Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Молба за помощ - некоректен продавач
Автор: lalanon   
Дата:   03-01-12 11:36

Здравейте,

С неудоволствие пиша за проблем с некоректен продавач, отказващ да приеме обратно обектив, който ми е продал, въпреки, че байонета на обектива се оказа сгрешен - т.е. не за моята система Пентакон 6.

Обектива, който получих и платих, без възможност да бъде отворен и проверен в офиса на ЕКОНТ е с преходник към М42. За да го използвам на моята система, трябва да намеря отделен преходник към Пентакон Б байонет и няма да имам автоматична бленда.

След разговори с продавача по телефона и тук, той отказа да приеме обектива обратно - за него въпроса бил приключен.

НЯ знам дали изобщо мога да направя нещо повече, но поне следващите му клиенти да се пазят от некоректното му поведение.

Ето връзка към обявата ми :

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=46&i=155646&t=155646

Ето и копие от кореспонденцията ни в сайта.

vlady_1978 Здрвей
Имам PENTACON 4/300 с оригиналния преходник за М42,ползван, но е запазен в кожен тубус и задна капачка.Вече не го ползвам и за това го продавам.Цена 200 лв.ако те интересува.От София съм.
Поздрави.

-----------
LAlanon
Здравей,

да, искам обетива. Прибирам се във БГ по Коледа - ЕКОНТ до Варна след 26ти?

Поздрави,
Иво

------------
LAlanon
А на какъв байонет е обектива?

------------
vlady_1978
Обектива е на пентаконски баионет,но има и фабрияен преходник на М42.
Какво не е ясно.
------------
LAlanon
НЕ ми беше ясно дали е с В байонет. Сега ми е ясно. Както писах, в БГ съм след Коледа, ше изпратя адрес за ЕКОНТ.

--------------
LAlanon
Здравейте,

получих обектива, но за съжаление това не е обектив за PENTACON SIX.

Ще трябва да Ви го върна.

Как да постъпим?

Поздрави,
Иво

--------------
LAlanon
Оказва се, че този обектив няма собствен байонет и се предлага с различни фабрични преходници за различни системи. Вие сте ми изпратили обектива с преход към м42. Имате ли преходник към P6 байонет или да Ви върна обектива - не мога да го използвам в тази конфигурация.

--------------
vlady_1978
Здравей Иво
Трябваше да се чуем преди обяд,но ти не вдигаш телефона.Разбрах от Асен че ти предлага такъв преходник.Казвай какво ще правим.Поздрави.
--------------
LAlanon
Съжелявам, бях цял ден в театъра...

Така, да - Асен иска да разменим преходници евентуално, но преди това бих искал да знам, дали сте склонен да вземете обектива обратно.

--------------
vlady_1978

Аз не мога да разбера какъв ти е проблема.
Вярно моя е грешката за баионета,но правиш размяната и проблема е решен.
Решавай сам какво искаш.

---------------
LAlanon
Проблема ми е, че имам обектив за 200 лева, който не мога да ползвам и който, дори и с преходника няма да има автоматична бленда с това тяло.

Предпочитам да го върна - след като не го ползвате, можете вие да изпратите преходника на Асен. Освен това, попитах специално дали фабричния байонет е за Пентакон 6 - не е - предпочитам да върна обектива.

Утре мога да изпратя обектива обратно до офис Красно Село до поискване за Владимир Алексиев.

---------------
vlady_1978
Проблема ти е че незнаеш какво искаш.
Писах ти имам обектив.ти ми отговори купувам го, изчакай ме до коледа.
Изчакахте и го изпратих.Сега се сещаш че няма скачаща бленда,утре ще питаш защо е черен а не е бял.Съжалявам за мен въпроса приклчи.Весели прзници.

---------------
LAlanon
Пич, не ми обяснявай какъв ми е проблема - вземи си обектива и върни парите. Изпращаш нещо, което нито отговаря на обявата, нито в съвместимо със системата ми, че на всичкото отгоре ми се пениш. Обектива е изпратен вчера - можеш да си го получиш още днес. Освен това, последните дни съм дал повече от 1500 лева за тази система, твоите 200 не ме вълнуват изобщо... виж, да се опитват да ме прекарат не ме кефи много!

Весели празници!

П.С. Това с чакането до Коледа е много мило, виждам, че много хора са се натискали да го купят пи Никулден...

Отговори на това съобщение
 Re: Молба за помощ - некоректен продавач
Автор: asahi   
Дата:   03-01-12 11:39

Как да ти помогнем? Ако беше потърсил информация предварително щяхме да ти я дадем.

Дата:   03-01-12 11:43

За каква информация предварително - че продавача не става или че обектива не е за мен... За второто попитах изрично - какъв е байонета - той отговори, че е този, който търся аз...

После се оказва, че не е, но ако си купя/разменя/намеря нещо допълнително, всичко ще е ОК!

Какво да кажа? - стоката не е такава, каквато е била описана, следва да бъде върната... поне според мен де...

Автор: SLR   
Дата:   03-01-12 11:46

"Вярно моя е грешката за баионета,но правиш размяната и проблема е решен."[smilie8]

Автор: Sheridans   
Дата:   03-01-12 11:50

.. ЗАЩО ПЛАЩАШ НЕЩО БЕЗ ДА СИ ГО ВИДЯЛ !?????

.. Щом "търговецът" е изпратил нещо без право на преглед , значи "има" нещо ......

Ами ако беше парче тухла за 200 кинта , а ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Некой път сами се набалбуквате ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]..... и после - пищенгяс ......

Дата:   03-01-12 11:51

От ЕКОНТ ми се обадиха, господинът е отказал да приеме пратката и ще ми я доставят обратно утре... естествено, ще трябва да платя и куриерските разходи... отново ;)

Дата:   03-01-12 11:54

Шеридънс, защото мисля, че никой не би постъпил по този начин тук - най-малкото съдя по себе си и от опита си с много други продавачи от сайта, които са били винаги повече от коректни. Освен това си мисля, че в сравнително компактното и затворено фотографко "общество" на сайта и особено в БАЗАРА, мършата трябва да отпада бързо...

Автор: Todd   
Дата:   03-01-12 11:55

Прати му мутри ...

[smilie7]

Автор: bleuetoile   
Дата:   03-01-12 11:57

И аз не разбирам май какво точно очаквате да се случи като пускате такава тема във Форума...?

А относно изтъпанчването на ЛС насред Форумен мегдан - това е селска история.

Ако очаквате Админа да "накаже" "провинилия се според вас" продавач - пишете на админ..?

Дата:   03-01-12 11:59

... Мършата се пререгистрира ....... и продължава да си е МЪРША ..... и продължава да си бръмчи на измами !!!

.. Никога не съди по себе си !!! [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Жалко , но си го изял в случая ..... [smilie9] [smilie9] [smilie9]

Дата:   03-01-12 12:00

ЛС на "мегдана" е мое решение - в кореспонденцията няма лична информация, но пък има връзка с темата.

Що се отнася до наказанията - админа наказва в интернет, не в реалния живот. Достатъчно наказание ще е, следващите клиенти на господина да го подминат...

Дата:   03-01-12 12:03

Не съм изял нищо чак толкова голямо или противно ;)

Обектива не е лош, имам и приятели с м42 - ще се намери и кой да го ползва. Ако реша, мога да го пусна за продажба или да го ползвам като реквизит в операта... за коя ли опера, обаче.... хммм...

Побеснявам от нахалството на продавача...

Публикацията е редактирана (03-01-12 13:04)

Автор: вальо   
Дата:   03-01-12 12:04

ако обективът е в добро състояние - а това е по-важно, може да се окаже, че ти си направил изгодна покупка
като го получиш - не разменай накрайника засега

допълнително ще пиша тук - по-късно

пиши като получиш обектива отново, дали е в добро състояние - оптика, механика - движение на пръстените за диафрагма и фокус, външно козметично състояние

Публикацията е редактирана (03-01-12 12:13)

Дата:   03-01-12 12:28

Да, да - обектива е в съвсем нормално състояние - чисти стъкла, чиста бленда, плавен и стегнат фокус - явно не е ползван много и е пазен.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   03-01-12 12:42

баси и кретенската работа. има хора дето обвиняват купувача [smilie8]

Автор: arakinixon-cie   
Дата:   03-01-12 12:42

продавачът е долен тъпанар и лъжец явно , съдейки по ЛС
и аз бих бил бесен и бих искал да му го върна на всяка цена

особено с това фамилиарнечене от негова страна

Автор: alsash   
Дата:   03-01-12 12:44

....е да де, ама това заглавие?
Молба за помощ - некоректен продавач ....не е много редовно според мен!

Re:
Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   03-01-12 12:45

Публикацията е редактирана (03-01-12 13:01)

Автор: kaiser.soze   
Дата:   03-01-12 12:49

стига глупости,м че и аз ще побеснея [smilie9] нямало виновен [smilie9] трябвало да отвори колета [smilie9]
нали това което е получил трябва да съответства на обявеното [smilie9]

Дата:   03-01-12 13:03

.. А , не бе ..... не трябва да отвори пратката ....

Ей така , стока за 200 кинта от непознат човек - на юнашко доверие ..... наш кога .... [smilie7] [smilie7]

То затова е измислена тази опция - преглед и тест на стоката до 15 мин.

Ако продавачът е коректен , какъв е проблема да го отбележи .... [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Ами ако е счупено нещо по вина на Еконт , както ми се случи преди 5 дена с моя пратка ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

... и ако отсрещната страна нямаше тази опция за преглед , щеше да излезе , че аз съм пратил счупен предмета .... [smilie3] [smilie3] [smilie3]

Дата:   03-01-12 13:04

Да, така е - сигурно е трябвало да звънна, трябвало да откажа и най-вече - не е трябвало да пазарувам от БАЗАРа, а от място с потребителска защита, като еBay да кажем...

Освен това, естествено, че аз съм виновен, че съм бил измамен, но това си е нормално, имайки пред вид колко съм лековерен, а и явно имам излишни пари за харчене.

Ще взема да изпратя на продавача още 200 лева за нова година - да си ги има и като извинение, че не съм доволен от стоката му и начина му на комуникация с клиентите му и веднага ще пусна обява за една Практика на м42. Най-добре ще е, естествно, да си я купя пак от него... и дано ми я прати с м43 байонет...

Какво да кажа, грешки се случват - аз имам вина наравно с продавача, но поне съм коректен, платил веднага и т.н. Лошото е как реагираме, когато се появи проблем и до колко уважаваме и ценим себе си и другите.

Съгласен съм, не съм поискал снимки, не съм пратил приятел в София да го види на място и какво ли още не - така е. Единствено съм попитал изрично - на какъв байонет е обектива. И съм получил и изричен отговор.

После - вярно, че не съм ти пратил това, което си искал, нито това, което съм ти казал, че изпращам, но какво толкова - няма да си го прибера обратно. Въпроса е приключен.

Искам да върна обектива, защото той не е това, което съм поръчал, не защото не ми харесва. За това и моля за помощ - дайте идея как да стане, дано приятели на господина Алексиев от форума му поговорят, знам ли... или поне да темата да помогне на други, които тепърва ще бъдат мамени по подобен начин.

Майната им на парите, те са си за урок за мен.

Публикацията е редактирана (03-01-12 13:09)

Дата:   03-01-12 13:10

... Такива теми винаги помагат !! .... Това е поуката от приказката , мили деца ..... [smilie3] [smilie3] [smilie3]

Автор: bleuetoile   
Дата:   03-01-12 13:10

Искам да върна обектива, защото той не е това, което съм поръчал, не защото не ми харесва. За това и моля за помощ - дайте идея как да стане, дано приятели на господина Алексиев от форума му поговорят, знам ли...

Изплю камъчето. С това трябваше да започнеш.[smilie18]

Дата:   03-01-12 13:12

Какво камъче съм изплюл? От самото начало на темата става дума все за това???

Автор: pif   
Дата:   03-01-12 13:14

Абе кво се нервиш. Прати някой квартален бабаит за 50 кинта да си поприказва с продавача и готово. Ти си дал 250 лева за обектив дето не ти върши работа, но поне си щастлив, че си предпазил други лековерни хора от измамници.

Когато човека не знае какво продава казва: не знам какво продавам, който иска снимки да пише. В момента в който излъжеш ти ставаш мушенник. Човека може да е умрял от глад и да е похарчил тея 200 лева и да му е все тая какво пишеш. Така или иначе ги няма парите да ти ги върне. Както и дае наглото отношение наистина дразни. Ако сделката беше в Ибей - гарантирано ти връщаха парите за обектива, плюс тези за доставката и ти дават компенсация купон за сумата с която ще платиш куриерските разходи по връщане на обектива.
Форума не е търговски сайт, така че човек трябва да се пази от мушенници. Но пък ако пострадалите седят и си траят и не предприемат нищо - само ще се множът а мушенниците ще забогатяват.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.