Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 "Фейсбук" премахна услугата за лицево разпознаване
Автор: slivenski   
Дата:   22-09-12 10:38

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5148371

Гигантът "Фейсбук" съобщи, че изключил инструмента за лицево разпознаване, който кара потребителите да се "отбелязват" на снимките, качени в сайта.

Услугата бе определена от властите като една от главните заплахи за поверителността в социалната мрежа.

Ирландският комисар по защита на личните данни Били Хоукс, който започна разследването, изрази задоволство, че платформата ще премахне напълно инструмента от Европа до 15 октомври.

Новите потребители вече не могат да използват услугата, обясни той.

"Доволен съм. Като изпълни обещанието си, Фейсбук изпрати ясен сигнал за желанието си да докаже, че прави най-доброто за защита на личните данни", допълни ирландецът.

Отговори на това съобщение
 Re: "Фейсбук" премахна услугата за лицево разпознаване
Дата:   22-09-12 10:39

това тагването ли е всъщност?

Автор: ejko   
Дата:   22-09-12 10:45

за сефте го чувам, но явно е имало нещо, дето ти разпознава лицето на снимка, на която не си се тагнал и те кара да се тагнеш, ако искаш...

Автор: emovla   
Дата:   22-09-12 10:47

По-гадното беше, че като си сменяш страната(местоположението) често, те кара да си разпознаваш приятелите, за да провери дали си ти.

Дата:   22-09-12 10:55

и на мен не ми стана много ясно за какво иде реч.
явно има някаква връзка с тагването... [smilie21]

Автор: asahi   
Дата:   22-09-12 11:28

Въпреки, че ми е ясно, ич ме не брига.

Дата:   22-09-12 11:29

да, бе. за теб отдавна знаем, че нямаш Фейсбук и не те брига... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: vga   
Дата:   22-09-12 11:29

Когато качиш снимка и на нея има хора имаше софтуер, който улавяше тия лица и предлагаше предположения кой е това, тоест вместо да тагваш на 100 снимки едни и същи хора ти предлагаше да разпознае кой е това и да го направи вместо теб.

Аз лично от самото начало на Фейсбук не разбирам тия кампании за защита на лични данни, вой срещу тях. Ако бях от страната на Фейсбук всеки ден щях да се чудя - тия всичките идиоти ли са? Нито те задължават да си с инстинските си данни, нито да попълваш нещо кой знае какво, нито да ползваш личния си мейл, ако пък решиш, че ще ползваш ФБ както трябва - за връзка с приятелите си - можеш да скриеш абсолютно всяко едно нещо от разглеждане от чужди хора. Аз лично смятам, че хората са кретени и не разглеждат възможностите предварително, а пищят за скъпоценните си лични данни, сякаш някой ги иска и търси [smilie18]

Тая технология поне при мен работеше с променлив успех, обикновено я пропусках, но понякога ми е била и полезна.

Дата:   22-09-12 11:33

vga [smilie24]

наистина.
първо всичко е доброволно.
и второ - ако искаш личен контакт с някого, има скайп, има мейл, има телефон.
това, дето някои умрат да се правят, че кой знае какво тайно нещо правят във фейса, е такава поза, та чак е смешно.

Автор: dobriman   
Дата:   22-09-12 14:11

По-смешни са тези дето нямат фейсбук (ин гледат телевизия), ама барабар Петко с мъжете (на всяка манджа-мерудия) са първи пушки в темите за фейсбук (телевизия).
А тагването, е хубаво...обаче не мен ми предлага хора, които не познавам. Имам предвид ако почна да пиша име, подсказката вкл и непознати за мен.

Автор: tonyboy79   
Дата:   24-09-12 11:30

Да ама работят по цицево разпознаване в момента.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.