Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кола за скрап
Автор: exo99   
Дата:   01-08-12 23:39

[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Кола за скрап
Автор: ценослав   
Дата:   01-08-12 23:42

Само да не кажеш че е "старо" Ауди - А6, 2.5 ТДИ 1998 г., че щи стрОша гълвата!!![cool] [cool] [cool] [smilie21]

Автор: stingray   
Дата:   01-08-12 23:42

чакам и аз :)))

Дата:   01-08-12 23:43

Имам един 20 годишен форд. Нещо му изгоря ел. системата и ремонтът ще струва повече от него.
Имам и друга кола. [smile]

Та въпросът ми е - като извикам лицензирана фирма за скрап и ми дадат там някаква бележка и номерата, при връщането им в КАТ какви такси се плащат?

Някой правил ли е тази процедура?

Щото при мен от 1 септември имам право само на една кола / да паркирам/ срещу годишна такса 150 лева.
Втората трябва да я махам.
Центъра - синя зона.

Автор: Antonio_V   
Дата:   01-08-12 23:45

Мислех, че търсиш...

Автор: asahi   
Дата:   01-08-12 23:47

Правил съм, работи.
Справка Гугъл, "изкупува автомобили".

Автор: ценослав   
Дата:   01-08-12 23:50

В КАТ връщаш номерата и талона и я бракуваш. Тях не ги интересува кво ще правиш с тенекетата. Ма като идеш в НАП да я отпишеш - тях ги интересувая тая бележка от "вторични суровини". Мойта лада като я бракувах ми поискаха такава бележка. Скастрих ги, щото "ламарините" са си мои и ако пожелая сам ще си я разфасовам - алумин на една страна, бакър на друга, тенеке на трета и така ще я предам на вторични. Не можаха да ме оборят. Още повече, че от КАТ ти връщат големия талон на автомобила с напречен печат "БРАК" и по този начин дадени части от колата като купе или двигател /с рег. номера/ могат да бъдат продадени на някой който е катастрофирал и му трябва купе примерно, което да регистрира след ремонта на автомобила си.

Автор: Стоев   
Дата:   01-08-12 23:51

При мен протече така:
Наследствената жигулка набор '75 стоеше 3 години пред колега в Люлин. Обадих се на фирмата, казах, че колата е без акумулатор и трябва да се вземе от место. Дойде репатрак, бях снимал големият талон и носех оригинала. Свериха номера шаси и двигател, натовариха, платиха ми в брой, свалихме номерата и ги прибрах. Издават бележка за отчисляване. С нея, номерата и големият талон - в КАТ . Там след около 30мин чакане - прибраха номерата, надраскаха с маркер големият талон и май ми дадоха някаква бележка, с която отидох в общината, заедно с големия талон. Изплатих всички неплатени задължения, върнаха ми надрасканият голям талон и квитанция.
И толкоз.
Дано не пропускам някой момент.

Дата:   01-08-12 23:52

Вече и аз се консултирах с Гугъл, но информацията е от 2009 год.
Питам да не би да има нещо ново.

Иначе разбрах, че таксите са някъде между 15 и 20 лева.
Ходи се само с лична карта, номерата и бележката от лицензираната фирма за скрап.
Не се изискват други документи - някакви удостоверения от общината и т.н.

Но дали някой има опит с такава процедура от 2012 год. ?

Дата:   01-08-12 23:57

В КАТ се ходи с номерата, талона и бележката + личен валиден документ, с който да показваш собствеността. Аз носех удостоверение за наследник.

Автор: CanoniO   
Дата:   02-08-12 00:12

Бракувах една баничарка, без да имам малкия талон, големия талон и платен данък. Казаха ми, че могат да ми липсват всякакви документи, но нямам право да загубя номерата.
Бракувах баничарката само с номерата. Без да имам какъвто и да е друг документ...

Дата:   02-08-12 00:17

И без лична карта?

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   02-08-12 00:17

Те са ти го казали по-горе. Можеш също да питаш за актуално инфо и фирмата за скрап, те са в час също.
Снимай копия от всичко за всеки случай. Голям талон (не съм сигурен), бележката от фирмата за скрап, за нотариален акт за покупко продажба (пак не съм сигурен). Ланчето като го разкарах, трябваше да ги снимам и тогава да мина на гишетата. Номерата като ги махаш, остави ги само на тенекия, да няма ПВЦ вложка, че трябваше зорлем да махам пластмаси преди да ги върна.

Дата:   02-08-12 00:21

Колега върна едно рено на фирма от Радомир - по-добри пари предлагали.. За жигулка без акумулатор в края на 2010 взех 380уева, вероятно сега и цените са други.

Автор: Cristinel   
Дата:   02-08-12 03:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: dobriman   
Дата:   02-08-12 07:22

Миналата година се занимавах с един 30 годишен ескорт.
Обадих се на 1-та фирма излязла ми от гугъл. Дойдоха в събота, както се уговорихме. По телефона само ме питаха за модела на колата (аз казах мондео) и ми казаха 450-460 лв (не помня точно).
Като дойде раптака - пича вика - то това ескорт бе. Няма проблем, ама е по ниска цената (явно на килограми ги взимат). Погледна дали има акумулатор и по двигателя(дали е там)...казах му..имам резервен акумулатор в багажника - не му пукало - и да му я напълня с боклуци ако искам.
Свали ми номерата. Даде ми парата на ръка и две копия от протокола за брак (каза едно за кат и едно за общината).

После в КАТ с талоните, документа и номерата - пари не съм плащал. Протокола не са ми искали. Дупчиха ми талона и не помня дадоха ли ми бележка. От там в общината - ако имаш неплатени данъци - плащаш. Искат протокола за брак.
Това е.

Както Стоев го е написал,
нищо не се е променило.

Автор: Cristinel   
Дата:   02-08-12 08:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kkkolelo   
Дата:   02-08-12 10:02

Колата е бракуваш, т.е. снемаш от отчет и можеш да си е държиш на вила / село ако искаш, тъй че предаването във вторични няма връзка нито с данъчно, нито с КАТ ... има с КАТ, доколкото прилагаш големия талон, перфориран от КАТ с беляжка "Снето от отчет" ..., т.е. доказваш колата че е твоя ... (В КАТ в документа попълваш, че ще е държиш на вила, никой не проверява) И парите от вторични не са малко, тъй че не подценявай нещата ... Във Варна ползвах ТИ АЙ МЕТЪЛС ... голяма фирма, идват в рамките на деня (даже на момента) и няма като други "нарежи си колата .... т.е. ползвай голяма фирма. Аз за Форд Фокус без двигател, скоростна, помпи, радиатори ... т.е. само купе и ходова част към 350 лв, даже ме резнаха малко, щото имало вода някъде си ... [smilie3] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.