Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Някой гледа ли филма по bTV за дома
Автор: Mellor   
Дата:   09-12-07 20:35

в Момчилово май беше...

Отговори на това съобщение
 Re: Някой гледа ли филма по bTV за дома
Автор: Cristinel   
Дата:   09-12-07 20:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: HP   
Дата:   09-12-07 20:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Нели   
Дата:   09-12-07 20:39

Ако не беше този филм, кой знае кога щяхме да разберем за това
Знаех, че са зле, но чак толкова не съм допускала дори.
А много е вероятно дори и да не сме видели всичко.
Все още не мога да повярвам

Дата:   09-12-07 20:40

и честно казано в момента никакво предложение за решеване на проблема не ми хрумва

Автор: marchello   
Дата:   09-12-07 20:43

Аз бях потресен от фимла... и истината.

когато ние всички започнем да мислим по-различно, към по-добро и с любов, много неща ще си дойдат на мястото.

Дата:   09-12-07 20:45

Автор: Императорът.   
Дата:   09-12-07 20:47

Нели - решения много. Напримерно превенцията - прекратяване на бременности, когато се разбере, че плодът е тежко увреден. Повечето болни и изоставени деца са мургави чавета - много кафяви са генетично увредени а и кръвосмесителни изроди. Браковете между близки роднини е нещо обичайно. И най-вече - вместо държавата да хвърля купища пари за хрантутене на здрави и прави мангали, чийто единствен проблем е, че ги мързи, да помага на наистина нуждаещите се - като тези дечица.

Автор: docenta   
Дата:   09-12-07 20:54

ето едно решение:
понякаква причина събираме ония 240 говеда на едно място и правим така, да не си тругнат от това място.....след това се избират още 240 говеда които да заместят старите...с тях правим същото като с предните. и така още 23пъти. след това може би ще влезе някой свестен в онази сграда.

междодругото съм сигурен, че се отпускат средства но просто не стигат до там.

Дата:   09-12-07 21:01

Дата:   09-12-07 21:05

Какво правим - храним отрепки, които заслужават единствено куршум.

Автор: RAFA   
Дата:   09-12-07 22:17

... плаках от ярост за това какво можем и какво не можем да направим за тези деца , за съжаление не само те са в подобно положение [smilie2]. Винаги съм казвал , че ако всеки помага на близките си няма да има изоставени деца и старци. Затова помагайте на хората до вас за да няма подобни неща.

П.П. .. сещам се за един бюджетен излишък какво го правиме тая година. [smilie2]

Дата:   09-12-07 22:27

Императоре, проблемът не е в това, че даваме от нашите пари по 10 или 20лв, а в това че това са човешки същества.
Сигурна съм, че всеки от нас би дал много повече, само както казваш ти да се вземат мерки да не се допуска да се стига изобщо до това.
И както се оказва не парите са липсващото звено - а нещо в системата - когато се потърси отговорност се оказва, че всъщност няма такъв, който носи отговорност.
А как може това да се оправи - нямам представа.

Публикацията е редактирана (09-12-07 22:28)

Дата:   09-12-07 22:40

Именно, право казваш, Нели.

Рафа - майките на изоставените деца са основно две групи - хлапачки, забременели от глупост и циганки, които нагло отиват в болницата, из.ират (с извинение) поредното чаве за пет минути и си заминават, без никой да им търси отговорност.

Автор: Cristinel   
Дата:   09-12-07 22:41

Автор: RAFA   
Дата:   09-12-07 22:55

Точно за това казвам , че трябва да помагаме на хората до нас , не само чисто финансово, а и с отношение. Ако някой родител не е бягал от задължението си да обясни на дъщеря си как да се пази, нямаше да се стига до нежелана бременност. Да мангалите също не ги обичам, но едно дете независимо какво е по произход има право да живее!

Публикацията е редактирана (09-12-07 22:57)

Дата:   09-12-07 23:19

да, като че ли няма кой знае какво значение върху тези скелетчета какъв цвят е кожата

Дата:   09-12-07 23:48

Да, Рафа - зарязаните чавета не са виновни, виновни са мангалите, които ги фабрикуват. Многократно съм казвал, че единственото смислено решение е масовата кастрация на тия изроди.

Автор: IvcheTo   
Дата:   09-12-07 23:56

Нели има - защото повече от тези малформации се получават от факта ,че тъпия ма....ал е спал със сестра си ....
неприятно е , но как да ги спреш да правят такива кръвосмешателства ... или забременяла на 11 години - ми тя няма офоремни детеродни органи , структура и хормонално не е станала жена - а иска да иам дете ... ми не става ... за това се получават и такива отклонения

Автор: Naya   
Дата:   10-12-07 00:28

Гледах филма преди повече от 2 месеца.
Не винете само държавата за ситуацията в дома в с. Могилино - наивно е[smilie24]
Това не е единственото място, където деца и не само, биват "обгрижвани" по подобен начин. Да, ясно е, че средствата не стигат или по-скоро на никой не му пука, че да отпусне достатъчно, но защо решавате, че онези 240 са виновни за състоянието на децата?! Някой вникна ли изобщо в този филм, забеляза ли антихуманното, унизително и брутално отношение на целия персонал към бедните деца?!
Слепотата не е заболяване, покосяващо интелекта, както умственото изоставане, по-познато като олигофрения (тази дума вече дори не се употребява, няма я и по учебниците). Глухотата също. Аутизмът не се лекува, но се постигат резултати големи, когато се работи. Дори с тежката умствена изостаналост (олигофрения, за тези, които не се сещат) - също.... може да са минимални, може да е едно махане с ръка за "здрасти", постигнато с повече от 5 години труд, но е възможно.
Какво гледаме във филма - дете незрящо (това е правилното, а не сляпо), което с годините е развило още мнооого симптоматики на различни заболявания, включително и умствено изоставане, не защото ай кю-то му е ниско, а защото няма необходимата стимулация. И кой е виновен за това - лелките, които ядосани, че за 200 лева трябва да сменят памперси на 13 годишни деца, защото ги е домързяло или им се е сторило сложно да ги раздвижват та се е стигнало до това дередже детето да е с атрофирали мускули, счупени кости и да не може да се изправи. Същите тези лелки, които смятат за единствено свое задължение да блъскат големите лъжици в устите, със скоростта на двутактов двигател, а детето, милото се дави, защото не може да преглъща толкова бързо...?! Въпросните тези лелки, които от хранене до хранене зарязват незрящите по столовете и гърнетата, където единственото, което могат да правят е да се клатушкат, разбира се... И пак тези лелки, които може би веднъж не са прегърнали тези деца, лишени от майчина ласка, от прегръдка, от милувка, от дума дори... Защо - защото са им малко парите ли? А мислите ли, че ако заплатите им бяха от 500лв. нагоре щеше да е различно - не, нямаше. Мисленето ни е такова, манталитетът. Не винете само държавата - тя е виновна единствено, че малко пари се отпускат за институциите - изобщо социалната ни политика агонизира. Държавата вина няма обаче за човешкото бездушие, за склонността да се третират "недъгавите", като личности, лишени от чувства, като животни... по дяволите- хората и домашните си животни гледат по-добре, отколкото са гледани тези деца.
Аз съм просто изумена, че има хора, оправдаващи или най- малкото съгласяващи се и приемащи това нещо. Срам ме е от тази хора (лелки), срам ме е, че съм социален педагог, бясна съм на цялата система. Тези деца умират - умират пред очите на "специалистите". (В тези институции трябва да има социални работници, гижещи се за децата, психиатри, отговарящи за психичното им здраве, доктори за физическото - така ни учеха в университета...) Меко казано съм разочарована, меко казано - потресена... меко казано - ужасена съм.

Автор: rumenn   
Дата:   10-12-07 00:40

Амии аз пак да си кажа че удар с метеорит, диаметър 15 км решава проблема.. [smilie5]
всъщност...решава безпроблемно всички проблеми..[smilie21]

Публикацията е редактирана (10-12-07 00:45)

Автор: DPV_Editor   
Дата:   10-12-07 00:54

И аз го гледах преди близо 2 месеца... Много ми беше трудно да го издържа... Почвах и спирах на 4 пъти - първо без звук, само картина, до някъде. После още малко по-нататък, също без звук. После пуснах и звука - пак гледах до някъде, после още малко натам и накрая го изгледах целия. Наистина потресаващ!
Още тогава се чудех защо никой нищо не споменава за този филм, защо никой не знаеше, защо в масовата преса не се каза нито дума и не се изписа нито ред. Е, дойде времето да се види от повече хора. Това едва ли ще помогне. За жалост.

Виновни сме си само ние.

Тъжно е! [smilie2]

Naya, подкрепям напълно! [smilie24]

Дата:   10-12-07 00:55

Ная - защото никой специалист няма да отиде там за 200 кинта. За такава работа наистина трябва и идеализъм и човещина - да ама с идеализъм семейство не се храни !!!
Те нека дадат по 880 кинта заплата, пък после, от многото кандидати, ще се отсеят най-способните и най-добре грижещите се за децата.

Ивчето право казва също. Отвратително, но това са фактите.

Автор: Safira   
Дата:   10-12-07 01:01

Naya [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

обаче не може да отрече,че и не се прави много.И като бюджет! Липсва заинтересоваността!ето идва известна журналистка,прави репортаж...тогава!чак тогава!

иначе и аз гледах филма преди доста време.ДУМИ НЕ СТИГАТ!!!всякакво изумление...не да кажа отвращение ,ужас и .................са много малко....ох,няма думи и това е.всяка дума бледнее[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   10-12-07 01:06

именно - като бюджет. Всеки месец всеки работещ Българин снася сухо на НЗОК, и редовно гледаме как родители просят помощ за умиращите си, тежко болни деца... да не говорим и тези, филм за които излъчиха днес. Като допълнение лекари и медицински сестри получават жалки заплати, а болниците тънат в мизерия. НЕ Е ЛИ РЕДНО ДА ПОПИТАМЕ, КЪДЕ ОТИВАТ ТИЯ МИЛИОНИ, КОИТО ВСЕКИ МЕСЕЦ НАЛИВАМЕ В ЗДРАВНАТА КАСА?

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.