Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Да снимаш в България
Автор: Bumerang   
Дата:   28-01-12 12:46

Провокиран от много теми във форума къде е възможно да се снима и къде не /на концерти ,манастири ,близко до военни обекти.Лили Иванова и т.н./ми идва наум ,че в скоро време това няма да е възможно никъде .Включително и ония "птичари" по резерватите или ловните ни стопанства в България.Съвсем наскоро дъщеря ми с нейният приятел влезли в манастир /мисля ,че беше в Араповския/с нейният приятел с фотоапарат със затворен обектив без да имат намерение да се снимат вътре и една обслужваща манастира жена с клетви от типа на:"Бог да ви е на помощ ако сте снимали тука".След тия клетви децата без да реагират се обръщат и си отиват без да влезнат в манастира .В същото време си мисля ,че в една мюсюлманска страна /Турция/ снимах /и не само аз/в най големите джамии и музеи колкото и каквото си поискам .Изключения някои позлатени икони и стенописи .Изключението беше за светкавици.
Страхът да не се снима в черкви и манастири за да не се покаже "истинският"неподправен двойствен живот на мазни попове и калугери.Певците и певиците от страх да не се видят следи по застаряващите или вече остарели лица подправени с много "пълнители".По голяма част от българите не искат да ги снимат вероятно щото се смятат за грозни или защото в момента на снимките правят нещо нередно /незаконно/:-)
Или в немалко случай алчността на някои уредници ,да могат от тия забрани ще се изкарат някакви пари .Такъв пример е в Ягодинската пещера. Не снимай -защото ако искаш спомен от там трябва да си купиш некадърно и лошокачествено направен диск със снимки ,който се продава в павилион пред пещерата.
Фото техниката и софтуера са толкова напреднали ,че човек с камера вградена в жилетката си ще ти снима космите в носа или пломбите в зъбите без да се усетиш,което прави безсмислени всички тия забрани.Американски и руски космически кораби снимат от космоса качествено и отчетливо изображението на едно долорава банкнота.
Вероятно темата е многократно дискутирана но се провокирах от по горната тема за проверките за фото техниката и коя техника е професионална и коя не на концерта на една световно неизвестна румънска певица.

Отговори на това съобщение
 Re: Да снимаш в България
Автор: dobriman   
Дата:   28-01-12 12:54

последният ред е достатъчен за да те оценя и НЕ прочета "мисълта" ти

Автор: georgi969   
Дата:   28-01-12 12:55

Ааааа, може да се снима.

ама трябва да си платиш.
Цялата ни църква е едно предприятие.Поповете са търгаши, с малки изключения.

Автор: firebird   
Дата:   28-01-12 12:55

Ами, малка, но съществена поправка - певицата на е румънска, а финландска, спрягаше се Румъния, защото там бяха закъсали с пътя. И самата певица е Ок със снимането, били сме на 3 нейни концерта преди това и съм си влизала без проблем.
Проблемът е от организаторите в снощният случай.

А това манастирите - ами да си ги пазят от снимане... Да ги пазят и от хора...
Така по-бързо ще се затрият, в техния живот на лицемерие и пороци.

Автор: Matataupa   
Дата:   28-01-12 15:09

В Ягодинската не може да се снима?

Автор: Todd   
Дата:   28-01-12 15:16

В Троянският щях да счупя на един поп носа де ми дотягаше за фотоапарата ама се разкара отчето ....

После неква лелка с бърдуци и тя измрънка ама като посегнах към камарата с гърнетата и тя миряса.... щях да им бия един шут .

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Gruyu   
Дата:   28-01-12 15:23

В Троянския навремето кръщавахме на кумеца щерката, и като ни видяха с еос 1в и еос3 и ни поискаха 100лв, за за си снимаме сами кръщенето![smilie10], но накрая се спазарихме за 15лв!

Дата:   28-01-12 15:27

И аз съм снимал кръщене в Бачковския /вероятно срещу солидно заплащане от страна на дядото на бебето/.На въпроса към дядо Борис /игумен на манастира /дали мога да снимам от терасата на вторият етаж той ми вика:"Снимай -манастира е твой":)))

Дата:   28-01-12 15:49

Последният път в Троянският някакво хлапе-слуга...не знам как се казват- дойде да ми казва, че ако искам да снимам службата трябвало да си платя. Казах му да ходи да чука касовият бон, ще искам и фактура - ще си платя и ... си решихме проблемите.

Автор: vladi1969   
Дата:   28-01-12 16:19

"Светците носят вносни дрехи,
поповете вонят на ром,
въпроси никой не задава,
мълчанието е закон."
АХАТ

Автор: ценослав   
Дата:   28-01-12 16:39

Не съм имал проблеми във Видинските църкви и по други, не толкова известни манастири. Цялото кръщене на внучката си снимах и с камера и със сапунерката. Е, питам и щракам. От поп, до поп има разлика все пак. Е, и от певеци до певица.[cool] [cool] [beer] [beer]

Дата:   28-01-12 16:43

Правилно
И като са сложили знаци "забранено снимането"...винаги се стремя да снимам по-прикрито.

Но ако ще ми искат пари - само срещу документ.

Автор: peter_m   
Дата:   28-01-12 18:42

Конкретно за църквите - като има сватба например може да се съдереш от снимане, иначе било забранено ... [smilie18]

Интересно ми е има ли някъде написано че е забранено снимането в църкви и манастири (освен табелите). Или ни правят на маймуни. И ако е забранено - защо е разрешено при плащане ???

Публикацията е редактирана (28-01-12 18:52)

Дата:   28-01-12 18:48

Сещам се примерно и за язовир Кърджали ... Там снимането е строго забранено, на възвишението има военен който само това гледа - а те види да вадиш фотото или телефона и почва да свири и вика. АКо не го прибереш - ще ти го вземат като едното нищо. Все едно си някакъв шпионин и след теб ще стрелят ракетите по язовирната стена. Аз ако реша да правя шпионски снимки ей така открито ли ще снимам ...

Автор: legbapetro   
Дата:   28-01-12 19:56

Как ще е забранено да се снима на язовир Кърджали? Нали всички пускат снимки на един завой там?

Дата:   28-01-12 20:00

имах предвид стената.

Дата:   28-01-12 20:11

Под стената да няма ядрен полигон?[smilie7]

Автор: alsash   
Дата:   28-01-12 20:17

.....мизерия...

Автор: kkkolelo   
Дата:   28-01-12 20:45

Есента отивам на концерта на Робен Форд & в морската градина във Варна ... "Рок на колела" ли беше ... Приятно бях изненадан от доброто озвучаване, камерна публика ... преди тях бяха други ... застанах току под самата сцена и заснимах ... гледам 1-2 колеги пуснали светкакивици, по едно време и аз ... и си сменях и обективите - 50/1.4, 24-70/2.8, 135/2.5 ... снимахме повече от час и поне половин час от концерта на Р Форд ... Тогава едно момче от организаторите дойде и деликатно каза на колега до мен да не снима ... Някои продължиха, други скоро дошли и неразбрали и те ... Р Форд и той помоли с усмивка 1-2 пъти ... И като се почна "самоконтрола" [smilie5] на публиката ... една патка направо си сложи ръката върху обектива на колегата зад нея ... с движение ала "като ти обърша един" [smilie18] един и той зе да рипа и да налита срещу тея с хапаратите [smilie18] ... Сигурно нещо ала да не се изложим пред чужденците ... [smilie8]

Автор: slav4cho   
Дата:   28-01-12 21:02

Аз винаги съм се чудил,на таксата за снимане.Влизаш в пещера някъде и ти казват дай 2 лева за снимане?!?!?!?!Плащаш вход за нос Калиакра примерно отиваш до музея и ти казват 2 лв за снимане.Това хората се чудят от какво да вадят пари ебаси ...

Автор: OIM   
Дата:   28-01-12 21:12

Докато фотографите у нас не се осъзнаем и не започнем да си отстояваме правата , много ще пишем ''ебаси '' по форумите

Дата:   28-01-12 21:17

Като няма ясен закон не може да отстояваш нищо[smilie7]

Автор: bleuetoile   
Дата:   28-01-12 21:18

Във Франция, ако искаш да вадиш пари от снимане на пейзажи, в които някой вече си е припишкал авторитет, демек авторско право - градинка, сграда, църква и т.н. - първо искаш разрешение, после плащаш - колко и какви кадри ще продадеш, и въобще. Включително за снимки за пощенски картички или просто за изложба, на айфеловата кула или някаква си неизвестна сграда, но пък припишкана...[smilie18]

Автор: bleuetoile   
Дата:   28-01-12 21:19

Точката за румънската певица искрено ме разсмя, мерси[cool]

Дата:   28-01-12 21:33

Е [smilie7] добре Финландка .Ама Финландците освен Нокиа нямат нищо друго известно:-)[smilie7] Виж румънците имат[smile]Според банкера Буров най хубавите жени са румънките[smilie7]Въпроса не е за националността на даден певец или певица а за разбирането на някои наши "гавази" кое може и кое не може да се снима.Как изглежда професионалният и как непрофесионалният фотоапарат[smilie7]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.