Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 да живеят МЕДИЦИТЕ! смърт на системата!
Автор: мара   
Дата:   18-04-12 20:44

сега да ви кажа за кво стаа въпрос:
Нашта съфорумка, дето вече рядко влиза ани123 , без малко да я бастисат у Варна. В рамките на 1 седмица 2 пъти идва бърза помощ, двама различни лекари не успяват да преценят сериозността на положението и се опитват да лекуват чудовищно главоболие с почивка и хапове за настинка. 2 пъти близки я карат в спешно отделения и на втория път имат късмет, че се оказва на смяна лекарят, който е бил втория път в линейката. Човекът вече явно е наясно, че не става дума за грип, приема я и назначава изследвания. Оказва се аневризма в мозъка. Приемат я в неврохирургията.
Лекарят на смяна там обяснява, че трябва да се изчака, да се стабилизира медикаментозно няколко дни, за да се свие(или както там е терминът) уголемената в момента аневризма, да се разнесе кръвта от лекия кръвоизлив и нам още какво. На следващия ден, вероятно решен да кове желязото, докато е горещо и да не изпусне клиничната пътека, казва друго - незабавна операция, съобщава им и цифра(което всъщност при операция по спешност не се прави, ако се спазва духът и буквата на закона, реално няма и направен избор на екип). Тогава Ани и близките й почват да се чудят кво става и да разпитват приятели и познати доктори(говорим за ден време). Оказва се, че въпросният доктор няма голям опит с аневризми, цената на консуматива във Варна надхвърля доста цената на същия в София, цената на операцията(изборът на екип) - също. В края на краищата хората решават, че ако ще избират екип, предпочитат той да е в болница, в която по цял ден черупки отварят и се спират на "Св. Иван Рилски" в София. При това положение мадамата я изписват от Варненската "Св. Ана", а близките за своя сметка и за свой риск я транспортират до София. Добре, че имат познати, приятели и интернет, та намират специализирана линейка с подходящо окачване, прилежаща апаратура и жив специалист-придружител.
Тук я приемат веднага в реанимацията, макар че е в добро състояние, по Великден я стабилизират хептен, правят всички изследвания и вчера я оперираха. Нещата засега са пушка. Цената е по ценоразпис, обявена на таблото, внася се в касата, вкл. и цената на консуматива.
А сега за моите наблюдения - персоналът е чудесен, хората са мили, отделението е като космически кораб, за сефте виждам толкова много спазващи се правила, докторите мернах за малко - бяха симпатяги и много търпеливо-обяснителни.
Тези хора всеки ден много пъти връщат нечия майка, нечий любим, нечие дете, нечий близък. Тези хора заслужават благодарност, признателност и добро отношение. Нека не ги превръщаме в търговци. Защото системата е такава. И ако не беше такава, едва ли щеше да се разиграва оня фарс във Варна.
И да, мърша има навсякъде, некомпетентност - също, ама съществуващата система ги институционализира.
Освен това тук има една интересна подробност - тая операция може да се спести и да се замени с безкръвна и неинвазивна, но таз относително лека и нерискована алтернатива не се поема от касата и струва около 30 000 лв.

Отговори на това съобщение
 Re: да живеят МЕДИЦИТЕ! смърт на системата!
Автор: asahi   
Дата:   18-04-12 20:47

Ги стискаме палците да се оправи Анито, пък останалото все някой ще го нагласи.

Автор: Щурче   
Дата:   18-04-12 20:55

Да е жива и здрава, и бързо, безпроблемно възстановяван на мацката! Адмирации и на всички добри хора и професионалисти, които са се нагърбили с медицина! Това не е за всеки [smilie24] [beer]

Автор: diandimov   
Дата:   18-04-12 21:03

Сметай колко хора са си отишли заради такива като оня лекар във Варна...

Автор: alex1954   
Дата:   18-04-12 21:45

Все повече ще стават такива като тоя във Варна и по-малко такива като тези в София, докато останат само лекари пенсионери с бастуните.Младите лекари се гонят от държавата.
Така е замислена цялата работа и системно се работи в посоката:
-няма лекари-няма пациенти
-няма пациент-няма човек
-няма човек-няма проблем[smilie2]

Автор: wiseacre   
Дата:   18-04-12 21:47

Стискаме палци всичко да свърши успешно! [smilie24]

Автор: chipsy   
Дата:   18-04-12 21:58

Според мен след публичен разстрел на 2-3ма такива лекари и нещата ще си дойдат на мястото. Радикално, но гарантирано ще сработи. [smilie5]

Автор: ogimag   
Дата:   18-04-12 22:05

И тогава кой ще те лекува бе?

Всъщност ще ти кажа кой и къде.

Ще си продадеш къщата и ще ходиш в Анадола да те лекуват.

Дата:   18-04-12 22:06

alex1954 - ВСИЧКИ лекари, сестри(и братя![smilie5] ) бяха млади. или поне относително млади - до около 45. само не знам шефът на екипа, който е и шеф на неврохирургията колко годишен е, защото не съм го виждала.
абе не знам как им се формират заплатите, ама съм просто доволна да виждам такива хора. нямат вид на бедни, окаяни и нещастни. и изобщо никак не мисля, че медицината тук е в толкова ужасно положение, колкото си въобразяваме.
ама нека не забравяме, че аз говоря за софия и съм наясно, че по другите градове(освен пловдив и отчасти варна) не е баш така.

Автор: cicomanco   
Дата:   18-04-12 22:08

Тя наскоро май имаше рожден ден![beer]

Дата:   18-04-12 22:17

ми относително скоро, да ;)

Автор: atrifonov   
Дата:   18-04-12 22:38

дано да има късмет жената и всичко да се оправи[smilie24]

А иначе на мен ми писна вече от цялата система, безпаричие и най- вече от отношението на хората към нашата професия, неблагодарността, насаждани и от нашите мили политици, за да отклонят вниманието на обществото от наистина важни и неудобни за тях проблеми

И вече взех сериозното решение да се чупя от нашата мила татковина и да потърся щастието някъде където ще ме уважават и заплащат адекватно моя труд и знание. Въпрос на време е
Спрял съм се на скандинавските страни

Баста на цялата глупост и цигания в тази страна

Автор: 2nYo   
Дата:   18-04-12 22:58

4ипсиии, не лекари трябва да се разстрелват, а политици !

Автор: 2nYo   
Дата:   18-04-12 23:12

Атрифонов, лекарското съсловие е от4асти виновно, защото не си гони само мършата, а нерядко даже и покрива откровенни свинщини ! Не казвам 4е вси4ко е гнило4, напротив-и аз съм благодарен на лекари без които щеше да ми е много тежко, и на хората около мен (последно на Баща ми му сложиха пейсмейкър) ! Оба4е съсловие от високообразовани и с много отговорна работа хора, не може да се държи като ощипана мома, стане ли дума за проблеми вътре !
Още веднъж казвам Благодаря на Лекарите които си вършат работата както трябва !

Автор: chipsy   
Дата:   18-04-12 23:13

Има лекари,които са чисти мародери - опитват се да правят пари от нещастието на хората. На такива аквото и нказание да им се наложи им е малко. За добрите лекари - [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: feliz   
Дата:   18-04-12 23:14

[smilie24]

Автор: alex1954   
Дата:   18-04-12 23:27

Мара- Вярно, София не е България.
Но въпросът не е само до заплатите, за да загубим младите лекари. Държавата, чрез медийните манипулации,чрез невъзможността да се развиват в професията, чрез униженията, на които ги подлага, ги убеждава, че няма смисъл да упражняват тази професия в България.
Самият Борисов го каза:"Както Германия изнася мерцедеси, така и ние ще изнасяме лекари да славят България по света."(Грижим се да има кой да лекува чуждите граждани!?)
Но няма смисъл да говоря повече по този въпрос
Явно хората не са готови да разберат какво ги чака.

Автор: lillia   
Дата:   19-04-12 01:55

Пожелавам и бързо възстановяване и много сила и здраве занапред[smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   19-04-12 02:33

Както се изнасят, така и се внасят лекари. Взе по-често се срещат араби лекари, засега повее по спешните отделения.

Автор: pif   
Дата:   19-04-12 02:54

Проблема с докторите е много сериозен. И не е само в заплащането ами в манталитета на хората като цяло. И на докторите и на пациентите. Когато си наврем мършата в ъгъла вместо да и даваме власт и да и се кланим - тогава ще се оправим.
Тарикатите го правят щото може. Да криминализират искането на пари на ръка от доктор и да има смели хора които да се оплачат като им искат пари и всичко ще си дойде на мястото.
Ама ние сме мафия и .. да живеят кинтите.

Автор: tnt   
Дата:   19-04-12 03:39

Аничка да се оправя бързо пожелавам. [smitten]

В Пловдив положението не е особено розово по мои наблюдения от миналата година.

И заради всякакви подобни ситуации не само млади хора, всички ще се чупим от така наречената "мила татковина". Амин!

Автор: diandimov   
Дата:   19-04-12 04:18

Асахи, това че лекарите ще отиват масово да бачкат в чужбина го казах в една тема преди години. И съм бил прав - ей го Трифонов се стяга.

Казах също че ще дойдат индийци лекари, помниш ли?
Но те няма да бачкат дълго за тези "заплати". Ще вземат документи, и ще идат в Европа или в Америка. Българското здравеопазване е обречено на текучество. Така си го направиха българите. Грижливо и прилежно си го изработиха за тези няколко десетилетия "преход".

Ще стане така че да идеш в бърза помощ и лекаря да не разбира български.
Пък после ми се смейте като пиша. Ама съм бил прав!

Автор: imitev   
Дата:   19-04-12 08:26

В Румъния отворили нова болница. Чисто нова.

И не могли да намерят персонал, защото шефа на болницата казал че ще следи стриктно за да няма злоупотреби и кражби [smilie18] [smilie18] [smilie18]

За добрите лекари професионалисти - уважение!

Автор: vizov   
Дата:   19-04-12 08:48

Глейте са, проблема с докторите е като всеки друг проблем, свързан с психологията на народа. Просто в медицината най-много си личи и засяга най-пряко хората. .. Аааа, да, и в съда е така, ама поне не си играят със здравето ти, само с живота ти [smilie3]
Същоото е в кварталното магазинче, в ЧЕЗ, в чистотата, по строежите, в администрацията. Има една съседна тема за нещастието на българина. Ами ето там е отговора на загадката. Системата е мръсна, но тя се гради на хората, които я създават. Повечето лекари се оплакват, но правят всичко по силите си системата да остане такава. Както и в повечето сфери около нас. Иначе няма проблеми нещата да се оправят, но няма желание за това.

ПС Димов, ти май откри топлата вода, а? [smilie5]

Публикацията е редактирана (19-04-12 08:49)

Автор: nsirakov   
Дата:   19-04-12 09:54

Защо смяташ, че повечето лекари са доволни от системата?

Ако системата зависеше от лекарите, повярвай ми, тя сега нямаше да е такава...Но не зависи, никой лекар няма ПРАВОМОЩИЯТА да промени системата на здравеопазване... Зависи от тези, които са избрани да ръководят народа... А те са избирани от всички нас...

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.