Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с производителност на лапнтоп?
Автор: PeterPAN   
Дата:   31-10-07 13:59

Значи ACER ASPIRE 5601 с Core Duo процесор,
и Интел 82801Г ултра ДМА контролер на ИДЕ-то..

Почна ли да копирам от някое устройство, ЦД, ХДД, Флаш УМИРА, т.е. почва да работи много бавно ...

Тествах скороста на ХДД и паднах ЦЕЛИ 29МБ/с а по спомен трябваше да е около 90МБ/с поне[smilie10]

В контрол-панел пропъртис казава че ИДЕ контролера работи в режим UDMA-5

ПОМОЩ [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с производителност на лапнтоп?
Автор: asahi   
Дата:   31-10-07 14:23

Ъпдейт на биоса и драйверите. Ако не помага - сори.

Дата:   31-10-07 14:40

ми явно ще трябва на биоса да се престраша ...

Автор: solo5   
Дата:   31-10-07 18:35

90Mb/s за HDD на Laptop [smilie10]
аз на моя настолен комп правя 70Mb/s при това на диск с перпендикулярен запис [smilie8]
нещо не ми се вярва да имаш такъв трансфер [smilie21]

Автор: bobihot   
Дата:   01-11-07 05:19

Скоростта на ХДД-то е много добра. Някъде другаде е проблемът. Виж наистина драйверите за дъно.

Дата:   01-11-07 08:21

Неможах да намеря, драйвери за дъното, но изтрих драйвера на ИДЕ контролера и ХП-то си го качи наново и нещата малко се подобриха трансвера стана 38 МБ/с, и значително се подобри ситуацията, но продължавам да си мисля че още нещо куца.

Вчера едно ДВД го записах за НЯКОЛКО ЧАСА (3.9ГБ) при скорост на ХДД 29 Мб/с,
след преинсталирането надрайвера и скорост на трансфер 38 МБ/с същото ДВД го записах за около 30Мин. като почти несе усещасе забавяне в работата на лапни-топа...., докато преди направо умираше...

Но все още едно ДВД го свалям от интернет по бързо отколкото го копирам от ХДД на ДВД има нещо гнило ...

Явно трябва да ъпдейтна и биоса, то не вреди а другия вариант да инсалирам чисто копие на ХП-то и да видя тогава какъв ще е трансфера.

Дата:   01-11-07 08:25

А що се отнася до скоростта на Настолен компютър, не съм правил много тестове, но едно дърво в офиса от преди 3-години дето всеки се оплаква от него дава трансфер 89 МБ/с

А също така погледнах статистиката на програмката с която тествам, данните са от 2004г. доста дискове с трансфер около 50МБ/с имаше и доста с около 30МБ/с явно по този параметър съм в нормата..

Автор: mixmike   
Дата:   01-11-07 08:40

нещо ги бъркаш нещата и то сериозно.
Ъпдейт на Биос-а едва ли ще помогне в случая, да не кажа - сигурен съм. Не сравнявай настолна система с лаптоп, щото настолната е с хард с 7200 оборота, а твоя най-вероятно е с 5400, а не е изключено и да е 4200оборота, особено ако е голям диска.
Второ - записването на DVD също не е критерий. Ако диска не успява да подаде инфо на записвачката - буфера й би се изпразнил. Ако не се е случило подобно нещо - не е проблем диска. По вероятно е, DVD диска да е с гадно качество и да не успява да се запише на висока скорост. Имай предвид и че DVD писачките за лаптоп са доста по-бавни от настолните.
Пробвай дали лаптопа няма някъв МОД да намалява производителността ако работи на батерии, виж драйвери за дъното, засечи точно различните скорости на запис, за колко различно време записват DVD-то.

...И най вече - НЕ очаквай резултатите от подобни тестови програми за скорост да ги достигнеш в реални условия! САТА1 спецификацията има скорост на трансфер - 150МБ/с (но този резултат е записан при идеални лабораторни условия във вакуум). Реално едва ли можеш да очакваш повече от 25МБ/с и то само към друг хард, който е на различен кабел.[beer]

EDIT сега погледнах харда - 5400 оборота е, но е РАТА

Публикацията е редактирана (01-11-07 08:45)

Автор: peterst   
Дата:   01-11-07 08:54

90mb/s стабилни от един хард - мечтата на видеомонтажистите [smilie5] само не казвай, че ползваш великата сандра [smilie5]

а сега по-сериозно: acer не дават ли диск с драйверите? ако няма - на сайта им би трябвало да може да се свалят, а както гледам, модела не е стар, така че проблема е почти нулев.

някои acer-и имат проблеми с безжичната карта под XP, но те са нови модели и за тях има драйвери само за вистата. това покрай един друг лаптоп с такава карта.

в краен случай пиши на съпорта им. те няма да ти откажат помощ [smilie24]

Автор: vga   
Дата:   01-11-07 09:08

ха, аз имах подобен проблем с моя лаптоп-като копираш нещо на харда или от харда скоростта му падаше главоломно! едвам отваряше операта. проблема при мен се оказа kingz.exe, така че си провери за вируси профилактично-проблема може да не е хардуерен [smilie8]

Дата:   01-11-07 15:00

Мерси за инфото, ще погледна и стартираните процеси,че то какво ли не съм инсталирал!

Бе странна е цялата работа явно си плаче за преинсталация, въпреки че не съм пръвържаник на идеята че виндоуса треа да се преинсталира всяка седмица зада работи като хората ...

Автор: Essenov   
Дата:   01-11-07 15:08

Кой ИДЕ контролер ти работи в UDMA-5?

Хардът SATA ли е или ATA?

Щом само при копиране ти се проявява, най-вероятно IDE-то нa ROM-a не е в UDMA режим.

Дата:   01-11-07 15:43

Ми ИДЕ-то на харда поне Виндоуса така казва, сега след като изтрих драйвера и той се самоинсталира след рестарт нещата значително се подобриха, ще пробвам после като копирам по голям файл [smilie11]

Харда е Иде, ТуШиба ТуНешиба - принципно не ги харесвам тях ма такъв са сложили, иначе лапнитопа работи перфектно ...

Дата:   11-11-07 12:17

Да грешката е вярна смених диска със самсунг 160ГБ, 8МБ и дава трансфер 86МБ/сек, а стария тошиба 36/Мб/сек[ezik]

Дата:   11-11-07 12:20

Какъв е извода, преди да си купите компютър тествайте а не вярвайте на добрата воля на производителя.

Светнаха ме за много полезна дистрибуция на Виндоус. WindowsPE + Hirens Boot CD. Зарежда лайв Виндоус с много тулчета, така че преди да купите, сваляте си последната версия и печете, утивате в магазина и ботвате от ЦД-то и пускате тестове ....

Публикацията е редактирана (11-11-07 12:20)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.