Автор: gorbi
Дата: 25-07-12 12:21
Айде да не бъркаме Румъния с Трансилвания Нищо че е на нейна територия - там нито се говори по румънски, нито живеят етнически румънци, каквото и да е означава това словосъчетание. Сибиу е бил през 15 век един от 27-те европейски търговски градчета, през които е минавала цялата търговия на континента. Да не говорим че пък че 2007 година Сибиу бе европейска столица на културата и за целта изконсумираха няколко милиарда евро за да възтановят стария град както си е бил преди столетие...
Въобще цялата територия на Трансилвания си е една красива и богата стара Европа, дори през Чаушесково време там много не са ги бутали... Колкото до останалата част на Румъния - аз имам наблюдение основно върху източната част, всеки месец пътувам и имам приятели там - ами доста по-добре се развиват нещата там последните 4-5 години особено... КОнстанца например 2007 година със Зидаров обикаляхме цял ден да открием кафене из центъра, а сега Варна може само да гледа и да хълца - ОПравиха си инфраструктурата, нови пътища, огромни магазини, строителство, обновиха си центъра... Ама цената на час труд е поне три пъти по-висока...
|
|