Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Wizzair
Автор: hose   
Дата:   22-04-12 13:27

за първи път ще пътувам..
ще трябва да си събера всичко в един багаж, който до колкото четох трябва да е 55-40-20 и до 10 кг

някой има ли опит? има ли проблеми с техника или нещо друго..

Отговори на това съобщение
 Re: Wizzair
Автор: Analgina   
Дата:   22-04-12 13:32

Ползвал съм ги 5-6 пъти. Другата седмица. Никакви проблеми съм нямал.

Автор: TODD   
Дата:   22-04-12 13:42

И язе фъркам с тях ... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: nada   
Дата:   22-04-12 14:15

Редовно патувам с тях.Може6 да си 4екира6 багаж до 20 кг и отделно да вземе6 с теб ръ4ен багаж до 10 кг, с горепосо4ените размери.Понякога ,не винаги ,слагат куфара,4антата в една метална рамка , за да проверят размерите , за тежест оба4е мерят винаги . Има едни куфар4ета с колелца, които са то4но с тези размери ,а и са много удобни после да ги остави6 в отделението за багаж вътре в самолета .Зна4и за този багаж от 10 кг не се пла6та ,но не бива да има никакви те4ности в него , например бутилка вотка,или вода , сок ,вино.Фотоапарата , ГСМ, нося в ръка,ако има6 лаптоп,трябва да каже6 когато го минават на скенера.Приятно патуване[cool] [shtrak]

Дата:   22-04-12 14:19

мерси [smile]
няма да взимам лап топ.. но мисля раницата с техниката да я сложа в другата [smilie3]
течности уж можеш да имаш до 100мл, но без ножички, ножчета...
скоро голи ще се качваме в самолета [cool]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   22-04-12 14:31

ако и ст#ардесите са така ще е яко...

стига да не е из американските авиолинии де, че кат си спомня какви прасета бяха стюардесите и още ме побиват тръпки.

Дата:   22-04-12 14:33

И о6те един съвет. 7 дни преди полета може6 да се 4екира6 онлаин , Така спестява6 десетина евро и може6 да се реди6 веднага за преглед [smilie24] Искам да кажа наи рано 7 дни преди датата на полета ,може и самият ден [smilie24]

Автор: amplified   
Дата:   22-04-12 18:11

Как бе багажа им нали стана 32кг?

Автор: ejko   
Дата:   22-04-12 19:35

IvoZafirov, пътувал ли си с на арабеските авиолиниите..., там освен че са дебели, са кокетни все едно са 50 кила и 2D...:))) А арабелите им хвърлят влажни погледи..., много беше забавно:))) Иначе пред краката широко, все едно съм в лимузина, а не във въздушен рейс, като в щатите... То това беше с тунизийските линии де... За другите не знам как е...
Някъде май не са лоши...

Автор: arakiss   
Дата:   22-04-12 19:45

ми катарските са стройни, сигурно там ги смятат за анорексички [smilie5]

Автор: exo99   
Дата:   22-04-12 20:28

Основният багаж е до 32 кила, ръчният до 10.

Прочети си условията.
Никога не слагай техниката в основния багаж, само в ръчния.
Фотоапаратът може да ти виси на врата.

[smile] [beer]

Дата:   22-04-12 23:23

апарата да, ама обективите... [smilie3]

основния багаж си го плащаш допълнително, както и въпросното чекиране, това последното е 15 евра което... ми е малко странно

аз съм за няколко дни и няма смисъл да нося много багаж, сега питах хора на летището и казаха че дори и статив мога да пренеса в ръчния, което ми е странно... ножичка не дават, а статив Джелезн можело..

ето им правилника -

Hand baggage: Each passenger can carry 1 piece of hand baggage free of charge, to maximum dimensions of 55x40x20cm and not exceeding 10kgs.

Checked-in hold baggage: Any piece of checked baggage is subject to a fee payable per bag, per flight and per passenger. Pieces of baggage can be purchased online or via the call centre. Baggage purchased at the airport is subject to a higher fee. Passengers travelling on Wizz Air Ukraine flights (Airline code WAU) are entitled to 1 free piece of checked baggage. A piece of baggage cannot exceed 32 kgs.

Публикацията е редактирана (22-04-12 23:26)

Дата:   23-04-12 08:43

За това ти казах да се 4екира6 онлаин,спестява6 ги тези 15 евра. И аз патувам за 7-10 дни и ми стига този куфар с багаж10 кг -[cool]

Автор: tofo   
Дата:   23-04-12 09:00

За размерите на ръчия багаж не са толкова стриктни. Ама за теглото проверяват. [smilie8]

Автор: imitev   
Дата:   23-04-12 09:25

И за размерите проверяват.

Решението е лесно - даваш някаква чанта да я чекират, след което си вземаш твоята и влизаш в самолета - никой повече не те проверява [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: PolarBear   
Дата:   23-04-12 09:46

Това въобще не е така. Проверяват размера, не винаги, но достатъчно често. И то на изхода към самолета. Имам поне 20 полета с Wizz и размерът е проверяван на изхода поне 5 пъти.

А и ако излетиш от София без проверка, това въобще не значи че на връщане в Хан, Бове или Форли, да кажем, няма да ти спретнат една проверка за чудо и приказ...

[smilie5]

Автор: mike74   
Дата:   23-04-12 09:51

>За размерите на ръчия багаж не са толкова стриктни. Ама за теглото проверяват. [smilie8]

Аха, нАдай се [smilie5]
Няма да забравя какъв цирк беше на Римското летище с Уиз [smilie5]
Полета за София, наредили се наште българчета всички само с "ръчен" багаж, разбира се ОЧЕВАДНО по-голям от указаните раземери, с точно с тая идея че ще мине номера - е да де, ама не мина [smilie5]
Всички ги накараха да мерят багажа на рамката там с размерите ... то не влАаа ...[smilie18] [smilie18] един юнак даже във буквалния смисъл скача върху чантата да я напъха в рамката - е, напъха я ама после не можа да я извади от там ... абе пълен цирк. Накараха ги всички да си платят като попове.

Та моя съвет е - спазвай си указанията за размерите на ръчния багаж стриктно, щото не се знае дали ще мине номера. Понякога дори за съвсем малко се заяждат, верно че случая за който казвам за 90% бяха с наистина по-големи от разрешеното чанти и съвсем правилно си ги таксуваха, но имаше и случаи с куфарче на колела с абсолютно точните размери но колецата на куфарчето стърчаха с 2 санта и съответно не може да влезе във въпросната рамка, еми пак го таксуваха, а това вече си беше чисто заяждане.
Така че ако все пак си малко повече багаж, по-добре си го чекирай - плаща се но това е положението.

А от друга страна казваш че ще имаш ръчен багаж и отделна чанта/раница за техниката - мисля че разрешават САМО един ръчен багаж т.е. в случая стават два броя багаж и пак ще те таксуват.

Най-добре си прочети внимателно условията на Уиз от техния сайт, доста подробно са си описани.
[beer]

едит:
От сайта на Уиз:
"Пътниците имат право да носят само една бройка ръчен багаж с максимални размери 55x40x20 и тегло, което не надхвърля 10 килограма."

Публикацията е редактирана (23-04-12 09:56)

Дата:   23-04-12 10:02

представям си как е скачал[smilie18]

да, споко, за това ще вкарам малката раница в по-голямата, мерих, смятах,.. ок е[smile]

в краен случай ако нещо се оплеска ще се доплати

веднъж така от Брюксел като се прибирах с българия еър ми направиха проблем че съм с две малки раници - под малки разбирай наистина малки - ученически, и беше странно защото на отиване никой не ме погледна, но на връщане голям зор... та едната мина за багаж на една позната

Автор: ejko   
Дата:   23-04-12 10:15

а можеше да мине за багаж на някоя непозната и после романтичния филм си го гледал...- смях и сълзи, смях и сълзи...[smilie18]

Дата:   23-04-12 11:17

[smilie18]

Автор: Djogata   
Дата:   23-04-12 11:22

Заради тези циркове и врътки мразя да летя с такива измекярски компании. "Нормалните" фирми също много намалиха цените си в последните години, така че предпочитам да платя малко повече и да се отнасят с мен като с човек, а не като с потенциален престъпник, и да ми прилагат хватки за измъкване на още пари на всяка крачка.

Автор: tofo   
Дата:   23-04-12 11:34

Преди няколко дни ровихме за полет от Холандия. Последно с Еър франс излезе по-тънко. А февруари билетът ми беше 38 кинта[smilie10][smilie10] [smilie10] ...

Автор: RAFA   
Дата:   23-04-12 11:40

Спазвай им правилата за ръчен багаж и няма да имаш грижи [cool] . Миналия месец от Лутън пуснаха хората с големите куфари на чекинга и после преди влизане къмн самолетя, една кака изкара мерилката [smilie5]. 60 паунда беше таксата за екстра багаж [smilie6]

Дата:   23-04-12 13:00

лукса винаги е въпрос на пари... по тази логика има хора които пътуват само бизнес класа.. пък има и такива което летят с частни самолети [smilie21]

Автор: neuromancer   
Дата:   23-04-12 15:09

Е то човек си прави сметката предварително, трябва ли му багаж, иска ли сок с бисквитки или не, дали да лети до Милано или до Бергамо...
Летял съм с Райънеър за стотинки, само с ръчен багаж, и после билета за влака до където искам в Шотландия ми е бил безплатен. Но това беше отдавна, а сега гледам че се циганят все повече и повече.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.