Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9     всички  напред  последна
 USA - икономическите пънкари
Автор: diandimov   
Дата:   31-10-07 14:56

ако ме разбирате, де.

Щото Императора, а и много други още говорят за златно покритие на лева.
И не се светкат че от седемдесетте насам курса на валутата се определя от икономическите показатели, а не от златото в хазната...

Както и да е.

Нещата са различни. Един нисък курс на долара прави така че всички да се стичат тук на пазар. И по принцип. От което US икономиката печели, явно.

Колкото по- нисък, толкова по- добре!

Защото така Европейските стоки и услуги стават непродаваеми на практика. Нали се кефехте че USD е сдал багажа! На ви сега нисък курс, че да видите!

Още има, но ми се спи.

Отговори на това съобщение
 Re: USA - икономическите пънкари
Автор: Cristinel   
Дата:   31-10-07 15:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: n1x0n   
Дата:   31-10-07 15:04

Dimov, dimooov... не ги разбираш тия неща ти... [smilie3]

Автор: asahi   
Дата:   31-10-07 15:05

По-точно ги разбира наполовина.

Дата:   31-10-07 15:18

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Императорът.   
Дата:   31-10-07 15:26

От 1996 до 2006-та година доларът е изгубил 50% от стойността си и процесът се ускорява в геометрична прогресия. Кинтите за пенсионно и здравно осигуряване са профукани и правителството дължи на гражданите си 76 000 000 000 000 кинта. Когато най-многобройното поколение на САЩ излезе в пенсия и се окаже, че няма пари за тях - нито за пенсии, нито за лечение, че пенсионният план 401к, на който са се надявали е изпушил, а хиперинфлацията надуе цените на най-елементарните стоки в пъти, ще им пратим diandimov да им обясни колко е готино това.[smilie5]

Дата:   31-10-07 15:28

А ЕС е достатъчно голям и все по-разрастващ се вътрешен пазар, така че американският такъв не ни трябва.

Дата:   31-10-07 15:29

Автор: dobria_starec   
Дата:   31-10-07 15:37

митенце бабината ти трънкина дай те опънем по един път белким ти поналеем малко[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   31-10-07 15:41

Аз малък ли? Ари, ти учил икономика - дай квалифицирано мнение.
За щатската икономика - печели защото американците ще трябва да работят като луди, за да оцелеят. Но от друга страна те сами изнесоха много заводи към (бившият) трети свят по твърде много и познати причини. Тия заводи ще печелят, но кинтите ще отиват в джобовете на едрите собственици, а не на простият американец. От трета страна Дау Джоунс тръгна надолу - защото хората продават и ще продават - едно от паника, друго защото на бъдещите милиони пенсионери това са им инвестициите, това е основата на 401к. А когато продавачите са в пъти повече от купувачите... книжата ще бъдат изкупувани на тънки цени от тия, които могат да си го позволят - едрите инвеститори. Сухото на обикновените хорица ще се топи като преспа на майско слънце по всички линии и САЩ ще се обърне на бананова република.

Автор: джъмбо   
Дата:   31-10-07 16:07

дядка ти пидалче ли си уа?[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   31-10-07 17:55

Автор: джъмбо
Дата: 31-10-07 16:07

дядка ти пидалче ли си уа?

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

И аз това се чудя... явно...

Автор: navy   
Дата:   31-10-07 18:02

ох, димооов, димооов, в криза сте обаче сте добре [smilie7]

Дата:   31-10-07 21:35

димов - ти в САЩ ли си?

Ето кой ще ни осведомява от първа ръка за нещата... :-)

Дата:   01-11-07 09:11

За какъв пазар говорите в EU?!

Територия, на която 2/3 от населението взима толкова колкото в нормалните държави взимат за ден или два.

Където имаме 18 до 20% ДДС!

Където разфасовките са в аптекарски стил - по някви грамове. На всичко!

Страни, в които почти е непозната кредитната система.

В БГ например една Subaru Tribeca е на цена на която тук, в Шатите, можеш да купиш 2 броя BMW Z4!!!

Където много хора си държат парите - доколкото ги имат - за лихва в банката, вместо да инвестират!

Където високият лихвен процент е основа да курса на валутата!

И т.н.

Това "Пазар" ли е?!

Автор: pmartinov   
Дата:   01-11-07 10:19

Доларът по-слаб от всякога...

[smilie5]

[smilie18]

[smilie5]

[beer] [shtrak]

Дата:   01-11-07 10:21

Автор: джъмбо
Дата: 31-10-07 16:07

дядка ти пидалче ли си уа?
да и опъвам дебели господа!

Дата:   01-11-07 10:29

Диане димов - според тебе е много яко хората да теглят кредити и да затъват в дългове, така ли? То има логика де, връхлитащата ви хиперинфлация ще обезцени и кредитите...
И колко хора в САЩ инвестират - и то с акъл, и по желание, а не като част от пенсионният план?

Само гледай какво ще ви се случи - и гледай бързо да избягаш обратно в Европа... ;-)

Дата:   01-11-07 10:30

[smilie8] ла ла лаааа ла ла

Дата:   01-11-07 11:28

Императоре, знам че се страхуваш от кредитите като индианец от четка за зъби. Примерно.

И точно затова не мога да говоря - нямаме равна основа! Все едно да обяснявам на някои мюсюлманин за християнството или на някоя лесбиика за мъжете.

Примерно.

Само ще ти кажа че съм върл антиамериканец. Поне бях. В първите 2 години не разбирах нищо от тяхната система. А сега по никакъв начин не мога да разбера и сряботя европейската скодоумщина!

За инвестирането- в покупка на имоти, акции или нещо от сорта. "Make money, spend money, and the World will keep goin on!"

Европейския начин на мислене е тотално погрешен! Точно заради това вие не можете да го осъзнаете, вероятно.
Европейците са най- голямата трагедия. Шмундяци, които те питат колко ще струва оттук до там! Няма такава мизерия!

А иначе и аз се надявам на хиперинфлация, да си платя къщата и колите!
Те накъдето са тръгнали, аз оттам се връщам, нали така?

Автор: джъмбо   
Дата:   01-11-07 11:31

дядката се бара за манафче значи
да не ти скърши клечката некое дебело дупенце да се чудиш после къде да се денеш [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Skic   
Дата:   01-11-07 11:41

Защо се дялкате за глупости?! Нищо няма да промените! Ясно е, че от изток на запад моделите са коренно различни и затова много от механизмите, които на едно място работят, са трудно приложими, дори неудачни на друго място.

Без да съм фен на американския модел мисля, че все още е рано да се говори за сериозен срив. И мен много неща там ме дразнят и като източно европеец не ги разбирам напълно, но не бива да подценяваме хората, които дърпат конците там. Тях ги боли за обикновения американец, още по-малко за човечетата на други континенти. Не бих се очудил умишлено да се държи това положение!

По този повод се сетих за Фондацията на Азимов и за това как се предизвикват кризи и как се излиза от тях. Понякога 1 > 1000 [smilie7]

Дата:   01-11-07 11:57

И да не забравяме че тазгодищния Нобел за икономика беше на екип американци!

Автор: pmartinov   
Дата:   01-11-07 12:09

Стават и грешки -понякога... [smilie5]

[smilie18]

Автор: Skic   
Дата:   01-11-07 12:13

E, това за Нобела не е критерий [smilie7] Верно е, че каймака на учените са в САЩ, но не винаги отбора от звезди печели [smilie21]

Времето ще покаже! Няма смиъл от злобеене - видите ли САЩ се скапаха или Европа крета едва едва, понеже всичко това ще окаже негативно влияние и на двата континента.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.