Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой, който разбира от проектори?
Автор: scrap   
Дата:   19-11-07 22:32

Имам един въпрос за мултимедиен проектор. Искам да си взема този прожектор, но ме интересува един много важен въпрос. Когато се включва или изключва лампата мощността се качва, но не знам с колко. Навсякъде пише, че макс. му мощност е 480 вата, но винаги тя се качва при запалването на лампата.

Ако някой е по-наясно с проекторите, дори не с този модел точно, а по-принцип, ще се радвам да помогне :)

Отговори на това съобщение
 Re: Някой, който разбира от проектори?
Автор: chiphead   
Дата:   19-11-07 22:36

абе, принципно - като включваш някакъв проектор - той не тръгва веднага - май - лампата почва на ниска консумация, и след около 1 минута достига макс. светене - т.е - мисля, че би трябвало да тръгва на понижена мощност ... (поне - имам опит с неккви шарпове, ама - не съм мерил - дали пали с повишена консумация)

Дата:   19-11-07 22:39

Да, със сигурност пали с повишена консумация, но ме интересува дали тя е от сорта на 20-30 вата, или 150-200.

Автор: Han_Solo   
Дата:   19-11-07 23:56

качва се стартовия ток [smilie3] лампата ако не бъркам е металхалогенна или от сорта колко точно се качва тока при запалване не знам но колеги които правят презентации до момента не са имали проблеми, така че каквото пише това си и отговаря , но ако ще си взимаш такава машинка си вземи и UPS че ако спре тока и охлаждането на проектора спре има голям шанс да се попреебе... вентилаторите трябва да работят 2-3 минути докато се охлади лампата

Дата:   20-11-07 00:02

Да, UPS задължително ще има. Мисля, че няма да се качи мощността на повече от 480 вата, поне в спецификациите си пише Max. power - 480 W.

Автор: solo5   
Дата:   20-11-07 00:04

Lamp - 90 Day Warranty
що толкова малко [smilie8]

Автор: asahi   
Дата:   20-11-07 00:07

Щото може да не я спреш за 90 дни.

Автор: chiphead   
Дата:   20-11-07 00:09

соло5, на часове се мери, има си брояч - ама - трябва - кат смениш лампата - да си го нулираш ...

Дата:   20-11-07 00:19

Както пише в линка консумацията на празен ход т.е. без лампа е 15 W и че лампата има начална мощност 317 W . След това казват че макс мощност не надвишава 480 W т.е. 317+15= 432W и след разгряването на лампата макс до 480W. Тоест началният пик БИ ТРЯБВАЛО да влиза в тези максимални 480 вата, нали така? [smilie8]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.