Автор: lalanon
Дата: 03-01-12 11:36
Здравейте,
С неудоволствие пиша за проблем с некоректен продавач, отказващ да приеме обратно обектив, който ми е продал, въпреки, че байонета на обектива се оказа сгрешен - т.е. не за моята система Пентакон 6.
Обектива, който получих и платих, без възможност да бъде отворен и проверен в офиса на ЕКОНТ е с преходник към М42. За да го използвам на моята система, трябва да намеря отделен преходник към Пентакон Б байонет и няма да имам автоматична бленда.
След разговори с продавача по телефона и тук, той отказа да приеме обектива обратно - за него въпроса бил приключен.
НЯ знам дали изобщо мога да направя нещо повече, но поне следващите му клиенти да се пазят от некоректното му поведение.
Ето връзка към обявата ми :
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=46&i=155646&t=155646
Ето и копие от кореспонденцията ни в сайта.
vlady_1978 Здрвей
Имам PENTACON 4/300 с оригиналния преходник за М42,ползван, но е запазен в кожен тубус и задна капачка.Вече не го ползвам и за това го продавам.Цена 200 лв.ако те интересува.От София съм.
Поздрави.
-----------
LAlanon
Здравей,
да, искам обетива. Прибирам се във БГ по Коледа - ЕКОНТ до Варна след 26ти?
Поздрави,
Иво
------------
LAlanon
А на какъв байонет е обектива?
------------
vlady_1978
Обектива е на пентаконски баионет,но има и фабрияен преходник на М42.
Какво не е ясно.
------------
LAlanon
НЕ ми беше ясно дали е с В байонет. Сега ми е ясно. Както писах, в БГ съм след Коледа, ше изпратя адрес за ЕКОНТ.
--------------
LAlanon
Здравейте,
получих обектива, но за съжаление това не е обектив за PENTACON SIX.
Ще трябва да Ви го върна.
Как да постъпим?
Поздрави,
Иво
--------------
LAlanon
Оказва се, че този обектив няма собствен байонет и се предлага с различни фабрични преходници за различни системи. Вие сте ми изпратили обектива с преход към м42. Имате ли преходник към P6 байонет или да Ви върна обектива - не мога да го използвам в тази конфигурация.
--------------
vlady_1978
Здравей Иво
Трябваше да се чуем преди обяд,но ти не вдигаш телефона.Разбрах от Асен че ти предлага такъв преходник.Казвай какво ще правим.Поздрави.
--------------
LAlanon
Съжелявам, бях цял ден в театъра...
Така, да - Асен иска да разменим преходници евентуално, но преди това бих искал да знам, дали сте склонен да вземете обектива обратно.
--------------
vlady_1978
Аз не мога да разбера какъв ти е проблема.
Вярно моя е грешката за баионета,но правиш размяната и проблема е решен.
Решавай сам какво искаш.
---------------
LAlanon
Проблема ми е, че имам обектив за 200 лева, който не мога да ползвам и който, дори и с преходника няма да има автоматична бленда с това тяло.
Предпочитам да го върна - след като не го ползвате, можете вие да изпратите преходника на Асен. Освен това, попитах специално дали фабричния байонет е за Пентакон 6 - не е - предпочитам да върна обектива.
Утре мога да изпратя обектива обратно до офис Красно Село до поискване за Владимир Алексиев.
---------------
vlady_1978
Проблема ти е че незнаеш какво искаш.
Писах ти имам обектив.ти ми отговори купувам го, изчакай ме до коледа.
Изчакахте и го изпратих.Сега се сещаш че няма скачаща бленда,утре ще питаш защо е черен а не е бял.Съжалявам за мен въпроса приклчи.Весели прзници.
---------------
LAlanon
Пич, не ми обяснявай какъв ми е проблема - вземи си обектива и върни парите. Изпращаш нещо, което нито отговаря на обявата, нито в съвместимо със системата ми, че на всичкото отгоре ми се пениш. Обектива е изпратен вчера - можеш да си го получиш още днес. Освен това, последните дни съм дал повече от 1500 лева за тази система, твоите 200 не ме вълнуват изобщо... виж, да се опитват да ме прекарат не ме кефи много!
Весели празници!
П.С. Това с чакането до Коледа е много мило, виждам, че много хора са се натискали да го купят пи Никулден...
|
|