Автор: Krassy
Дата: 17-06-12 12:59
Преди 2 години някъде... още като бях със Сони Вайо... си казах - абе я да го почистя тоя лаптоп!
Две години преди това го бях ползвал, нито се затлачваше, нито загряваше...
То верно, жената като минава с прахосмукачката събота или неделя, аз грижливо и поднасям лаптопа ха ха да го засмуче откъм дупките... но това друга тема.
Също така имам една помпичка за духане на прахолят, от фотораницата, с нея от време на време продухвах вентилатора и радиатора...
Таааа... както и да е, хванах се да го разглобявам!
Цял час се чудех къде ОЩЕ има болче за развиване... около 10 или 15 бях смъкнал и все отнякъде зад някой ъгъл се подаваше главичка за развиване.
И въпреки това долният капак НЕ пада и не пада!
Накрая търпението се изчерпа и е лек напън скъсах един от болтовете, които не съм видял и който се развива ОТ ГОРНАТА стран на лаптопа - под решетката за високоговорителите.
Ибаси и тъпата работа бе... но... след това залепих с друкомпонентно желязно лепило и стана по здраво от ново.
Това, което ми направи впечатление е почти никаквото замърсяване вътре!
Беше уникално измислено това вайо, не събираше боклуци!
Сега... ако засмуква косми и гнусни парцали, те ще заседнат тук таме.
Но аз лаптопа не го държа в леглото и не го мотая по килими и одеала и затова две години ползване си беше перфе!
Сега съм с макбук и той има... 4-5 болта отдолу и всичко се отваря от раз.
Но не знам дали да си играя... има време, ще разбера...
Той целият е от алуминий, стои студен, дори сега лятото, приятен на допир направо, 40-43 градуса процесора... не се чува...
Като го назоря дига до 70-80, ама тва е положението, няма идеални неща
|
|