Притеснете отгоре внимателно за да може сосът бавно да попие в хляба.

2. Суит Бейби Рейс Барбекю свински пържоли: top
Пригответе 6 свински пържоли с дебелина 2 см подвкусете ги на сол, черен пипер, ситно нарязан лук или лук на прах. Така подготвените пържоли сложете на барбекю скара за 5-10минути до зачервяване от двете страни. Отместете въглищата настрана, намажете пържолите от двете страни с четка добре напоена със Суит Бейби Рейс барбекю сос и ги оставете да се доизпечат за още 10 минути. Гарнират се с пресни салати, пържени картофи и мариновани зеленчуци.

3. Суит Бейби Рейс Барбекю ребърца ( свински, агнешки, телешки): top
Пригответе 2кг ребърца и ги подвкусете със сол, черен пипер, ситно нарязан лук или лук на прах. Така подготвените ребърца сложете на барбекю скара за 5-10минути до зачервяване от двете страни. Отместете въглищата настрана, намажете ребърцата от двете страни с четка добре напоена със Суит
Бейби Рейс барбекю сос и ги оставете да се доизпечат за още 10 минути. Гарнират се с пресни салати, пържени картофи и мариновани зеленчуци.


4. Суит Бейби Рейс Марината за 1кг месо: top
Смесете 180г от Барбекю соса-класик, 90г олио, 90г сухо вино( бяло или червено по избор), 90г винен оцет. Месото се оставя да престои в марината от 2 до 12 часа преди готвене, за да се придаде уникален аромат и вкус на месото

5. Суит Бейби Рейс Барбекю телешки, пилешки или свински кебап: top
Необходими продукти за 6 шишчета: 1.5кг месо нарязано на кубчета; два средно големи домата; 1 зелена чушка; 12 средно големи гъби; 1 глава лук нарязана на 2 см. Кубчета; сол и смлян черен пипер на вкус; чаша и половина Суит Бейби Рейс марината.
Нарязаното на кубчета месо оставете най-малко 2 часа в марината. След като подготвите скарата ( барбекю) измийте зеленчузите и ги нарежете. Последователно нанижете на шишчета зеленчуците и кубчетата месо. Сложете ги на скарата за 12-15 мин като ги обръщате при необходимост. С четка нанесете барбекю сос ако желаете през последните 5 мин от печенето.

6. Суит Бейби Рейс Боб на фурна: top
Почистете и изварете в тенджера бял боб за 4-6 човека на бавен огън за 45 мин. Прибавете една глава лук ситно нарязан, 150г ситно нарязан предварително изпечен бекон и една супена лъжица захар. Сместа изсипете в тава и залейте
със 100г барбекю сос. Запечете във фурна за около още 60мин.

7. Суит Бейби Рейс Хот Дог:top
Приготвя се с пилешки, свински или телешки кренвирши или салами. Във вряла вода запарете кренвиршите за 5 мин. Извадете ги и нарязани или цели наредете в тиган или тавичка. Залейте тънко със Суит Бейби Рейс барбекю сос, и подгрейте до завиране. Консумират се директно с предварително загрети хлебчета за Хот-Дог .

8. Суит Бейби Рейс мариновани пилешки гърди-барбекю: top
1.5кг обезкозкостени пилешки гърди, 100г Суит Бейби рейс Барбекю сос, 100г винен оцет, 100г олио, 1 глава ситно нарязан лук. Смесете в миксер соса, оцета и олиото за 1-2 мин. Пилешките гърди посолете на вкус и поръсете с млян черен пипер и лук. Нередете в тавичка и залейте с приготвената марината от миксера. Оставете ги да престоят от 2-48часа. Печенето на грила (барбекюто) става за 8 мин. от двете страни или докато средата на месото е бяло. По желание намажете още веднъж изпечените гърди с барбекю сос.

9. Суит Бейби Рейс Пълнени чушки: top
Пригответе 1кг кайма, 10 средно големи чушки (зелени или червени), 1глава ситно нарязан лук, 300г сварен ориз, 2 филийки бял хляб (накиснат), 100г Суит бейби рейс Барбекю сос, 2-3 скилидки чесън ситно нарязан,сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте добре каймата със сварения ориз, хляб,лук, чесън, сол, пипер. Чушките нарежете на две равни половинки, почистете от семките и сварете за 10 мин. Оставете ги да се охладят. Наредете ги в тавичка за печене. Напълнете ги с приготвената смес от каймата и продуктите. Запечете във фурна на умерена температура за около 30 мин.
Премахнете мазнината и отгоре залейте с барбекю соса. Допечете още за около 10 мин.

10. Суит Бейби рейс Сладки и Пикантни Пилешки Крилца: top
2кг пилешки крилца, 50г Суит Бейби Рейс Барбекю сос- класик и 50г мед или 100г Суит Бейби рейс Барбекю сос-меден, 50г Трапис Бул Бренд Луизиана Кейджън Пикантен сос, 20г смлян черен пипер. Разбъркайте сосовете и крилцата заедно в отделен съд. Прехвърлете в тавичка и запечете за 30-35мин. След изпичане ги залейте отново с останалия сос от първото разбъркване. Поднасят се веднага докато са топли.

11. Суит Бейби Рейс Пица- Тексас: top
50г Суит Бейби Рейс Барбекю сос-класик или пикантен, 30г пица сос (доматено пюре), готов блат за пица, 25г нарязан лук на кръгчета, 25г гъби, 25г шунка или бекон, половин чушка зелена нарязана на кръгчета, 50г кашкавал, 20г маргарин. Намажете блата с маргарина равномерно, върху него размажете пюрето и барбекю соса. Поръсете с шунката или бекона, гъбите, лука и нарязаната чушка. Отгоре настържете наренде кашкавала. Запечете пицата за около 10мин. Отгоре отново поръсете с 10г от барбекю соса.

12. Суит Бейби Рейс Панирани рибени хапки- пикантни: top
1кг нарязана обезкостена бяла риба на малки кубчета, 50г Суит Бейби Рейс Барбекю сос, 50г Луизиана пикантен кейджън сос или чили сос.
Панировка: 1 яйце, 100г брашно, 1 лъж. Хлебна сода, 1 чаша бира.
Разбъркайте добре панировката и към нея прибавете Луизиана Кейджън пикантен сос.
Във фритюрник или тиган с предварително нагрято олио изпържете панираните рибени хапки. След изваждането им леко ги потапяйте една по една в Суит бейби рейс барбекю сос.


СУИТ БЕЙБИ РЕЙС - АВАНГАРДНИ ИДЕИ И МАРИНАТИ: top

МАРИНАТИ ОТ СУИТ БЕЙБИ РЕЙС-КЛАСИК: top

1. Бирена Суит Бейби Рейс Барбекю марината:
Предпочитано месо Телешко. Пробно: 100г барбекю сос , 25мл бира.
Или за 1 галон барбекю сос-класик (3,8л) се използва 1л бира. Марината се приготвя преди употреба и се съхранява в хладилник. Разбърква се до пълно хомогенизиране

2. Портокалова Суит Бейби Рейс марината:
Предпочитано месо- Пилешко. Пробно: 100г барбекю сос, 25г натурален портокалов сок.
За 1 галон барбекю сос-класик (3,8л) се използва 1л портокалов сок. Марината се приготвя преди употреба и се съхранява в хладилник. Разбърква се до пълно хомогенизиране.

3. Азиатска Суит Бейби Рейс Барбекю марината:
Предпочитано месо-Пилешко. Пробно: 100г барбекю сос, 2 супени лъжици соев сос, 50г вода.
За 1 галон (3,8л) барбекю сос-класик се използва 400г соев сос и 1л вода. Марината се приготвя преди употреба и се съхранява в хладилник. Разбърква се до пълно хомогенизиране.

4. Екстравагандна Суит Бейби Рейс Барбекю марината:
Предпочитано месо-Телешко. Пробно: 100г барбекю сос, 25г 7-up (спрайт) отгазиран.
За 1 галон ( 3,8л) барбекю сос-класик се използва 1л спрайт. Марината се приготвя преди употреба и се съхранява в хладилник. Разбърква се до пълно хомогенизиране.

МАРИНАТИ ОТ СУИТ БЕЙБИ РЕЙС-ХИКОРИ: top

1. Хикори Бейби Рейс Класическа Марината:
Предпочитано месо- Свинско. Пробно: 100г барбекю сос, 25г ябълково пюре и 25г ябълков сок.
За 1 галон (3.8л) барбекю сос Хикори се използва 1кг ябълково пюре и 1кг ябълков сок. Сместта се разбърква до пълно хомогенизиране. Приготвя се непосредствено преди употреба. Съхранява се в хладилник.

2. Пушена Хикори Суит Бейби Рейс Барбекю Марината:
Предпочитано месо- Телешко. Пробно: 100г барбекю сос, 25г телешки бульон.
За 1 галон (3.8л) барбекю сос Хикори се използва 1л телешки бульон. Сместта се разбърква до пълно хомогенизиране. Приготвя се непосредствено преди употреба. Съхранява се в хладилник.

3. Бургунди Суит Бейби Рейс Хикори Марината:
Предпочитано месо- Телешко и Свинско . Пробно: 100г барбекю сос, 25г червено вино, 1 супена лъжица (8г) Уърчестер сос. За 1 галон (3.8л) барбекю сос Хикори се използва 1л червено вино и 300г Уърчестер сос. Сместта се разбърква до пълно хомогенизиране. Приготвя се непосредствено преди употреба. Съхранява се в хладилник


4. Хикори нектар Суит Бейби Рейс Барбекю Марината:
Предпочитано месо- Свинско. Пробно: 100г барбекю сос, 25г сок от праскова и 25г сок от кайсия.
За 1 галон (3.8л) барбекю сос Хикори се използва 1л сок от праскова и 1л сок от кайсия. Сместта се разбърква до пълно хомогенизиране. Приготвя се непосредствено преди употреба. Съхранява се в хладилник

5. Териаки Хикори Суит бейби рейс Марината:
Предпочитано месо- Телешко и Пилешко. Пробно: 100г барбекю сос, 25г Териаки сос.
За 1 галон (3.8л) барбекю сос Хикори се използва 1л Териаки сос. Сместта се разбърква до пълно хомогенизиране. Приготвя се непосредствено преди употреба. Съхранява се в хладилник.


МАРИНАТИ ОТ СУИТ БЕЙБИ РЕЙС-ПИКАНТЕН: top

1. Медена -Пикантна Суит Бейби Рейс Марината:
Предпочитано месо- Пилешко. Пробно: 100г С.Б.Р. Барбекю сос- пикантен, 15г мед. За 1 галон
(3.8л) барбекю сос пикантен се използва 500г мед. Сместа се разбърква до пълно хомогенизиране. Приготвя се непосредствено преди употреба. Съхранява се в хладилник.

2. Тропическа- Пикантна Суит Бейби Рейс Марината:
Предпочитано месо- Свинско. Пробно: 100г С.Б.Р. Барбекю сос- пикантен, 25г ананасов сок, 25г сок от манго. За 1 галон (3.8л) барбекю сос пикантен се използва 1л ананасов сок и 1л сок от манго. Сместа се разбърква до пълно хомогенизиране. Приготвя се непосредствено преди употреба. Съхранява се в хладилник

3. Шикозна- Пикантна Суит Бейби Рейс Марината:
Предпочитано месо- Телешко/Свинско. Пробно: 100г С.Б.Р. Барбекю сос- пикантен, 25г кока кола отгазирана. За 1 галон (3.8л) барбекю сос пикантен се използва 1л кола отгазирана. Сместа се разбърква до пълно хомогенизиране. Приготвя се непосредствено преди употреба. Съхранява се в хладилник.

МАРИНАТИ ОТ СУИТ БЕЙБИ РЕЙС- МЕДЕН: top

1. Златно-Медена Суит Бейби Рейс Марината:
Предпочитано месо-Пилешко. Пробно: 100г С.Б.Р. Барбекю сос- меден, 200г майонеза, 50г вода. За 1 галон (3.8л) барбекю сос меден се използва 800г майонеза и 2л вода. Сместа се разбърква до пълно хомогенизиране. Приготвя се непосредствено преди употреба. Съхранява се в хладилник.

2. Млечно-Медена Суит Бейби Рейс Марината:
Предпочитано месо- Пилешко. Пробно: 100г С.Б.Р. Барбекю сос- меден, 200г кисело мляко. За 1 галон (3.8л) барбекю сос меден се използва 8кг кисело мляко. Сместа се разбърква до пълно хомогенизиране. Приготвя се непосредствено преди употреба. Съхранява се в хладилник.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Cristinel   
Дата:   25-06-08 09:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: Amigo   
Дата:   25-06-08 09:49

амче тук само ти и Кристинел сте месоядни май [smilie18] [smilie18] [ezik] [ezik]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: мара   
Дата:   25-06-08 09:51

и аз ям. ма не обичам начесто...не ми е вкусно секи ден...байгънясва ми.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: Cristinel   
Дата:   25-06-08 09:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: stoyan_5   
Дата:   25-06-08 09:52

http://www.mandja.com/index.php?option=com_content&task=view&id=100&Itemid=44

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: Cristinel   
Дата:   25-06-08 09:53

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: stoyan_5   
Дата:   25-06-08 09:56

Свински ребра със сос Барбекю
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/mtnp6727.JPG
http://marabu.blog.bg/photos/255/swinski%20rebra.jpg

1300 г свински ребра
1 с л кафява захар
1 1/2 ч л сол
1 ч л смлян черен пипер


Сос Барбекю

2 с л олио
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
180 мл вода
160 мл кетчуп
125 г кафява захар
6 с л оцет
1 с л Сос Уорчестър


1 с л петмез (мед)
1 ч л млян кимион
сол
смлян черен пипер


• Захарта се смесва със солта и смления черен пипер.
• Разбъркат се добре с вилица.
• Ребрата се нарязват на парчета от по 1-2 ребра.
• Подреждат се в тава за печене в един ред и се натриват със захарната смес.
• Покриват се и се поставят в хладилника за 30 минути.
• Фурната се загрява до 150 С.
• Пекат се около 1 1/2 часа, като на 45-та минута от печенето се обръщат.
• В това време се приготвя барбекю соса.
• Олиото се загрява в тиган и се прибавя нарязан на ситно лук.
• Запържва се, докато започне да омеква.
• Прибавя се чесънът, който е накълцан на дребно.
• И се пържи още 1 минута, като често се разбърква.
• Прибавя се водата, кетчупа, кафявата захар, оцета, уорчестърския сос, петмеза, кимиона и пипера.
• Разбърква се добре.
• Огънят се увеличава и се кипва соса.
• Намалява се огънят и се оставя да къкри 25-30 минути или докато се сгъсти.
• От време на време се разбърква.

• Ребърцата се изваждат и фурната се увеличава до 180С.
• Намазват се с барбекю соса от всички страни и се запичат още 25 минути.


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5   
Дата:   25-06-08 09:58

Cristinel написа:

> Прясно свинско - задължително!
> Свински вратни - чукам с малко сол поръсвам с шарен пипер и
> лъжица горчица и лъжица олио, печа добре, не алангле.... после
> в тенджерката малко вино с чесънче и пак шарен пипер иииии си
> изядеш пръстите![ezik] [smilie19]
----------------------------------
Моля, дай сега по-подробно![smilie8]
Първо на скара и после ги задушаваш в теджера с вино и чесън?

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: tnt   
Дата:   25-06-08 10:03

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Cristinel   
Дата:   25-06-08 10:05

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: Todd   
Дата:   25-06-08 10:07

Колко често ги правите тези сложни рецепти ?????

1път в месеца ??? Или по-рядко ...[smilie5]


Знам поне 50 начина за приготвяне на разни меса но в никой начин няма мед и захар....[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Иначе в Чехия съм ял кюфтета подсладени !!!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Колко често приготвяте вечеря или обяд на барбекюто ???
[smilie7]


Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: stoyan_5   
Дата:   25-06-08 10:07

Cristinel - подушвам, че сме от една порода!
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Cristinel   
Дата:   25-06-08 10:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Cristinel   
Дата:   25-06-08 10:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: slivenski   
Дата:   25-06-08 10:11

https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/htxt5173.JPG
http://212.36.3.59/site_pics/173/i_1213472132_DSC_0560_s.jpg


[smilie21] [smilie21] [smilie21]


Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: Cristinel   
Дата:   25-06-08 10:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: stoyan_5   
Дата:   25-06-08 10:18

Любителките на барбекю са застрашени от рак на гърдата

http://health.actualno.com/news_102388.html

https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/zzft2899.JPG
http://www.photoshop-bg.com/gallery/maqpen4eva/309/6.jpg


[smilie8]


Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: ejko   
Дата:   25-06-08 10:19

през лятото как го ядете това свинско не знам! Аз лятно време най-много пилешки пържоли да жулна...

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: stoyan_5   
Дата:   25-06-08 10:21

ejko - на прохладно място до поточе, вечер на вилата, в помещение с колиматик ... и мнооого бира!

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: Gruyu   
Дата:   25-06-08 10:23

Ето и мойта скромна рецепта за веян шаран на скара: Живи шарани по около кило, като ги изчистя, им махам главите и ги разрязвам надлъжно да се получат 2 пъжоли. Посолявам ги повечко и 1 нощ в хладилника, на сутринта ги измивам и ги овесвам на пържината с конец да съхнат.Трябва да е студено, за да няма мухи и др. гадини.За следващата вечер са готови за скарата, намазана както се полага, вече са се втвърдили и са станали като подметка.Пекат се от 2-те страни и после с лимон отгоре.Голяма играчка е, но си струва 3-4 пъти в годината.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Cristinel   
Дата:   25-06-08 10:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към месоядните във форума
Автор: ejko   
Дата:   25-06-08 10:25

[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Cristinel   
Дата:   25-06-08 10:25

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.