Автор: Marillion
Дата: 30-03-11 14:43
Така и така се е заговорило за боклука, та само искам да кажа, че българите СМЕ боклуци.
Да, боклуци сме и то от най-долните. Може ли един норвежец да дойде с жена си на гости и като видял къде живее жена му и къде ще играят децата му докато е в България, да се хване и да изчисти междублоковите пространства м/у 3 панелни блока?
Човекът е отишъл до магазина, купил е чували, ръкавици и е започнал да чисти. В това време хората от тия блокове седят на терасата, чоплят семки и се хилят. А коментарите били: "Виж го тоя УЛАВИЯ дет' чисти боклука" "Дошъл от на майната си да ни казва как да си живеем".
А в същото време, един норвежец, без да иска помощ от никой, в чужда държава, бял като сирене, запретнал ръкави и обира хартии, бутилки и чисти трева. Човека беше изгорял зверски, но това не го спряло да чисти. НИКОЙ не му е помогнал. НИКОЙ ви казвам. Аз го видях, когато товареха камиона с чувалите и взех да разпитвам какво става тук.
На 3-я ден човекът отишъл до общината, за да заяви, че иска транспорт, за да изхвърли боклука до сметището. Дори искал да си го плати. Случайно срещнах един познат, който ми обясни цялата работа и отидох с него, за да видя това нещо с очите си.
Човека беше наредил чувалите до пътя. Бяха разделени - хартии, бутилки, пластмаси. Всеки чувал завързан и подреден. Това за 3 дни. Имало е тук-там любопитни комшии, които са се опитали да го заговорят, но той си е чистил без да им каже дума. Дори подал ръкавици на единия, който му се изсмял в лицето.
Яд ме е, че не съм разбрал по-рано, за да направя един репортаж и да го покажа по новините тоя човек. Със зяпащите през прозореца европейци, дето не знаят какво е кофа за боклук и чакат някой да им изчисти.
На този допитък какъвто и данък да му сложиш все ще е недоволен.
Глоби... само глоби му е майката. И бой. Повечко бой.
|
|