Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Кажете нещо за хладилните кутии
Автор: chicken   
Дата:   14-06-11 10:23

Мисля да си взема нещо двайсетина литрово, но се чудя дали да не е електрическа(12V). За двудневни ходенета въобще няма да се замисля, ама за 4-5 дни нещата стават различни. При трийсетина градуса как се справят електрическите? Какъв цикъл работа/почивка е необходим за да си имам примерно сиренце, кашкавал, масълце в нормално състояние? Ако и набухам замръзнали бутилки ще държи ли като обикновенните кутии?

Отговори на това съобщение
 Re: Кажете нещо за хладилните кутии
Автор: navy   
Дата:   14-06-11 10:45

Аз имам и двата варианта...

Ще кажа следното. Тази без агрегатчето поддържа продуктите студени 8 часа без да се отваря. Ако си на пикник и я ползваш постоянно /трябва да е на сянка, но не в колата, че там е топло/ 3-4 часа ще те изкара.
Аз слагам на дъното торбички с лед и ефекта е много голям. Има също така и едни сини, пластмасови неща, които се слагат в хладилника и после в чантата за охлаждане. Разбира се всичко това отнема място и най добре е 2-3 торбички с лед, които да се мушкат измежду бутилките/продуктите.

Тази с агрегата не охлажда толкова, колкото му се иска на човек, но поддържа по дълго температурата. Разликата между двете кутии не е толкова голяма, колкото ни се иска да бъде. Може би моето агрегатче не е е толкова добро, не знам, има ралзични марки. Нищо не ти пречи да си вземеш с агрегатчето, пък да го включваш когато ти се налага... пък каквото стане [smilie3]

Автор: CanoniO   
Дата:   14-06-11 10:48

Електрическата е с елемент на пелтие и работата е практически никаква. Много повече работа вършат замразени панели с гел.

Автор: CTEHATA   
Дата:   14-06-11 10:51

Имам и от двата вида.От агрегатчето няма особена полза, ако ще има и студена бира - никаква. По-важно е чантата да е с дебела изолация. Препоръчвам марга като къмпинггаз.
За удължаване на хладилния ефект най-ценно се оказа да се замразят бутилки половин литър минерална вода във фризера.
Докато се размразяват отнемат навлизащата топлина и храните (или пиенето) остават студени.
Накрая имаме студена минерална вода, което на плажа е ценно.
Ако не се наложи да я изпием, можем да повторим процедурата, пластмасовите шишета не се пукат.

Дата:   14-06-11 11:00

Стена, торбички с бучки лед вършат по добра работа, понеже по добре уплътняват междините между продуктите/бутилките. [smilie7]

А агрегатчето върши някаква работа все пак, поне моето удължава времето. И е удобно на дълъг път, защото в колата при багажа става топло [smilie7]

Дата:   14-06-11 11:05

На времето ми се налагаше да прекарвам по 48 часа на място без ток (и сянка, само ръждясал фургон) Тогава слагахме в хладилна кутия 2-3 замръзнали бутилки по 2 литра, които после изпивахме и по такавата храна. Ами първите 24 часа още си имахме лед в бутилките (цял ден и нощ). На втория ден докъм обяд положението вече се скапваше, но това си бяха 30 часа. Хем това си беше 97-98 година, когато материалите не са били толкова напред. Та тези ги знам, ама 2-3 пъти повече пари за електрическа не знам дали си струват

Дата:   14-06-11 11:09

То при мен работата е следната. Разпъвам на плажа и един път на ден, примерно за час, час и половина мога да я включа в контакт или за половин час в колата. Дали ще има някаква полза от това упражнение се чудех. А, и преди плажа 5-6 часа път

Автор: n1x0n   
Дата:   14-06-11 11:12

Ако няма условия да е постоянно включена - хич не се занимавай с електрическа, мен ако питаш...

Дата:   14-06-11 11:14

Не, за толкова ползата клони към нула.

Казах ти - електрическата само по време на път [smilie7]

Автор: georgivelev   
Дата:   14-06-11 11:20

Хладилната кутия с елемент на Пелтие трябва да бъде оставена да работи за 1 денонощие преди да почнете да я ползвате. Моята е с делта Т 15 градуса (това значи, че ако околната температура е 26 градуса, в кутията е 11.

Преди 2 лета ходих на къмпинг на Каламици и хладилната кутия ми държа свинското месо годно за употреба в продължение на 5 дни, важно е да не я оставяте на слънце. Изстудява много добре.

Дата:   14-06-11 11:37

Ами благодарско за отговорите, май ще си остана на обикновенния вариант, ама ще гледам да е нещо читаво

Дата:   14-06-11 11:39

Аз си ползвам и двете в зависимост от нуждите [smilie7]

Автор: Todd   
Дата:   14-06-11 12:24

Оня ден на пазара пред мен един купи едно хладилниче голямо колкото хладилна чанта ... но си амонячно - мраз 80 .

На 220 и 12 волта ....

За 60 кинта - умрях от яд !!!

[smilie7]

Автор: Vector   
Дата:   14-06-11 13:55

Умря от яд заради чуждото щастие ли, бре!? А дано му се скапе, дано![smilie5][smilie5] [smilie18]

Ей,сяданесевържеш,майтапясе![smilie3]

Автор: Lalinda   
Дата:   14-06-11 14:07

Докато живеех в Ленинград, си бях купила едно малко хладилниче, което държах вътре в библиотеката си, като само свалих задния панел на шкафа, в който го сложих. Там пък е много студено навън и няма как да си държиш продуктите на балкона... През половината година е под нулата. Беше 30 рубли и като си тръгнах, го подарих на съседката от Казахстан, която му бе хвърлила око.

Има ги от същия размер и тук, на 220 В, струва ми се, че са Елит, но не съм обърнала внимание на цената. Купили сме един такъв за селската къща, за всеки случай.
[smilie3]

Автор: djogata   
Дата:   14-06-11 14:21

Виждал съм хладилничета "Карлсберг" с големината на хладилна чанта. Вътре имат едно рафтче от тези телените - по средата на хладилничето. Събира двайсетина кутийки бира от 330мл - 10 долу и 10 на рафтчето [smilie5]

Дата:   14-06-11 14:25

бар-хладилничетата НЕ стават за излети-пикници и так далее, а и не е добре да се клатят много...

Автор: shtukov   
Дата:   14-06-11 15:08

Това електрическото на 12V е ташак работа. Поддържа температура около 15-18 градуса под външната. Има комбинирани хладилници на газ, 12V, 220V, които правят лед, за кемпери и каравани, но са малки и твърде скъпи.
Ако имаш добре изолирана кутия, с бутилки лед държи хладно поне 2-3 денонощия в зависимост колко често се отваря и зарежда с нови продукти. Аз съм ползвал метални правоъгълни кутии за пестене на пространство.

Автор: asahi   
Дата:   14-06-11 17:30

Съществуват газови хладилници за каравани, но не знам къде се продават в България.

Автор: Jim__Beam   
Дата:   14-06-11 17:33

... Аз знам ..... ама са от 800 кинта нагоре .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Дата:   14-06-11 17:34

Нещо секънд хенд?

Дата:   14-06-11 17:43

Това май става.

Автор: Jim__Beam   
Дата:   14-06-11 17:48

.. Има и нови .... има и втора употреба - мой приятел се занимава с подобни щуротии ... [smilie3]

.. Аз имам такъв комбиниран - 12/220В + газ .... но той си ми е фабричен Електролукс с кемперчето ... [cool] [cool]

Автор: stzz   
Дата:   14-06-11 17:52

Увиваш са с шубата, климатика на таралясника на макс и смучеш студена бира на корем!
Кви кутии въ гонът, че и хладилни!
[beer] [beer] [beer]

Автор: Han_Solo   
Дата:   14-06-11 21:51

Аз имам таква хладилна чанта - на Campingaz Наблюденията ми от две лета ползване - бива я, поддържа добре температурата на вече охладени напитки - преди няколко седмици прегракнах от студената бира извадена от нея а я бях изключил преди 4-5 часа ... миналото лято при външна температура над 25-29 градуса вечерта бяхме забравили два пакета лед на бучки в нея - е поразтопили се бяха но на сутринта имаше все още лед. Изолацията и я бива хладилничето е слабичко но става

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.