Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9     всички  напред  последна
 Някакви идеи, които могат да ни помогнат да плашим кучета
Автор: sakuraki   
Дата:   15-08-12 18:39

Здравейте! Тъй като изглежда в селото на дядо ми има прекалено много овчари и изглежда не са си обучили псетата, някой има ли идея как да ги плашим или изгоним. Днеска докато бях да снимам птици около една река от далече дори без да ги провокирам ги видях как се спуснаха кучетата към мен и овчаря им викаше, но без полза и аз бегом през реката та останах без обувки и се качих на едно дърво. Кучетата ме лаеха сигурно 5 минути и не мръднаха докато не се отдалечи прекалено много овчаря, но това време им стига на 3 големи каракачанки да ме изядът [smilie18] . Знам как да гоня уличните кучета, но тези не знам как ще реагират ако се наведа да взема камък, дали няма да ме нападнат. Та някой знае ли по какъв начин да ги държим далече от нас, за да можем да си снимаме на спокойствие

Отговори на това съобщение
 Re: Някакви идеи, които могат да ни помогнат да плашим кучета
Автор: serjy   
Дата:   15-08-12 18:41

сега ще ти обяснят, че си злобар и никаква любов не си проявил към горките животинки и те от немай къде, малко, ей така за очи, те поджавкали... нищо сериозно [smilie24]

Автор: мара   
Дата:   15-08-12 18:41

един авер си носи пиратки. чувала съм, че по рила имало проблем с туризма, заради овчарските песове, ама при мойте обиколки не съм имала [smile]

Автор: Славов   
Дата:   15-08-12 18:43

ТТ

Автор: georgi969   
Дата:   15-08-12 18:44

Един колега си е записал на телефона вой на бито куче.Твърди че когато го наобиколят бездомните и им пусне воя, се разбягват на момента.

Автор: Myth   
Дата:   15-08-12 18:44

Като Славов.

Дата:   15-08-12 18:48

Serjy тези песове до колкото разбрах ги хранят със сурово месо и без ядове ако надушат кръв ще те захапят не един път са ме гонили такива "горили". Поджавкали, но да видиш как те заобикалят 3 големи каракачанки и ръмжат една ли е нищо сериозно. До скоро и аз нямах проблем докато не се появи този овчар, други пъти когато съм обикалял съм срещал каракачанки, но никога не са ме закачали или лаели. И аз знам за пиратки, но ми се с случвало куче да не се страхува от тях. Аз любов към животните проявявам, но към тези, които ме обичат и мен.

Автор: Myth   
Дата:   15-08-12 18:56

Точно за ТТ са си, ако няма дърво наблизо на което да се качиш, кво правим, обичма животнити, ама такъв звяр дето е като магаре..... е предпочитам аз да съм живия....

Автор: IvoZafirov   
Дата:   15-08-12 18:59

Една по-голяма тояга ще ти свърши работа. Ако не бягаш и покажеш ти агресия обикновено и най-големите овчарки се дръпват.

Това за храненето със сурово месо е мит щото кой е тоя овчар дето ще дава пари за месо за да храни кучета с него. На овчарските кучета порциона най-често им е от запарени трици, ако има малко мляко и хляб е бонус.

Освен голяма тояга (селските псета уважават тоягата защото са яли бой многогкратно от нея) и пиратки помагат, но аз залагам на тоягата. Може някое от овчарките да е по-тъпо и да отнесеш някой зъб докато палиш пиратки. Тоягата си е сигурна работа - респектира ги.

Е, стига да не са 10-15 яки, големи и научени да нападат ама такива псета рядко са по горите. Обикновено са по дворове.

Дата:   15-08-12 19:00

Какво е ТТ ? Кофтито е, че собствениците им не им дреме, защото той ме видя и вика абе те не хапат ама се спускат. Това с кучето на телефона не става, защото те не са бездомни и са уж "обучени" да гонят други кучета ако са близо до стадото.

Дата:   15-08-12 19:02

тт не питай кво е...[smilie18]

Автор: georgi969   
Дата:   15-08-12 19:03

Тулски токарев-7,62

Автор: bOzo   
Дата:   15-08-12 19:05

Те това ги плаши с много голям успех:

https://photo-forum.net/static/forum/2012-08/omuo3027.JPG

Консуматив 9мм, събира 17 в стандартен и 20 в екстендед пълнител. Трябва да се целиш в предната половина на кучето общо взето.

Публикацията е редактирана (15-08-12 19:05)

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   15-08-12 19:05

Кучегон? Има свирки с такава честота, че се дразнят. Дали помагат нямам представа, не съм използвал.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   15-08-12 19:06

Абе не са обучени. На овчарката това и е в гена - да гони всичко живо което наближи стадото. Взимай яка тояга с теб и не се шашкай.

И най-важното е не бягай ако тичат към теб. Вдигни и размахай тоягата. Това ще ги държи на растояние.

Автор: Jim__Beam   
Дата:   15-08-12 19:10

.. Вземи си кучегон братле ....... до 50 метра им се эбава мамата ...... се едно си му вкарал люта чушка в гъзъ .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. или другия път ми се обади да ти дам моя ..... [smilie3]

С тия кърските кучета шега не бива ..... свалят ли те , направо може да те разкъсат .... в тяхна територия си ... [smilie7]

.. Много е важно да не се уплашиш ...... усещат хормона на страха и това направо ги нахъсва ....

Дата:   15-08-12 19:11

Да, като те налетят 2-3 едри каракачанки или кавказци ти им извади свирка и чакай да бягат [smilie18] [smilie18]

Дата:   15-08-12 19:12

Иво, наистина кучетата ги хранят с с сурово месо. Като се прибрах и казах на дядо ми той ми каза, че виждал как са хвърляли сурови мръвки с кръв по тях от току що убито агне. Не съм от страхливите, но от тези кучета ме е страх, че то едното като вдигне е по - високо от мене. Един път показах агресия срещу едно куче, което ме лаеше и ме захапа [smilie5] , но успях да го ритна в гърлото и то избяга, но тези са доста по - големи от домашно куче, ще ударя едното, второто и третото ще ме захапе. Казаха ми, че доста хора се оплакват точно от тези 3 кучета, което ме съмнява, че собственика им ги ядосва/дразни у тях, защото нападат всеки.

Автор: asahi   
Дата:   15-08-12 19:13

Не е селото за теб. Другите хора как оцеляват?

Автор: MarinY   
Дата:   15-08-12 19:14

Дълга тояга!

Проблем е, когато те наобиколят в кръг ... трябва да се въртиш като китайски боец и все някое ще стигне глезените.

След всичките, предложени тежки оръжия, работещо е и

... спрей с вода!
Много ги плаши. [smilie8]

Дата:   15-08-12 19:16

някои да, други - напротив. старото куче на девер ми полудяваше от струя вода. винаги се опитваше да я унищожи [smilie18]

Дата:   15-08-12 19:18

в планинарския форум препоръчват воден пистолет и във водата се слага някаква лютива смеска. цвъркаш им в очите...много са доволни.

Дата:   15-08-12 19:20

[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Да, става с воден пистолет... като им бръкнеш в гъза също им е неприятно и бягат [smilie5] [smilie18] [smilie18]

Дата:   15-08-12 19:25

това не съм пробвал, добре е да получиш съвет от човек с опит [smilie18]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   15-08-12 19:25

гумена палка с оловно топче. има доста предимства
-лесно се носи
-безшумна
-няма кървища
-работи се бързо и удобно

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.