Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     всички  напред  последна
 Sony Vaio Z13 или MacBook Pro Retina
Автор: bgpower   
Дата:   14-07-12 17:35

Sony Vaio Z13 Specs

Apple MacBook Pro Retina

Покрай пътуване в САЩ искам да и взема нов лаптоп и се чудя между тези двата. Макар и да са скъпи, с пътуването ще мога да го взема изгодно и затова искам да си взема върхов модел, който да мога да ползвам с години. Отворен съм обачме, ако можете да ми предложите нещо на другите мварки, което да е равно по характеристики на тези.

Моля Ви, да избегнем дискусиите ЗА и ПРОТИВ Епъл, ами да гледаме просот характеристиките на двете машини.

Важно да се каже е, че се търси ултралек мобилен компютър, с отличен дисплей. Поне в началото със сигурност ще го използвам главно с Уиндоус, пък после може и да мина частично на Мак. Засега поне нямам друга Мак машина /компютър/. Конкретно би ме интересувал и Вашия опит дали подкарването на Уин7 на Мак е толкова лесно, колкото го изкарват и дали всичко после върви добре?

Кое си струва повече?! [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony Vaio Z13 или MacBook Pro Retina
Автор: guesswho   
Дата:   14-07-12 17:40

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Krassy   
Дата:   14-07-12 17:40

Вайо не е това, което беше преди... иначе да съм си купил отново...

Дата:   14-07-12 17:44

Понеже споменахте изисквания за дисплея - като казвам отличен FullHD е достатъчно, не е задължително да е Ретина попринцип.

Мак-а за Уин ще става ли наистина добре?

За Сони и Вайо попринцип и аз имам съмнение, защото те са тръгнали като концерн надолу, и предното ми Вайо все пак имах доста проблеми с него. Особено софтуерно нещата не бяха много измислени.

Гаранцията и на двете международна ли е?

[beer]

Дата:   14-07-12 17:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   14-07-12 17:52

Не е задължително! Аз си написал в началото, че може да бъди всичко, просто не искам да дойде пак някой да ми предлага някое HP, или Acer, или каквото и да било, което да не е подобно по характеристики с предтекст, че то ми е достатъчно.

Ще се радвам да чуя всякакви предложения, просто грубо да са с последното поколение процесори Intel, SSD, FullHD, Wireless N-стандарт и това е. Другото не е фатално.

С Dell съм у нас и ще прегледам и там ситуацията. Конкретно като модел имаш ли нещо предвид?

Поздрави,

Автор: Cristinel   
Дата:   14-07-12 17:53

Автор: Vinsent   
Дата:   14-07-12 18:01

Не е ясно как ще се прояви Ретината в експлоатация. Все пак, на върховите параметри им трябва време за доказване.

Иначе, ако няма други съображения бих предпочел заради Операционната система Ейпъла.

Автор: ntonev   
Дата:   14-07-12 18:02

Според мен основна грешка е да четеш само сухи хардуерни параметри. Намери начин да тестваш това което основно ще правиш и на двете машини.
Но ако искаш да ползваш и двете операционни системи на една машина - вземай мака и си купи unity, някъде около 50 евро мисля беше...

Дата:   14-07-12 18:05

@Cristinel: Ами освен стандартните неща от офис пакетът, и тези за фотоманиаци като Lightroom & PS, имам и няколко служебни програми /неизвестни - следене на инфрачервен видео стрийм например/, които ги има само за Уин. В това ще се състои това, което ще ползвам под Уин. Попринцип нямам никаква идея дали Мак като цяло ще ми хареса - без предубеждения съм и ако всичко е наред, не ми пречи част от нещата като интернет и т.н- да си ги върша директно под Мак. Но в началото със сигурност ще ми трябва и Уин.[thankyou]

Дата:   14-07-12 18:09

Дата:   14-07-12 18:15

Автор: Vinsent   
Дата:   14-07-12 18:17

bgpower, нямаш проблем да ползваш каквато и да е уиндоуска програма с Мак операционна система. Има малки програмки, като WinOnX, позволяващи това да става доста лесно.

А, Майкрософтския офис пакет го има перфектно работещ под MAC OS, дори, мисля че е по-добър от този на Мак, много вероятно защото сме свикнали с него.

Автор: deltalink   
Дата:   14-07-12 18:36

Откакто съм инсталирал паралелс е пускан само веднъж след инсталацията. Почти всичко си има аналог при мака. Някои от аплиациите са по-добри а други не толкова. Но това, което го няма за мак ос винаги можеш да го подкараш с паралелс или фюжън и то без видими разлики. Обратно за съжаление НЕ става.

Дата:   14-07-12 18:45

Благодаря Ви за мненията! Няма да скрия, че ме учудва, че няма един за Сони. Сигурно значи нещо.

Други мнения и идеи за възможни заместители на теци 2 лаптопа? [cool]

Дата:   14-07-12 18:46

Автор: chill   
Дата:   14-07-12 18:51

Тук отговорът е ясен. Tрябват ти специфични програми, които са за Windows - значи вземаш Вайото, щом ти е харесало.

Дата:   14-07-12 18:51

Дата:   14-07-12 18:53

Ти и тука ли искаш да почваш кавга?

Дата:   14-07-12 18:54

Знам, че не говориш на мен.

Дата:   14-07-12 18:55

Дата:   14-07-12 18:58

Мнението ти не е по темата и е персонална обида.

Демек - скандалджия. [smilie21]

Дата:   14-07-12 19:00

Дата:   14-07-12 19:02

По отношение на международната гаранция как стоят нещата в двата случая?[beer]

Автор: yan   
Дата:   14-07-12 19:09

Твърдението, че на мак машина върви ВСИЧКО уиндоуско дали е вярно?!

Човека е споменал нещо за "следене на инфрачервен видео стрийм например"

Може това да е важно, а да няма как да тръгне на мак?!

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.