Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Пратка от Китай, Шенжен
Автор: sakuraki   
Дата:   28-10-12 22:05

Здравейте! Искам да поръчам едно кожено яке от ebay.co.uk, но не знам дали няма да имам някакви данъци, или други неща с митницата. Ето го въпросното яке цък 28 паунда струва. Или няма да плащам нищо, направо ще пристигне в пощата и ще си го взема от там.

Отговори на това съобщение
 Re: Пратка от Китай, Шенжен
Автор: Jim__Beam   
Дата:   28-10-12 22:08

.. педеразко ней тва яки .... [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Автор: steeens   
Дата:   28-10-12 22:09

Item location: HongKong, Hong Kong

Май ще плащаш допълнително.

Дата:   28-10-12 22:13

Jim, якето не е за мен, за подарък е [smilie5] . Oт там съм поръчвал само до 3 паунда и направо в пощата дойде, ама тва е 30 паунда и не знам как стоят нещата.

Автор: Vinsent   
Дата:   28-10-12 22:16

Ама това не е от Англия, а от Хонг Конг

https://photo-forum.net/static/forum/2012-10/rbdw6075.JPG

28 паунда са приблизително 45 щатски долара. Много вероятно е да плащаш.

Дата:   28-10-12 22:18

Vinsent, ти май не четеш какво съм написал [smilie6] , поръчвам го от английския, но е продавача е в Китай. Затова се зачудих дали ще плащам нещо.

Дата:   28-10-12 22:23

Не е важно от къде го поръчваш, а каква е страната на произхода. Друг е въпроса, че не знам какви са ни митническите договорености с Хонг Конг, но ако няма някакви преференции за тази стока или групи стоки, понеже надвишава 30 долара ще платиш мито и ДДС.

Автор: steeens   
Дата:   28-10-12 22:29

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   28-10-12 22:41

Стоки закупени от страни в ЕС на каквато и да е стройност не се облагат с мито и ДДС в България (вижте по горе писах за Location на пратката) стоки извън страните от ЕС се облагат с мито и ДДС.

Никой не иска да се занимава с митницата, но понякога се налага. Пратки на стойност до 45 евро (с включена вътре доставка) НЕ се обмитяват дори и да са от страни НЕ-членки на ЕС и пристигат в кварталната ви поща. В някой случай се налага да отидете в централната поща. Стоки (идващи от страни НЕ-членки на ЕС) над 45 евро (или еквивалентни на тази сума други валути) се задържат от митницата и трябва да отидете да ги освободите от там. T

Toва означава ли, че няма да имам мито?

Автор: benisio   
Дата:   28-10-12 22:44

Може да си го поръчш през този сайт:
gabco.org
Коректни са. Имат доставка до Бъглария два пъти седмично. Просто при покупка от даден сайт даваш техния адрес, те им го доставят и после те ти го доставят.

Публикацията е редактирана (28-10-12 22:47)

Автор: asahi   
Дата:   28-10-12 22:54

Приготви се да плащаш мито и ДДС в/у тоталната сума. Това е пратка от ХонгКонг и ще пристигне като такава без значение къде е търговецът.

Дата:   28-10-12 22:59

sakuraki написа:

> ...
> Пратки на стойност до 45 евро (с
> включена вътре доставка) НЕ се
> обмитяват дори и да са от страни
> НЕ-членки на ЕС и пристигат в
> кварталната ви поща. В някой
> случай се налага да отидете в
> централната поща. Стоки (идващи от
> страни НЕ-членки на ЕС) над 45 евро
> (или еквивалентни на тази сума
> други валути) се задържат от
> митницата и трябва да отидете да
> ги освободите от там. T
> ...

Имах премеждие преди време за пратка от Щатите на стойност над 30 USD. Ако нещо междувремено се е променило в наредбите, не съм компетентен, sorry.

Дата:   28-10-12 22:59

E нали уж е до 45 евро е границата на стоката, това е повече от 28 паунда, доставката е безплатна, защо ще плащам мито и ДДС.

Дата:   28-10-12 23:00

Няма уж, няма муж. Има митническа тарифа. Чети там.

Дата:   28-10-12 23:05

Пф, да пикам и на държавата и на законите, пишат едно пък друго става. Разгледах закона и пише, че до 45евро няма, нито мито,нито ддс, а сега пак трябва да плащам?

Дата:   28-10-12 23:18

Линк?

Дата:   28-10-12 23:23

http://mitnici.eu/?action=n&id=824

Автор: sir_sky   
Дата:   28-10-12 23:24

Брех че сложно у БГ дори и не си сигурен колко ще платиш за да си вземеш пратката! Тук в ипония, нема мита нема ДДС като пазарувам онлайн, било то от Китай, или от Англия, дори и не ходя до поща да си го вземам, каквото си поръчаш ти го носят до вратата, разписваш се и готово![smilie24]

Публикацията е редактирана (28-10-12 23:30)

Автор: boZo   
Дата:   28-10-12 23:25

Според мен за това яке няма да платиш никакво мито и ще ти дойде в пощата - там само ти взимат 1.50лв. някаква пощенска такса. Пазари се с продавача да ти пише по-ниска стойност на пакета и си в джаза. Отделен е въпроса, че това не е от естествена кожа, ама за тия пари толкова.

Дата:   28-10-12 23:38

.. Да носиш "кожено" яке от изкуствена кожа , е като да туриш на Москвича на решетката мерник от Мерцедес .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. да не говорим , че самият модел е хранителна среда към хомосексуализъм ..... [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Дата:   28-10-12 23:39

boZo, то якето е за подарък, тъй че голяма работа, като е такава кожата [smilie5] . Аз си бях взел едно за 180лева миналата зима и не пропуска и не мърда, но е естествена кожа, а тая есен си взех едно за 40лева и като заваля един дъжд, целия станах като мишка. Опитах се да изпратя писмо до митниците преди малко, но нищо не става, натискам изпрати и нищо, пробвах и с друг браузър, сейм шит [smilie5] . А ако поръчам няколко работи, но от различни продавачи, не се събира сумата на едно, ами се изпращат по отделно, нали?

Дата:   28-10-12 23:42

Това е сайтът на митницата.

Автор: boZo   
Дата:   28-10-12 23:43

Да, предварително се пазари с продавача на етикета в/у пакета да ти обявява по-ниска стойност и си ОК. Докарвал съм текстилни фонове за сумати $$$ без да платя стотинка освен шипинга. Обявява се по-ниска стойност, съдържанието се пише мостра или употребявано и всичко е ок.
Якето, дето ще поръчваш е по азиатския размер и е от някаква изкуствена кожа.

Дата:   28-10-12 23:45

Аз пробвах тука, а на този сайт където го даде, не мога да намеря къде да задам въпроса си [smilie5]

Дата:   28-10-12 23:53

.. Аз през ден пращам разни боклуци за цял свят ...... и понеже са ми предварително платени през ПейПал , пиша на митническата декларация - 30€ , което е максимално допустимото .... всъщност , това е застрахователната стойност на БГПощи .... ако се загуби пратката .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. Демек , ти като му платиш на китаеца педераското яке , той може да го пише подарък или пък $3 ..... и къв е проблема с шибаните митници ..... [smilie7] [smilie7]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.